«Έχω φτάσει σε σημείο να...» - Άκρως αποκαλυπτικός ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Οι δηλώσεις του στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Έχω φτάσει σε σημείο να...» - Άκρως αποκαλυπτικός ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή, «Πάμε Δανάη», η οποία προβλήθηκε την Τρίτη 28/6. Μεταξύ άλλων μίλησε για το ρόλο του Φατσέα, την ταινία που έκανε για το Netflix, αλλά και τον καβγά που είχε με έναν σκηνοθέτη ενώ πρόσφατα μίλησε για τον Λιγνάδη.

Οι δηλώσεις του Γεράσιμου Σκιαδαρέση

Αρχικά ο ηθοποιός για τον ρόλο του στην σειρά «Καφέ της Χαράς», δήλωσε : «Ο Φατσέας ήταν ένας ρόλος που με χαρακτήρισε. Συμβαίνει πολλές φορές ένας ηθοποιός να ταυτιστεί με ένα ρόλο. Λόγω του Φατσέα έκλεισαν κάποιες πόρτες επαγγελματικά. Μετά τον Φατσέα υπήρχε η αντίληψη ότι έγινε εμπορικός ηθοποιός».

Και στη συνέχεια, είπε: «Η πρόταση για την ταινία στο Netflix ήρθε από μια ατζέντισσα που γνώρισα στην Ιταλία και μου το πρότεινε. Στο εξωτερικό δουλεύουν με ατζέντες, όχι όπως στην Ελλαδίτσα μας. Όταν έκανα την ταινία στο Netflix ήμουν ανάμεσα στην Ελλάδα και σε έναν άλλο κόσμο, ήταν μια ευχάριστη αλλαγή».

Τέλος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης αποκάλυψε ότι τσακώθηκε άσχημα με σκηνοθέτη: «Είχα τη δυνατότητα να φύγω από συνεργασίες όταν κατάλαβα πως είναι προβληματικές. Ήταν συμπεριφορές που δεν μου πήγαιναν. Έχω φτάσει σε σημείο να παίξω ξύλο με σκηνοθέτη.

Δεν το μετάνιωσα, του χρειαζόταν. Δεν το έκανα όμως, δεν πέρασα τα όρια, αλλά θα ήθελα πάρα πολύ. Δεν είναι εύκολο να τινάξεις μια δουλειά στον αέρα όταν δουλεύουν άλλα 20 άτομα».

«Έχω συγχωρήσει συμπεριφορές λόγω...»

Το μεσημέρι της Τρίτης 14/6 καλεσμένος στο πλατό και την εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη, Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον, ήταν ο κορυφαίος Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου, ένα θέμα για το οποίο έχει ξαναμιλήσει εκείνος, αλλά και άλλοι συνάδελφοί του το τελευταίο διάστημα.

«Υπάρχουν όρια. Έχω δει σκληρές συμπεριφορές που τις έχω συγχωρήσει λόγω μεγάλου ταλέντου, λόγω μεγάλης καλλιτεχνικής οντότητας. Αλλά υπάρχουν όρια, πάντα. Δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτό, αλλά δεν περνάνε τα όρια του ποινικά κολάσιμου. Οκ, είναι μια κακή συμπεριφορά, κατακριτέα, δεν μου αρέσει.

Το λέω, το στηλιτεύω όπου μπορώ, αλλά από εκεί και πέρα ο καλλιτέχνης είναι κάτι άλλο και του βγάζω το καπέλο. Αρκεί να μην περνάει τα όρια, να μην τραυματίζει άλλους ανθρώπους στην ουσία. Στιγμιαία όλοι πληγωνόμαστε από κάτι», είπε αρχικά ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είπε στη συνέχεια: «Εμείς στα χρόνια μας έτσι μεγαλώσαμε, ότι έτσι είναι το θέατρο. Όπου έβλεπα σκοτάδι, μαυρίλα και ότι εδώ θα βασανιστούμε, έφευγα. Ποτέ δεν μου άρεσε να μου μιλάνε άσχημα».