«Παραδέχεται πως τα ανήλικα τον έκαναν να περνάει δροσερά...» - Απασφάλισε η Τζεφ Μοντάνα για τον Λιγνάδη

«Δε θα θυσιάζαμε την ιδιωτικότητά μας για να τρέχουμε στα δικαστήρια...»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Παραδέχεται πως τα ανήλικα τον έκαναν να περνάει δροσερά...» - Απασφάλισε η Τζεφ Μοντάνα για τον Λιγνάδη

Μετά την απολογία του σκηνοθέτη και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη την Δευτέρα 27/6 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, και τη σημερινή πρόταση που πρόκειται να προτείνει ο Εισαγγελέας προκειμένου να παρθεί απόφαση για την δίκη του, η Τζεφ Μοντάνα, μίλησε αποκλειστικά στο Super Κατερίνα, και στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με την εκπομπή αναφέρθηκε σε όλα όσα ακούγονται περί σκευωρίας εις βάρος του και ψευδείς καταγγελίες.

Όλα όσα ανέφερε η Τζεφ Μοντάνα για τον Λιγνάδη

Η ίδια δήλωσε κατηγορηματικά πως όλη αυτή η υπόθεση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προϊόν κάποιας σκευωρίας, όπως θέλει να υποστηρίζει η πλευρά του σκηνοθέτη.

«Δεν ήρθε κάποιος αρχηγός συμμορίας, ούτε κάποιος σκευωρός να μας χτυπήσει την πόρτα και να μας ζητήσει να συμμετάσχουμε σε μια οργανωμένη σκευωρία εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη. Είναι το αίσθημα δικαιοσύνης που μας έφερε σε αυτή τη θέση. Δε θα θυσιάζαμε την ιδιωτικότητά μας για να τρέχουμε στα δικαστήρια και να μιλάμε για βαθιά τραυματικά βιώματά μας. Δεν έχουμε κανένα οικονομικό όφελος. Ξοδέψαμε χρόνο, ξοδέψαμε ενέργεια και μονομαχήσαμε με λιοντάρια του φασισμού» είπε η Τζεφ Μοντάνα και συνέχισε:

«Δεν είναι δήθεν βιώματα, είναι πραγματικά βιώματα. Τραυματίστηκαν οι ψυχές και τα σώματά τους και παρόλα αυτά βρήκαν τη δύναμη να καθίσουν όλες αυτές τις μέρες απέναντί του… Δεν υπάρχει καμία σκευωρία… Ο Λιγνάδης παραδέχεται ότι δεν είναι άγιος, παραδέχεται πως τα ανήλικα προσφυγόπουλα τον έκαναν να περνάει δροσερά, ότι έσπαγε πλάκα μαζί τους, ότι τα σπίτωνε και τα έβαζε να σφουγγαρίζουν τα πατώματα αλλά στο θεαθήναι έκανε παρέα με πρόσωπα υψηλού κοινωνικού κύρους όπως η κυρία Κούρκουλα.

Με λυπεί που μετά από τόσο καιρό στη φυλακή παραμένει εξίσου εγωκεντρικός, απαξιωτικός και υπερόπτης» κατέληξε η Τζεφ Μοντάνα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του για τους τρεις από τους τέσσερις βιασμούς

Συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη 29/6 η πολύκροτη Δίκη του θεατράνθρωπου Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία σιγά - σιγά αρχίζει να φτάνει προς το τέλος της. Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Κούντριας, ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά την ποινή που πρότεινε για τα αδικήματα του βιασμού για τα οποία κατηγορείται ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Νωρίτερα ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, κατακεραύνωσε τους καταγγέλοντας όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενά τους και τη στάση τους, καθώς καυτηρίασε την απουσία τους , ενώ κατηγόρησε και δημοσιογράφους για οργανωμένες επιθέσεις εναντίον του. Μάλιστα έκανε λόγο για πρωτοφανή απολογία για τα δικαστικά δεδομένα στην οποία συμμετείχαν όλοι οι ένορκοι.

Ζήτησε την ενοχή του για τρεις από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται και την απαλλαγή του για την τέταρτη υπόθεση, για την οποία ο μηνυτής δεν προσήλθε ποτέ στο δικαστήριο.

«Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλλο, καταγωγή και κοινωνικό στάτους. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί τη διάπραξη. Τα θύματα λόγω ανηλικότητας, καταγωγής και οικογενειακής κατάστασης, ήταν εύκολος στόχος γιατί διασφάλιζαν τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη.

Η αναγνωσιμότητα και η λάμψη δεν αναιρεί την ανάγκη ικανοποίησης της σεξουαλικής του ορμής» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός συμπληρώνοντας ότι «κοινός παρανομαστής ήταν η ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής. Κοινό χαρακτηρισμό το περιβάλλον των παθόντων. Εκείνος καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε στην επαγγελματική του ανέλιξη».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο κατηγορούμενος δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις, ενώ μετά την αναλυτική περιγραφή των πραγματικών περιστατικών που κατά την κρίση του αποδείχθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, σημείωσε σχετικά με τον πρώτο καταγγέλλοντα:

Η Δημήτρης Λιγνάδης στα δικαστήρια

«Το επίμαχο βράδυ δεν είχε προ ύπαρξη συζήτηση με σεξουαλικό περιεχόμενο. Με βάση όσα έχουν εκτεθεί από κατάθεση Αλί, ''ήταν ένας εφιάλτης που δεν ήθελε να σκεφτεί'', ''δεν ήθελε να θυμάσαι περιστατικά''. Είναι απολύτως λογικό να μη προσδιορίστηκε ορθά ο χρόνος του βιασμού καθως πρόκειται για μια εξαιρετικά επώδυνη πράξη.

Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος παραγραφής που προβλέπει ο ΠΚ δίνοντας τη δυνατότητα στους εγκαλούντες να απευθύνουν στις αρχές 15 χρόνια μετά, ενώ πλέον για τους ανήλικους ο χρόνος παραγραφής ξεκινά 1-3 έτη μετά την ενηλικίωση του θύματος. Ο νόμος αναγνωρίζει τη δυσκολία ενός ενηλίκου να προβεί σε καταγγελία ενός τόσο βάναυσου αδικήματος σε βάρος του», ανέφερε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας πως δεν τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας του μάρτυρα σχετικά με το που εργάζεται, αλλά δεν φέρει και κάποια βαρύτητα σε σχέση με το αδίκημα.