«Αντί για δελτίο να κάνεις σόου...» - Η Κατερίνα Παναγοπούλου αποκαλύπτει αν έχει έρθει στα όρια της με καλεσμένο

Η συνέντευξη εφ' όλης της ύλης της παρουσιάστριας

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Αντί για δελτίο να κάνεις σόου...» - Η Κατερίνα Παναγοπούλου αποκαλύπτει αν έχει έρθει στα όρια της με καλεσμένο

Η Κατερίνα Παναγοπούλου μετά τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να είναι σε σχέση με τον Ντέμη Νικολαϊδη, παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Down Town. Η παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων του MEGA, μίλησε για την επιτυχία του δελτίου ειδήσεων του Mega, για τις ειδήσεις που της προκάλεσαν μεγαλύτερη ψυχολογική αναστάτωση αλλά και για την προσωπική της ζωή.

Επίσης, μίλησε για την αξία της ως δημοσιογράφος, για την έκθεση στα φώτα της δημοσιότητας αλλά και για την εξωτερική της εμφάνιση.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Παναγοπούλου για το κεντρικό δελτίο του Mega

Τι ξεχωρίζει για σένα το newsroom του Mega από άλλα που έχεις δουλέψει και κρύβεται πίσω από την επιτυχία του δελτίου;

Το πιο δυνατό χαρτί είναι η ομάδα που έχει το δελτίο μας, η οποία θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και έχουμε πίσω μας την κεφαλή του Μega που μας στηρίζει απόλυτα. Προσωπικά πάντα θέλω να παίζω για τη φανέλα. Αυτό με κινητρoδοτεί. Η φανέλα!

Δημιουργούμε ως ομάδα ένα δελτίο για το περιεχόμενο του οποίου αισθανόμαστε περήφανοι. Νομίζω ότι η πρωτιά του δελτίου του Μega ήρθε επειδή δεν μας ενδιαφέρουν μόνο τα νούμερα. Ηταν εξαρχής συνειδητή επιλογή να μην υποκύψουμε σε εύκολους εντυπωσιασμούς, κραυγές και λαϊκισμούς.

Προφανώς θέλουμε να απευθυνόμαστε σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, αλλά βασικός στόχος μας είναι να ενημερώνουμε υπεύθυνα όσους μας εμπιστεύονται και το λέω με πάσα ειλικρίνεια. Συνεπώς, πολλές φορές επιλέγουμε συνειδητά θέματα τα οποία μπορεί να μην είναι τόσο εύληπτα ή να μη φέρνουν νούμερα, αλλά θεωρούμε ότι είναι χρέος μας να τα μεταδώσουμε.

Επομένως, νιώθουμε διπλά δικαιωμένοι που αυτή η στάση βρίσκει ανταπόκριση και καταφέρνουμε να είμαστε το πρώτο δελτίο σε τηλεθέαση. Διότι αυτή η τηλεθέαση δεν ήρθε ως αποτέλεσμα εύκολων λύσεων. Όταν βλέπω την ανάλυση λεπτού στην τηλεθέαση, και διαπιστώνω ότι ένα θέμα που δεν ήταν... τόσο «εύκολο» πήγε καλά, χαίρομαι διπλά επειδή νιώθω ότι εκείνη τη στιγμή κλείσαμε το μάτι ο ένας στον άλλον με τον τηλεθεατή.

Οι ειδήσεις στη χώρα μας, και παγκοσμίου, είναι ζοφερές. Είναι δυσβάσταχτο το συναισθηματικό βάρος; Ποιες ειδήσεις σου προκάλεσαν μεγαλύτερη ψυχολογική αναστάτωση;

Πολλές φορές έχω συγκινηθεί ή εξοργιστεί και το έχω δείξει. Ανέκαθεν λειτουργούσα αυθόρμητα την ώρα του αέρα. Καταρχάς, στον πόλεμο της Ουκρανίας μου φαίνεται αδιανόητο ότι, τη στιγμή που βομβαρδίζονται νοσοκομεία, σφαγιάζονται άμαχοι και βιάζονται βρέφη, κάποιοι κρατούν ίσες αποστάσεις, κάνουν γενικόλογες διακηρύξεις «υπέρ της ειρήνης» και αρνούνται να καταδικάσουν ευθέως τον εισβολέα.

Πόσο μου άρεσε ο χαρακτηρισμός που τους απέδωσε ο Σαββόπουλος: «μπανάλ αιώνιοι έφηβοι»! Ψυχικά με εξαντλούν ειδήσεις για bullying. Παιδιά αυτοκτονούν και ως κοινωνία απλώς παρακολουθούμε.

Υπήρξαν στιγμές που καλεσμένοι σε έφερε στα όρια σου;

Αρκετές! Αλλά γι' αυτό πρέπει να έχεις μια σχετική εμπειρία από το ρεπορτάζ πριν παρουσιάσεις δελτίο ειδήσεων ώστε να έχεις εξασκηθεί να διατηρείς την ψυχραιμία σου, για να μη φτάσεις αντί για δελτίο να κάνεις σόου.

