«Εκεί λοιπόν μου ανακοινώθηκε ότι...» - Η αποκάλυψη του δικηγόρου του Φρέντυ Τράγκα, Θέμη Σοφού για την «κρυφή» διαθήκη

Όσα ανέφερε στην εκπομπή T-Live

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Εκεί λοιπόν μου ανακοινώθηκε ότι...» - Η αποκάλυψη του δικηγόρου του Φρέντυ Τράγκα, Θέμη Σοφού για την «κρυφή» διαθήκη

Χαμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα(δείτε εδώ αναλυτικά τι περιλαμβάνει η περιουσία του), η οποία δεσμεύτηκε εν τέλει πριν μερικές μέρες. Η αμύθητη περιουσία του θα περάσει από ενδελεχή έλεγχο για πιθανή τέλεση βαρύτατων κακουργημάτων, ενώ υπάρχει κίνδυνος για δίωξη και των κληρονόμων του.

Η απόφαση του γιου του Γιώργου Τράγκα, Φρέντυ Τράγκα να αποποιηθεί πλήρως της κληρονομιάς του πατέρα του έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τρίτης 7/6. Ο δικηγόρος του, Θέμης Σοφός, μιλώντας στο T-live και την Τατιάνα Στεφανίδου αποκάλυψε πώς εντοπίστηκε η ιδιόχειρη «κρυφή» διαθήκη του εκδότη.

Οι δηλώσεις του Θέμη Σοφού για την «κρυφή» διαθήκη του Τράγκα

«Ξεκινήσαμε τον Γενάρη αναλαμβάνοντας την εκπροσώπηση του Φρέντυ Τράγκα, και εκκινήσαμε από την υπόθεση ότι χωρεί η εξ διαθέτου διαδοχή, δηλαδή ότι κληρονομείται ο Γιώργος Τράγκας χωρίς να έχει διαθήκη. Αυτή ήταν η αρχική μας υπόθεση. Στη συνέχεια γράψαμε τις επιστολές μας στους έτερους εν δυνάμει συγκληρονόμους ως πληρεξούσιοι δικηγόρου, εκκινώντας από την υπόθεση ότι δεν υπάρχει διαθήκη» ανέφερε αρχικά ο Θέμης Σοφός.

«Αποφάσισα εγώ προσωπικά, χωρίς να το ανακοινώσω σε κανέναν, αλλά μόνο στον εντολέα μου, να μεταβώ στο Μονακό. Εκεί είναι τρεις οι συμβολαιογράφοι όλοι κι όλοι. Προηγουμένως, αλληλογράφησα, δεν πήγα αιφνιδιαστικά, και εκείνος που μου απάντησε ότι μπορεί να με δει υπό την ιδιότητά μου, μου έκλεισε ραντεβού. Έτσι κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος είναι και αρμόδιος ώστε να συζητήσω μαζί του τα σχετικά θέματα.

Εκεί λοιπόν μου ανακοινώθηκε ότι υπάρχει διαθήκη. Εγώ δεν το γνώριζα. Τότε μου επανέλαβε το ερώτημα. Μου έδωσε αντίγραφο της διαθήκης και στη συνέχεια επικοινώνησα με τον συνάδελφό μου και μου επεσήμανε ότι την αγνοούσε από την εντολέα του» πρόσθεσε ο Θέμης Σοφός στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Οι δηλώσεις του ετεροθαλή αδερφού του Γιώργου Τράγκα

Στο «Live News» μίλησε ο αδερφός του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος τόνισε πως μετά το δεύτερο διαζύγιο του δημοσιογράφου δεν είχαν επαφές και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για όσα λέγονται γύρω από το όνομα της οικογένειάς τους.

«Δεν είχα σχέση με τον αδερφό μου. Δεν με έχει καλέσει κανένας, ούτε έχω καμία σχέση. Τα περιουσιακά μου στοιχεία προέρχονται από τη μητέρα μου, είμαστε ετεροθαλή αδέρφια. Δεν είχα καμία σχέση με τη δημοσιογραφία ή με το τι έκανε ο αδερφός μου».

«Δεν ξέρω τι έκανε και πως έβγαλε αυτά τα χρήματα. Ήξερα ότι βγάζει ένα περιοδικό. Μετά το δεύτερο διαζύγιό του δεν είχα καμία σχέση. Το μόνο που μου είχε πει κάποτε ότι: “Ξέρεις, θα μένω στη Γαλλία τον μισό χρόνο. Έχω πάρει ένα σπίτι στη Γαλλία”. Στη γιορτή του καθενός έπαιρνε ο ένας τηλέφωνο και έλεγε χρόνια πολλά. Τέρμα. Δεν μ’ αρέσει που κυκλοφορεί το επίθετό μας. Το όνομά μας ουδέποτε είχε βγει τη δημοσιότητα. Είμαστε μία αξιοπρεπής οικογένεια από πάππου προς πάππου. Ας ερευνηθεί, κράτος υπάρχει, ας κοιτάξει να βρει την προέλευση», δήλωσε.