«Δεσμεύομαι πως στο μέλλον δεν...» - Ασύλληπτο ξέσπασμα από την Τάμτα μετά τη λιποθυμία της στα Mad VMA

Έξαλλη η τραγουδίστρια

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Δεσμεύομαι πως στο μέλλον δεν...» - Ασύλληπτο ξέσπασμα από την Τάμτα μετά τη λιποθυμία της στα Mad VMA

Το βράδυ της Τετάρτης 22/6 είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τα βραβεία Mad με τη γνωστή διαδικασία της απονομής και την παρουσία του κοινού. Εν τέλει, το event δεν είχε την κατάληξη, που αναμενόταν αφού κάποια βίαια σκηνικά ανέτρεψαν τα πάντα.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ λέγεται πως η Τάμτα καθώς έκανε το act της λιποθύμησε με όσα είδε να συμβαίνουν και από τη σκηνή και η θέση της ήταν χωρίς αμφιβολία πολύ δύσκολη. Μια ημερά μετά μετά, την Πέμπτη 22/6 με ένα Post στο Instagram επιβεβαίωσε πως σωματικά είναι μια χαρά, αλλά αντίθετα ψυχολογικά είναι πολύ επηρεασμένη.

Η ανάρτηση της Τάμτα μετά τη λιποθυμία της στα βραβεία Μad

«Από το πρωί έχω λάβει εκατοντάδες μηνύματα για το αν είμαι καλά. Ξεκινάω λέγοντάς σας ότι είμαι καλά σωματικά και ταυτόχρονα ιδιαίτερα θορυβημένη, απογοητευμένη και στεναχωρημένη με τα χθεσινά γεγονότα που συνέβησαν στα MAD VMA. Σαν άνθρωπος έχω την αξία του σεβασμού και της ελευθερίας της έκφρασης πολύ ψηλά στο αξιακό μου σύστημα.

Δυο χρόνια μετά την πανδημία είχα τεράστια λαχτάρα να βρεθώ σε έναν μουσικό θεσμό με τόσο κόσμο live. Eίχαμε πολλή όρεξη μαζί με την ομάδα μου και μπήκαμε σε μια δημιουργική διαδικασία για πάνω από έναν μήνα ώστε να παρουσιάσουμε κάτι που εμείς θεωρούμε όμορφο και θα έκανε τον κόσμο να περάσει καλά.

Εχθές το βράδυ, η λαχτάρα, η χαρά και η δημιουργικότητα επισκιάστηκαν αφού παραβιάστηκαν πολλά όρια που έχω σαν άνθρωπος και πολλές από τις αξίες μου. Η βία είναι κάτι που απεχθάνομαι και απορρίπτω. Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι που δημιούργησαν όλη αυτή την ιστορία παρέμειναν στο χώρο μετά τα γεγονότα και δεν τους απομάκρυνε κανείς.

Δυσκολεύομαι να καταλάβω επίσης γιατί μετά τα γεγονότα ανέβηκαν στο stage και τους δόθηκε ξανά βήμα. Δε βάζω όλους τους ανθρώπους που κάνουν αυτή τη μουσική στο ίδιο τσουβάλι γιατί η γενίκευση είναι κάτι που επίσης απεχθάνομαι. Καταδικάζω με όλη μου την ψυχή τα χθεσινά γεγονότα και λυπάμαι πάρα πολύ για το πως ένας μουσικός θεσμός μπορεί να πάρει τέτοια τροπή.

Ας αναλογιστούμε όλοι για τις ευθύνες που έχουμε. Τέλος, σε συνέχεια όλων των παραπάνω δεσμεύομαι πως στο μέλλον δε θα μοιραστώ ξανά το stage με ανθρώπους που επιδεικνύουν ή υποκινούν βίαιες συμπεριφορές».

Τάμτα - θυμός

Τάμτα - ξέσπασμα

Η στιγμή που Τάσος Ξιαρχό σηκώνει την Τάμτα από τη σκηνή

O Τάσος Ξιαρχό ήταν μάρτυρας στον άγριο καυγά που στήθηκε στα Mad VMA ανάμεσα στον Snik και τον Light. Πρώτη του κίνηση, ήταν να πάρει την Τάμτα και να την απομακρύνει από τη σκηνή καθώς όπως είπε ο ίδιος, είδε κάποιον να κάνει την κίνηση για να βγάλει όπλο.

«Είναι μια στιγμή που έχω κάτσει μπροστά στη σκηνή να δω το act της Τάμτα και διαπιστώνω ότι πέφτει άγριο ξύλο και βίαιο. Σίγουρα κάποιος το ξεκίνησε. Όταν είδα την Έλενα Παπαρίζου σχεδόν να γρονθοκοπείται και να φεύγει από τις καρέκλες. Έγινε κάτι και για αυτό ανέβηκα στη σκηνή να πάρω την Τάμτα. Το θέμα είναι ότι ανέβηκα να την πάρω γιατί είδα ένα όπλο, κάποιος πήγε να βγάλει όπλο κάτω από την Τάμτα.

Αυτά είναι τα views και τα αποτελέσματα των μικρών φίλων μας, που αγαπούν αυτούς τους καλλιτέχνες. Η Έλενα Παπαρίζου δεν εμφανίστηκε στο act και έπαιζε playback. Έπρεπε να φύγουν όλοι. Δεν μπορείς να τους κουνήσεις αυτούς τους ανθρώπους. Απαγορεύεται αυτό που συνέβη και προσπάθησε να τους ηρεμήσει… Δεν θα έπρεπε να βραβευτούν. Είναι μόδα και ποιος θα καταφέρει να αρχηγεύσει. Είναι το θεαθήναι και το κάνουν για να δείξουν ότι δύναμη να έχεις προστασία», είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος Ξιαρχό.