Γη της Ελιάς: Πρωταγωνιστής της σειράς καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση - «Τον αγάπησα σαν πατέρα και...»

«Δηλαδή ό,τι κι αν μου έλεγε, εγώ θα το έκανα επειδή τον εμπιστευόμουν»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Γη της Ελιάς: Πρωταγωνιστής της σειράς καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση - «Τον αγάπησα σαν πατέρα και...»

Σε μία άκρως εξομολογητική συνέντευξη και μια συγκλονιστική αποκάλυψη, προχώρησε ο Liam Ireland, τον οποίο απολαμβάνουμε αυτή τη σεζόν μέσα από τη Γη της Ελιάς. Ο ταλαντούχος ηθοποιός, (δείτε εδώ την πρώτη του συνέντευξη) "άνοιξε" την καρδιά του και μίλησε για πρώτη φορά στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τα 10 του έως τα 13 του από τον προπονητή του στο μπάσκετ.

Όσα είπε ο Liam Ireland για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε

«Πριν ασχοληθώ με την υποκριτική, αγαπούσα και το μπάσκετ. Έπαιζα για τουλάχιστον 10 χρόνια. Ένωσα το μπάσκετ με έναν άνθρωπο που έκανε κακό στη ζωή μου. Δεν το μετανιώνω γιατί βρήκα το θέατρο.

Από την ηλικία των 10 με 13 πέρασα σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή μου. Δέχτηκα αυτό το πράγμα, μπήκε στη φυλακή και είναι εκεί που πρέπει να είναι. Εγώ δεν είχα πατέρα και έψαχνα την πατρική φιγούρα, όπου μπορούσα να βρω. Έψαχνα αυτό το αρσενικό. Όταν πήγα σε αυτήν τη συγκεκριμένη ομάδα, ήταν αυτός ο προπονητής εκεί και τον αγάπησα σαν πατέρα.

Δηλαδή ό,τι κι αν μου έλεγε, εγώ θα το έκανα επειδή τον εμπιστευόμουν. Ήταν έτσι πολλά παιδιά. Δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι πήγαινε λάθος. Όταν τον πιάσανε, λέγαμε “γιατί κάνουν τόσο κακό σε έναν τόσο καλό άνθρωπο”, ήμασταν τόσο διεστραμμένοι. Ευχαριστώ τον εαυτό μου όμως, γιατί τουλάχιστον πριν τον πιάσουν, εγώ είχα σταματήσει.

Είχα συνειδητοποιήσει ότι μου αρέσουν μόνο τα κορίτσια, είπα γιατί το κάνουν αυτό. Ένιωθα ότι έπρεπε να το κάνω, και όχι ότι θέλω να το κάνω.Το έχω ξεπεράσει 100%. Δεν με πονάει πια. Η μητέρα μου όταν το έμαθε το χειρίστηκε πολύ σωστά, δεν με ζόρισε καθόλου. Ήξερε ότι θα χρειαστεί να μιλήσω κάπου και για αυτό με έστειλε κάπου να μιλήσω. Μετακομίσαμε και ήρθαμε στην Αθήνα.

Την στιγμή της σύλληψης τον περιμέναμε για προπόνηση και δεν ήρθε ποτέ. Ήρθαν μας τα είπαν και μετά κάναμε καταγγελίες. Ήρθαν συμμαθητές μου και με ρωτούσαν “Κι εσένα σε βίαζε”;», είπε ο Liam Ireland.

Τι θα δούμε σήμερα στη σειρά

Ραγδαίες φαίνεται πως θα είναι οι εξελίξεις στο σημερινό (14/6) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς μιας και η Αθηνά να δεχθεί για ακόμη μία φορά πιέσεις από τον Δημήτρη με αποτέλεσμα να ξεσπάσει και να τον βρίσει άσχημα, κάτι που βέβαια θα κάνει το μυστικό της να κινδυνεύσει (δείτε εδώ και το spoiler που έδωσε η Βάσια Παναγοπούλου για τα επόμενα επεισόδια).

Ο Φίλιππος και η Βασιλική φτάνουν στη Σύμη, όπου εκπληρώνουν το τάμα στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Ο Στέφανος προσλαμβάνει επιστάτη για τους ελαιώνες και η Αρετή συνειδητοποιεί πως η απόφασή του να φύγει είναι οριστική. Η Φανή, μετά από επιμονή της Αγγελικής, καλεί τον Ισίδωρο και τον Μάνο στην Αθήνα. Ο Πότης βγαίνει ραντεβού με την Αλκμήνη.

Η Ιουλία και ο Γιώργης απογοητεύονται ακόμα μια φορά που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί, με την Ιουλία να του ανακοινώνει πως δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε εξωσωματική. Ο επίμονος εκβιασμός του Δημήτρη στην Αθηνά τη βγάζει εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα να τον βρίσει, ξεχνώντας πως η Αναστασία είναι στην κουζίνα και τους ακούει. Ο Πότης και ο Λεωνίδας περπατούν στο βουνό και γίνονται μάρτυρες ενός πολύ τρυφερού ενσταντανέ.