«Κάναμε βίντεο κλιπ και...» - Τα προφητικά λόγια του Δάκη λίγο πριν φύγει από τη ζωή

«Ήταν έξω καρδιά»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Κάναμε βίντεο κλιπ και...» - Τα προφητικά λόγια του Δάκη λίγο πριν φύγει από τη ζωή

Ο Δάκης ήταν ένας πολύ μεγάλος και αγαπημένος τραγουδιστής, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να ξεχαστεί εύκολα, τόσο λόγω των τραγουδιών του όσο και για την ψυχή, που διέθετε. Δεν έχει περάσει ένας μήνας από την είδηση του θανάτου του με το βαρύ τελευταίο αντίο και συνεχώς βγαίνουν νέες ιστορίες στο φως για το όνομά του.

Μέσα από την εκπομπή ''Love it'' ακούστηκε μια πολύ ωραία ιστορία την Τρίτη 14/6 δείχνοντας για άλλη μια φορά, πως είχε πολύ μεγάλη θέληση για ζωή και πως δεν το έβαζε κάτω με τον καρκίνο να είναι ισχυρός αντίπαλός του.

Η ιστορία πίσω από το τελευταίο βίντεο κλιπ του Δάκη

«Ο Δάκης ήταν τόσο γλυκός άνθρωπος. Μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν σαν ένας 25χρονος. Τον ακούγαμε και λέγαμε «τι ευτυχία να μπορείς να ακούς τον Δάκη να σου τραγουδάει live το τραγούδι σου». Ήταν έξω καρδιά, πάντα με χαμόγελο, ενώ περνούσε δύσκολα. Κάναμε βίντεο κλιπ και ήρθε μετά από χημειοθεραπεία. Φροντίζαμε στα πλάνα να στέκεται κάπου».

«Περιμέναμε την έκβαση με την υγεία του, το περίμενε και ο ίδιος, μας το έλεγε. Ήταν λίγο μακάβριος ο τρόπος που το χειριζόταν, αλλά μας έδινε δύναμη ώρες ώρες με αυτό. Στην τραγουδίστρια της μπάντας, τη Μαριάννα, της έλεγε «του χρόνου θα λες ότι τραγουδάς το τελευταίο βίντεο κλιπ μαζί με τον Δάκη».

Οι 3 επιθυμίες του Δάκη πριν πεθάνει

Στις 31/5 φίλοι και συγγενείς είπαν στον Δάκη το τελευταίο αντίο. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, σκορπίζοντας το πένθος τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ο πόνος που του προκαλούσε η αρρώστια του τον είχε λυγίσει και δεν ήθελε τα μέσα ενημέρωσης να ασχολούνται με αυτό το θέμα, γιατί, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, δεν επιθυμούσε να στενοχωριέται ο κόσμος για εκείνον. Αυτός ήταν και ο λόγος που μόλις γύρισε σπίτι του, έπειτα από την τελευταία νοσηλεία του, ζήτησε να αλλάξει ο αριθμός του σταθερού τηλεφώνου του για να μην τον βρίσκει κανείς.

Η πρώτη του επιθυμία

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης είχε μιλήσει στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα δέκα ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε το μη αναστρέψιμο της κατάστασής του. Η συνομιλία τους δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Espresso».

«Δάκη, καλησπέρα, πώς τα πηγαίνεις με την ασθένεια σου ;» τον είχε ρωτήσει ο Νικόλιζας. Σχεδόν 10 μήνες βρίσκομαι σε ένα κρεβάτι. Τι καλά να πηγαίνω; Άθλια πηγαίνω και δεν ξέρω πού θα βγάλει αυτό. Σε παρακαλώ, μη γράψεις τίποτα γιατί δεν θέλω να στενοχωριέται ο κόσμο για μένα» του είχε απαντήσει ο τραγουδιστής, δείχνοντας περίτρανα, ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του, το ήθος που τον διέκρινε ως άνθρωπο.

Δάκης Μαργαρίτα Μπρόγιερ

«Σου εμπιστεύομαι όλη μου τη ζωή»

Ο αγαπημένος τραγουδιστής επιθυμούσε να γίνει η ζωή του βιβλίο, να τον γνωρίσει ο κόσμος όχι μόνο ως καλλιτέχνη, αλλά και ως άνθρωπο. Έτσι, κάλεσε στο σπίτι του τον μετρ των καλλιτεχνικών βιογραφιών, τον Μάκη Δελαπόρτα, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα στον αέρα του «Πρωινού», μιλώντας για την απώλεια του τραγουδιστή.

«Αποχαιρετώ τα εφηβικά μου χρόνια, αλλά κι έναν πολύ δικό μου άνθρωπο. Έναν άνθρωπο της ζωής μου, της καθημερινότητας μου, της καρδιάς μου. Είμαι από τους λίγους ανθρώπους που με κάλεσε και να μου δώσει το αρχείο του. Και μου είπε πως "εσύ ξέρω πως τα αγαπάς και ξέρω και τι πρέπει να κάνεις όταν εγώ πια δεν θα είμαι εδώ"», εξομολογήθηκε κλαίγοντας ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος κατέρρευσε στην κηδεία του.

«Για τα παιδιά»

Ο Δάκης ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε αλλά και είχε αγαπηθεί πολύ. Μπορεί να μην δημιούργησε δική του οικογένεια, αλλά λάτρευε τα παιδιά. Έτσι, τις τελευταίες μέρες της ζωής του και ενώ έβλεπε το τέλος να έρχεται, εξέφρασε στους στενούς του φίλους ότι θα ήθελε ακόμη και η κηδεία του να έχει κάποια προσφορά.

Έτσι, στην εξόδιο ακολουθία του, φίλοι και συγγενείς, αντί στεφάνων κατέθεσαν χρήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου», ώστε να ενισχυθεί το έργο του Πατέρα Αντώνιου.

Πηγή: Λοιπόν