Δίκη Φιλιππίδη: Η Φωτεινή Πετρογιάννη ξεσπά - «Δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου»

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη Φιλιππίδη: Η Φωτεινή Πετρογιάννη ξεσπά - «Δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου»

Για ακόμα μία φορά η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη έρχεται στο προσκήνιο καθώς η δεύτερη καταγγέλλουσα ολοκλήρωσε την κατάθεσή της (δείτε εδώ τι κατέθεσε). Όμως για ακόμα μια φορά η γνωριμία της καταγγέλλουσας με την δημοσιογράφο Φωτεινή Πετρογιάννη ήρθε στο επίκεντρο μέσα στην δικαστική αίθουσα.

Για όλα αυτά αποφάσισε να μιλήσει η δημοσιογράφος στον αέρα του Πρωινού, το πρωί της Παρασκευής 24/6, υποστηρίζοντας πως γνώριζε από πριν ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά δεν είχε κατονομάσει ποτέ τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η Φωτεινή Πετρογιάννη ξεσπά για την δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Δεν ξέρω τι ακριβώς τους κάνει εντύπωση. Ότι ήξερα κάτι και πήγα στοχευμένα στη συγκεκριμένη γυναίκα και την πήρα τηλέφωνο. Όχι! Η αναζήτηση έγινε πολύ απλά, στο google, όπως και άλλοι συνάδελφοι. Να αναθεωρήσουμε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε στο μυαλό της να γίνει γνωστή.

Εγώ την προσέγγισα για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Αν λοιπόν ότι ήταν της συγκεκριμένης συνομοταξίας που υπαινίσσονται κάποιοι μέσω μίας κατάστασης, να σας πω ότι εμένα με γείωσε πανηγυρικά. Μου είπε ότι με τον Κιμούλη ότι ήταν εξαιρετική η συνεργασία της.

Το έχω ξαναπεί αλλά θα το ξαναπώ ότι μου είχε εκμυστηρευτεί πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποιήσης, αλλά δεν μου είχε κατονομάσει ποτέ τον Πέτρο Φιλιππίδη. Δε θα ξεχάσω τους λυγμούς αυτής της γυναίκας 10 η ώρα τη νύχτα που μιλούσαμε στο τηλέφωνο, την ώρα που μου έλεγε ότι έχει υποστεί κάτι τέτοιο.

Αυτό δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου. Δεν μου έδωσε ποτέ συνέντευξη και πείτε εδώ αν έχω μεταφέρει πληροφορία για κάτι που αφορά στη συγκεκριμένη» δήλωσε η δημοσιογράφος.

Ανατριχιαστικές πληροφορίες για τη δεύτερη καταγγέλλουσα του Φιλιππίδη

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να παρθεί απόφαση για το μέλλον του ηθοποιού, αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των γυναικών, που το καταγγέλλουν για βιασμό εν ώρα εργασίας. Μετά την κατάθεση της δεύτερης γυναίκας, η οποία χρειάστηκε να μιλήσεις σε δύο φάσεις, μιας και ήταν φανερά συντετριμμένη και δε μπορούσε να ολοκληρώσει την κατάθεσή της.

Η Φωτεινή Πετρογιάννη μάλιστα, μέσα από το Πρωινό την Τετάρτη 18/5 αποκάλυψε πως γνωρίζει φιλικά την ηθοποιό, που αναφέρεται ως δεύτερη καταγγέλλουσα αλλά δε θέλει να μιλήσει ονομαστικά για εκείνη. Από την επαφή ωστόσο και την επικοινωνία, που έχουν επιβεβαιώνει πως όντως είναι σε πολύ δύσκολη θέση και είναι φανερά συγκλονισμένη, τώρα που είναι στη διαδικασία να περιγράφει τα όσα πέρασε.

«Έχουμε μία επικοινωνία εδώ και πάρα πολύ καιρό. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι ρεπορτάζ, είχε τύχει να συνομιλήσω μαζί της στο πλαίσιο ενός άλλου θέματος κάποια στιγμή και έγιναν όλα αυτά μετά, και είδαν το φως της δημοσιότητας όσα καταγγέλλει. Η ίδια δε μου έχει ζητήσει ποτέ να πω κάτι εδώ ή να μεταφέρω κάτι.

Ερωτήθηκε από το δικαστήριο αν ποτέ έχει επικοινωνήσει κάποιος δημοσιογράφος μαζί της κατά το παρελθόν. Εγώ στο παρελθόν είχα βρει τη συγκεκριμένη γυναίκα γιατί συνεργαζόταν με κάποιον άλλον άνθρωπο, πέρσι στις αρχές αυτής της ιστορίας. Είχα επικοινωνήσει μαζί της για να μου πει την εμπειρία της αναφορικά με τον άλλον άνθρωπο που δεν θέλω να πω το όνομά του.

Μου είχε πει ότι η συνεργασία τους ήταν εξαιρετική και ξεκινήσαμε να έχουμε μία επαφή γι’ αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς να μου κατονομάσει ποτέ τον Πέτρο Φιλιππίδη. Είναι συντετριμμένη, είναι πιεσμένη και φορτισμένη, όπως καταλαβαίνετε δε μπορεί να ακούει όσα συμβαίνουν και της είναι ήδη δύσκολο να βγει στο βήμα και να πει την αλήθεια της. Εμένα στο τηλέφωνο χθες αυτή η γυναίκα έκλαιγε. Και δεν θέλω να πω τίποτα άλλο γι’ αυτή την ιστορία. Θα μπορούσε να έχει λιποθυμήσει και στο τηλέφωνο που μιλούσαμε».