«Είναι τρομερά λυπηρό, αλλά...» - "Κόλαφος" ο Γιώργος Κωνσταντίνου για τις καταγγελίες κατά των συναδέλφων του

«Νόμιζαν ότι ήταν σπουδαίοι»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Είναι τρομερά λυπηρό, αλλά...» -

Στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα, το πρωί της Πέμπτης 16/6, μίλησε ο Γιώργος Κωνσταντίνου, με αφορμή την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί αυτό το διάστημα. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στα χρόνια που ήταν μαθητής, στις δύσκολες καταστάσεις που έχει βιώσει στον χώρο της υποκριτικής, αλλά και στους σπουδαίους ρόλους του.

Μεταξύ άλλων, προχώρησε σε δηλώσεις και για τους συναδέλφους του που με τις πράξεις του οδηγήθηκαν πίσω από τα σίδερα της φυλακής και εξήγησε ποια είναι η άποψή του γι' αυτό το θέμα και για τις συμπεριφορές τους. Απάντησε και για άλλους ανθρώπους του χώρου που έχουν συμπεριφερθεί άσχημα, ενώ λίγο διάστημα πριν είχε μιλήσει εκτενώς για το MeToo.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Κωνσταντίνου

«Θα κάνουμε καλοκαιρινή περιοδεία με την «Ηλέκτρα». 63 χρόνια δεν μου είχαν κάνει πρόταση για τραγωδία, έχω παίξει πολύ Αριστοφάνη», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Ο Κάρολος Κουν ήταν ο δάσκαλος μου, ήταν αυστηρός όταν δεν καταλάβαινες τί σου έλεγε, πέταγε τασάκια όταν έφτανε στο αμήν. Ο Κάρολος Κουν αγανακτούσε, γιατί ήθελε το κάλο σου και πέταγε το τασάκι μαζί με τον σκαμνάκι».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχω ζήσει με σκηνοθέτες που με προσέβαλλαν και με ειρωνεύονταν πολύ. Νόμιζαν είναι σπουδαίοι σκηνοθέτες, ενώ δεν ήταν».

«Είναι τρομερά λυπηρό που δύο συνάδελφοι μου είναι στην φυλακή, άλλα ο καθένας έχει ευθύνη για τον εαυτό του», επισήμανε για τις καταγγελίες που πραγματοποιούνται.

Στο τέλος, αναφέρθηκε και στον εαυτό του: «Γεννήθηκα στην πλατεία Βάθη, είχε τότε καμία πενηντάρια οίκους ανοχής, κάναμε πλάκα και μας πέταγαν νερά. Ήμουν μπροστά στον τορπιλισμό της «Έλλης», τρέχαμε και κομμάτια σίδερου πετάγονταν. Πάντα υπάρχει ανταγωνισμός, σαν νέος ηθοποιός βάραγαν όλοι μαζί».

«Μόλις έγινε το «προφιτερόλ» έγινα θιασάρχης. Από το 1962 μέχρι σήμερα μου λένε για το “προφιτερόλ”. Στον δρόμο με φωνάζουν «Βασίλη» από το “Ξύπνα Βασίλη” και “Αντωνάκη”», κατέληξε για τους ρόλους του.

«Έχω πολλά κατάλοιπα από συγγενείς μου που χτυπούσαν άσχημα τις γυναίκες»

Στην κάμερα της εκπομπής «Love it» και τον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο μίλησε το πρωί της Παρασκευής (24/12) ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στις καταγγελίες και τον Δημήτρη Λιγνάδη ενώ μίλησε και για το πάθος που είχε για το τζόγο.

Η έγχρωμη εκδοχή της ταινίας “Η δε γυνή να φοβάται τον άνδρα” μου άρεσε, το χρώμα τραβάει πιο πολύ τους νέους. Η σκηνή με το προφιτερόλ ήταν αυτοσχεδιασμός, μου ήρθε εκείνη την ώρα να το κάνω και έγινε χαμός. Όλοι οι άνθρωποι που συνεργάστηκα ήταν σημαντικοί για εμένα. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν ένα χαρισματικό πλάσμα.

Πάντα ήμουν εναντίον της βίας, έχω όμως πολλά κατάλοιπα από συγγενείς μου που χτυπούσαν πάρα πολύ άσχημα τις γυναίκες. Δεν ήξερα όλα αυτά που έγιναν με τις καταγγελίες, όταν έμαθα λεπτομέρειες για αυτά που έκαναν κάποιοι συνάδελφοι κατέρρευσα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άνθρωποι με φοβερή δύναμη και λάμψη, επέλεξαν αυτό το δρόμο. Απορώ με το κουράγιο του Δημήτρη Λιγνάδη να ανεβάσει παράσταση στη φυλακή, εγώ θα είχα μείνει στην τρύπα μου και θα είχα κρυφτεί.

Είχα πάθος με τον τζόγο, είναι μια κακή συνήθεια που δημιουργεί μια εξάρτηση, είναι ένα πράγμα τόσο καταστροφικό», κατέληξε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.