Θεωρώ, μωρέ, τόσο παρωχημένο το σκηνικό όπου τσακώνεται ο παρουσιαστής με τον υπουργό! Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που όταν στριμώχνεται κάποιος πολιτικός, για να ξεφύγει, βάζει την κασέτα στoχοποίησης των δημοσιογράφων και του Τύπου. Εκεί θα απαντήσω, και μάλιστα αυστηρά.

Μιλώντας για τους πολιτικούς, ποια είναι η άποψη σου για τους εγχώριους πολιτικούς. Είναι αυτό που δείχνουν στο φακό ή πίσω από τις κάμερες είναι διαφορετικοί. Με το που κλείνει η κάμερα κάποιοι χαλαρώνουν, λύνουν τη γραβάτα, φέρονται απλά και αποκαλύπτουν το χιούμορ τους, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που φέρονται εξαιρετικά επηρμένα.

Το αστείο είναι πως πιο επηρμένοι και απόμακροι είναι αυτοί που παριστάνουν προς τα έξω τους απλούς και τους cool.

Ποιο το τίμημα να εκφράζεσαι δημόσια σχετικά με την πολιτική, ούσα πετυχημένη δημοσιογράφος, και ποιο το κέρδος;

Να σου πω την αλήθεια δεν το αντιλαμβάνομαι ως δίπολο: κέρδος-τίμημα. Θεωρώ χρέος του δημοσιογράφου να είναι ειλικρινής . απέναντι στον πολίτη και να μην κρύβει τις απόψεις του, γιατί διαφορετικά τις περνάει υπόγεια μέσα από την είδηση, αλλοιώνοντας την.

Δεν υπάρχει δημοσιογράφος χωρίς άποψη για όσα συμβαίνουν. Συνεπώς, πρέπει να είσαι τίμιος και να εκφράζεις την αλήθεια σου για να ξέρει ο πολίτης ποιον έχει απέναντι του. Και αφού ξέρει ποια είμαι, θα επιλέξει αν θα με βλέπει στο δελτίο του ΜEGA ή αν θα διαβάζει στήλη μου στα «ΝΕΑ».

Η αποκάλυψη της Παναγοπούλου για την προσωπική της ζωή

Σε ενοχλεί να εισβάλλει η δημοσιότητα στην προσωπική σου ζωή;

Δεν θεωρώ ότι η προσωπική ζωή της παρουσιάστριας ενός κεντρικού δελτίου ειδήσεων πρέπει να απασχολεί τη δημοσιότητα. Και είμαι απόλυτη σε αυτό. Η επικαιρότητα είναι συχνά τόσο δυσάρεστη ή βαριά, που δεν έχει θέση η δημόσια διαφήμιση προσωπικής ευτυχίας. Άσε που έχω διαπιστώσει πως όταν κάποιος διαφημίζει την προσωπική του ευτυχία, συνήθως κάτι κρύβεται από πίσω.

Γενικότερα όμως, ανέκαθεν ήμουν αντίθετη στο να μιλάω για την προσωπική μου ζωή. Οι πολίτες περιμένουν από την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων να ενημερωθούν για θέματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ακρίβεια ή η πολιτική κατάσταση και το τελευταίο που τους απασχολεί είναι να μάθουν πτυχές της προσωπικής της ζωής ή να την ακούν να μιλάει για τις σχέσεις της. Επιπροσθέτως, ως δημοσιογράφος γνωρίζω καλά πως αν μπεις στο παιχνίδι αυτού του είδους της δημοσιότητας, μετά δεν έχει τέλος.

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να νιώσει ανασφάλεια από την κριτική που φέρνει η έκθεση;

Όχι τόσο από την κριτική που φέρνει η έκθεση όσο από την έκθεση αυτή καθαυτή, που μέρα με τη μέρα συνειδητοποιώ ότι μπορεί να γίνει πολύ πιεστική. Πράγματι, κάποιες φορές η ζωή σου γίνεται διάφανη και γι’ αυτό προσπαθώ να είμαι προσεκτική και αυστηρή στο τι θα κάνω δημόσια και στην εικόνα που θα βγει. Δεν τα καταφέρνω πάντα διότι πολλές φορές δεν περνάει από τον έλεγχό μου επειδή ως άνθρωπος είμαι λίγο ροκ και πολύ αυθόρμητη, αλλά προσπαθώ.

Έχω στο μυαλό μου πως ό,τι κάνω αντανακλάται σε ένα δελτίο ειδήσεων και συχνά πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται «τώρα αυτό που συμβαίνει συμβαδίζει με την εικόνα που θέλω να έχω στο δελτίο;». Και βέβαια προφανώς υπάρχουν στιγμές που με έχει πιέσει το να υπάρχουν συζητήσεις για εμένα ή την προσωπική μου ζωή. Όμως, ως προς το εμφανισιακό που αναφέρατε, δεν καταπιέζομαι καθόλου. Κυκλοφορώ τελείως χύμα και όπως νιώθω κάθε στιγμή.