Οι ταραγμένες σχέσεις του Γιώργου Τράγκα με τον γιο του Φρέντυ - Δεν μιλούσαν εδώ και χρόνια

Ο λόγος που αποποιήθηκε την διαθήκη

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Οι ταραγμένες σχέσεις του Γιώργου Τράγκα με τον γιο του Φρέντυ - Δεν μιλούσαν εδώ και χρόνια

Σε πραγματικό "θρίλερ" έχει εξελιχθεί η κατάσταση με την περιβόητη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα και τη δέσμευσή της από τις Αρχές, και ιδιαίτερα είχε σχολιαστεί η απόφαση του ενός από τους δύο γιους του, Φρέντυ να την αποποιηθεί. Είναι γεγονός πως ο μεγάλος δημοσιογράφος όπως προκύπτει από πηγές, δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τα παιδιά του και μιλώντας στο Live News ο Θέμης Σοφός, ως δικηγόρος του Φρέντι Τράγκα, αναφέρει πως η απόφασή του για αποποίηση της κληρονομιάς έγινε μετά από ώριμες συζητήσεις.

Όσα αναφέρθηκαν σχετικά με τις σχέσεις του Τράγκα με τα παιδιά του

Η ανακοίνωση του δικηγόρου του γιου του: «Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος – Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιάς περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας».

Ο γιος του, Φρέντι έθεσε αυτόν μάλιστα στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών ενώ στη μνήμη του πατέρα του κατέθεσε ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών.

«Πρόκειται για απόφαση που προβλέπει ο νόμος, δικαίωμα που άσκησε ο εντολέας μας κατόπιν σταθμίσεων και συζητήσεων που έγιναν. Καταλάβαμε ότι οι περιστάσεις που είχαν δημιουργηθεί ήταν απρόσφορες, μία διατύπωση που κορυφώθηκε με την ανακοίνωση της Αρχής για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες». Σύμφωνα με τον κ. Σοφό, «ένας άνθρωπος με λαμπρό μέλλον, σύμβουλος του πρωθυπουργού, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο πολυετούς έρευνας των διωκτικών Αρχών».

«Οφείλουμε να σεβαστούμε το συμφέρον του εντολέα μας ανεξαρτήτως αν η δική μας γνώμη ενδεχομένως να ήταν να περιμένουμε την κατάληξη των γεγονότων». Όπως σημειώνει ο δικηγόρος, ο πελάτης του επέλεξε να μην περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα προκειμένου να λάβει στο τέλος μέρος της περιουσίας που θα έμενε.

Δεσμεύτηκε και η περιουσία της συζύγου του

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, βγήκαν νέες πληροφορίες για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα καθώς δεσμεύτηκε και η περιουσία της συζύγου του όπου αναμένεται να ξεκινήσει η έρευνα και για τα δικά της οικονομικά της στοιχεία.

Μεταξύ άλλων, η δέσμευση της περιουσίας της Μαρίας Καρρά δεν αφορά τα περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον επικεφαλή της Αρχής η ίδια είχε ενεργή συμμετοχή στην απόκτηση χρημάτων, την ίδια ώρα που ο ετεροθαλής αδερφός του ξέσπασε φανερά (δείτε εδώ τι συνέβη).