Δίκη Φιλιππίδη: ''Δεν μπορείς να παραγνωρίσεις ότι αυτή τη στιγμή βγαίνουν επώνυμα κυρίες και...''- Τι στήριξε ο Λιαγκας

Τι διευκρίνησε στον αέρα του Πρωινού

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Δίκη Φιλιππίδη: ''Δεν μπορείς να παραγνωρίσεις ότι αυτή τη στιγμή βγαίνουν επώνυμα κυρίες και...''- Τι στήριξε ο Λιαγκας

Για τη χθεσινή του τοποθέτηση, μετά τις δηλώσεις Γαρδέλη για Φιλιππίδη, μίλησε σήμερα Τρίτη 14/6 ο Γιώργος Λιάγκας στην εκπομπή του «Πρωινο». Ο γνωστός παρουσιαστής θέλησε να εξηγήσει γι’ ακόμα μία φορά τι είπε, καθώς, όπως τόνισε, βλέπουν την εκπομπή και μέλη της οικογένειας του κατηγορούμενου ηθοποιού.

Υπενθυμίζεται πως εχθές είχε μιλήσει στην εκπομπή ο Σταμάτης Γαρδέλης κάνοντας δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση των παρουσιαστών. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ο Φιλιππίδης είναι τεράστιος ηθοποιός και αν αθωωθεί θα συνεργαστεί μαζί του σαν...τρελός. Μάλιστα δήλωσε και τη συμπόνια του προς το ''δράμα'' του Φιλιππίδη με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των παρουσιαστών.

Τι δήλωσε στη σημερινή του εκπομπή 14/6 ο Λιάγκας για την υπόθεση Φιλιππίδη

«Επειδή βλέπουν και μέλη της οικογένειας του Πέτρου Φιλιππίδη την εκπομπή, προφανώς το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους τους ανθρώπους. Και μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή κάποιου ανθρώπου, ο άνθρωπος αυτός είναι αθώος. Αυτό είναι το τεκμήριο της αθωότητας.

Το ίδιο ισχύει και για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Μάλιστα, εγώ είπα χθες ότι παρακαλάω, όχι μόνο ο Φιλιππίδης, ο κάθε άνθρωπος που θα είναι αθώος και να μην είναι ένοχος ο οποιοσδήποτε για τις βαρύτατες πράξεις που κατηγορείται», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Ο παρουσιαστής είπε επίσης: «Ωστόσο, επειδή αναφερθήκαμε χθες σε δηλώσεις του Γαρδέλη που έκανε ότι δεν ήξερε, δεν μπορείς να παραγνωρίσεις ότι αυτή τη στιγμή βγαίνουν επώνυμα κυρίες, κοπέλες και καταγγέλλουν βαρύτατα πράγματα. Αυτό είπαμε».

Οι νέες δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για τη δίκη Φιλιππίδη - «Δεν έχω αυτή τη στιγμή σχέσεις...»

Στην ίδια εκπομπή παραχώρησε χθες Δευτέρα 13/6 συνέντευξη ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας σχετικά με την δίκη Φιλιππίδη, στην οποία να θυμίσουμε πως είναι μάρτυρας υπεράσπισης του ηθοποιού και κάποια στιγμή θα κληθεί να καταθέσει. Ο πρόεδρος του ΣΕΗ λοιπόν, απάντησε σε ερώτηση που του έκανε η δημοσιογράφος για την δίκη του Λιγνάδη και τα όσα είπε η κυρία Κούρκουλα, ενώ μίλησε και για ότι αφορά τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο ηθοποιός δεν θέλησε καθόλου να αναφερθεί σε όσα υποστηρίζει ο Αλέξης Κούγιας για την δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη μετά από όσα έχουν συμβεί μεταξύ τους, το μόνο που είπε ήταν πως πράγματι ισχύει αυτό που είπε η κυρία Κούρκουλα σε δηλώσεις της, σχετικά με το ότι τα άτομα που κατήγγειλαν τον σκηνοθέτη αρχικά δεν είχαν καμία σχέση με το χώρο του θεάτρου, και πως κανείς δεν έχει καταθέσει εναντίον του από εκεί.

Σε ότι αφορά τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο κ.Μπιμπίλας ανέφερε πως πράγματι θα κληθεί να καταθέσει ωστόσο δεν γνωρίζει το πότε ακριβώς, και πως πράγματι δεν έχει την δεδομένη χρονική στιγμή σχέσεις με την οικογένεια του ηθοποιού, όπως διατηρούσε κάποτε.

Όσο για τα όσα ακούγονται σχετικά με την υγεία του Πέτρου Φιλιππίδη, μιας και ο δικηγόρος του υποστηρίζει πως δεν είναι σε καλή κατάσταση, ο ηθοποιός ανέφερε πως όσες φορές τον έχει δει, προφανώς στη δίκη, στέκεται στα πόδια του, ωστόσο είναι λογικό όταν είσαι φυλακή να μην είσαι και τελείως καλά.