«Υπάρχει μια τρομοκρατία, ποιος τολμάει να...» - "Κόλαφος" ο Γιώργος Κωνσταντίνου για το #MeToo

Η όχι και τόσο καλή ανάμνηση του από τον Κάρολο Κουν

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Υπάρχει μια τρομοκρατία, ποιος τολμάει να...» -

Καλεσμένος στην πρώτη εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη, ήταν ο ταλαντούχος Γιώργος Κωνσταντίνου, ένας εκ των σπουδαιότερων ηθοποιών της ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μετρά 64 χρόνια σταδιοδρομίας στο θέατρο, και μιλά για τις καταγγελίες που γίνονται τώρα αλλά και το #MeToo, ενώ αναφέρεται και στις όχι τόσο ευχάριστες αναμνήσεις του από τον Κάρολο Κουν στο θέατρό.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου για το κίνημα #MeToo

Ενώ δεν θα το περίμενε κανείς, ανέφερε ότι η υποκριτική προέκυψε στον διάβα του. Στο Εθνικό έδωσε εξετάσεις και έκανε μία σκηνή από τον Άμλετ και δεν πέρασε. Τελικά πήγε στο θέατρο Κουν, και τότε ο Γιώργος Κωνσταντίνου μίλησε για τον μεγάλο δάσκαλό του Κάρολο Κουν και το πόσο σύγχρονος ήταν.

Tου χρωστάει τα πάντα αν και δεν έφυγε με τις καλύτερες συνθήκες από εκεί. «Δεν έφυγα πολύ καλά από εκεί. Πολλοί έφυγαν από εκεί, νιώθαμε πολύ πιο ελεύθεροι, ήταν κλειστή κοινωνία το θέατρο Τέχνης. Δεν μπορούσες να παίξεις στον κινηματογράφο αλλά υπήρχαν και άλλα εσωτερικά πράγματα».

Σχετικά με το #MeToo: «Υπάρχει και μία τρομοκρατία πια σε αυτούς που ήταν νοσταλγοί των πράξεων αυτών. Ποιος τολμάει τώρα πια να κάνει κάτι τέτοιο; Έπρεπε να γίνει».

«Μου προκαλούν φρίκη»

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» όπου μέσα σε όλα μίλησε για τις καταγγελίες που έπεσαν σαν "βροχή" στον χώρο του θεάτρου καθώς άφησαν συγκλονισμένο το πανελλήνιο.

Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τότε ήταν η εποχή της αθωότητας, ήμασταν ευτυχισμένοι με ένα κομμάτι ψωμί, με μια ωραία ταινία. Αναπολώ, αλλά δε νοσταλγώ την εποχή. Δεν μπορώ να βλέπω τον εαυτό μου στις ταινίες, δεν τον αντέχω».

Για το ελληνικό metoo, ο Γιώργος Κωνσταντίνου απάντησε: «Για τις καταγγελίες λένε “τα ξέρατε”, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν μπορούσες να φανταστείς ότι έκαναν αυτά τα πράγματα. Δεν είναι ωραίο να λες “οι κυρίες αυτές τώρα το θυμήθηκαν;”.

Ναι, τώρα, γιατί το έσερναν σε όλη τους τη ζωή μέσα τους. Μου προκαλούν φρίκη αυτά που συνέβησαν. Όταν έχεις έναν άρρωστο πατέρα ή μια άρρωστη μητέρα, μπορείς να κάνεις υποχώρηση και να μην κάνεις την επανάσταση εκείνη την ώρα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είπα ότι εγώ δεν ασχολούμαι με την προσωπική ζωή κανενός και μην ασχοληθείτε με τη δική μου. Ο καθένας έχει κάνει λάθη. Όλο το focus έγινε πάνω στο θέμα του τζόγου και έμεινε εκεί το θέμα. Ο κόσμος θα κρίνει αν τα παιδιά μου όντως κληρονόμησαν το ταλέντο μου».