Ψάχνουν για αυτόφωρο τον Τζέιμς Καφετζή - Τι συνέβη;

«Από εχθές έχω λάβει 40 μηνύματα...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ψάχνουν για αυτόφωρο τον Τζέιμς Καφετζή - Τι συνέβη;

Μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του βιώνει ο Τζέιμς Καφετζής, ο οποίος πριν από μερικές μέρες αποκάλυψε πως ο σκύλος του πέθανε μετά από υπερβολική δόση αναισθητικού που του έδωσε η κτηνίατρος.

Πριν από λίγες ώρες λοιπόν, ο ίδιος αποκάλυψε με μία σειρά από αναρτήσεις που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram πως υπάρχουν πολλοί που του έχουν στείλει μήνυμα και έχουν μοιραστεί παρόμοιες εμπειρίες που είχαν με τη συγκεκριμένη κτηνίατρο.

Μήνυση κατά του Τζέιμς Καφετζή

Λίγο αργότερα εξήγησε πως κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση και πως τον ψάχνουν για αυτόφωρο.

«Από χθες έχω λάβει τουλάχιστον 40 μηνύματα που να γράφουν τέτοια για τη συγκεκριμένη. Επίσης μόλις με πήρε ο δικηγόρος μου, ότι μου έχει υποβάλλει μήνυση η κυρία για συκοφαντική δυσφήμιση. Και με ψάχνουν για αυτόφωρο. Πώς κάνω καταγγελία στον σύλλογο; Επίσης, όσοι είχατε παρόμοια περιστατικά και δεν φοβάστε να τα δηλώσετε, στείλτε μου μήνυμα. Έτσι ελπίζω να προλάβουμε άλλα ζωάκια», έγραψε χαρακτηριστικά στις αναρτήσεις του ο Τζέιμς.

Τζέιμς Καφετζής κτηνίατρος

Τζέιμς Καφετζής αυτόφωρο

Πώς θα πείτε στα παιδιά σας πως πέθανε το κατοικίδιο σας

Όποιος θεωρεί το ζωάκι του, το σκύλο ή την γάτα, έναν αγαπημένο φίλο, σύντροφο ή ακόμα και μέλος της οικογένειας, σίγουρα νιώθει έντονο πόνο όταν το χάνει, όταν πεθαίνει. Ερωτήματα κατακλύζουν το μυαλό και προσπαθείς να ξεπεράσεις την θλίψη.

Ένα από τα πιο εύλογα, είναι πώς θα το εξηγήσετε στα παιδιά σας, χωρίς να σας πάρουν τα ζουμιά και κυρίως, χωρίς να τα στεναχωρήσετε πολύ. Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο στο animal-cemetery.gr.

Αν είστε γονιός, είστε ο μόνος κατάλληλος να κρίνει τι πληροφορίες θα δώσετε στα παιδιά σας για το θάνατο και την απώλεια του ζώου. Μην τα υποτιμήσετε όμως. Μπορεί να δείτε ότι αν είστε ειλικρινείς με τα παιδιά σας, θα μπορέσουν να καταλάβουν το θάνατο, τις φοβίες τους γι αυτόν και το τι σημαίνει.

Η ειλικρίνεια είναι σημαντική. Αν πείτε ότι το ζώο σας «κοιμήθηκε», πρέπει να τους δώσετε να καταλάβουν την διαφορά από τον κανονικό, καθημερινό ύπνο.

Μην πείτε ποτέ ότι το ζώο έφυγε ή χάθηκε, γιατί τα παιδιά μπορεί να νιώθουν ενοχές ότι του έκαναν κάτι που δεν έπρεπε και θα περιμένουν με αγωνία να γυρίσει κάποτε. Αυτό επίσης θα δυσκολέψει τα παιδιά να δεχτούν ένα νέο ζώο, αν πάρετε. Κάντε σαφές ότι το ζωάκι αυτό δεν θα ξαναγυρίσει αλλά είναι ευτυχισμένο εκεί που είναι και δεν πονά...

Μην νομίζετε ότι ένα παιδί είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο για να μάθει την αλήθεια. Μην κριτικάρετε το παιδί σας αν κλάψει, μην του πείτε να είναι »δυνατό» και να μην στεναχωριέται. Να είστε ειλικρινής και με την δική σας θλίψη, μην την κρύψετε. Γιατί τότε και τα παιδιά θα κρύψουν την θλίψη τους κι αυτό δεν είναι καλό. Συζητείστε το θέμα, όλη η οικογένεια μαζί και δώστε στον καθένα την ευκαιρία να δουλέψει με τον πόνο του, στο ρυθμό που εκείνος μπορεί.