«Τελευταίες μέρες γυρισμάτων....» - Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Κατερίνας Διδασκάλου

Λίγο πριν το φινάλε των Άγριων Μελισσών

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Τελευταίες μέρες γυρισμάτων....» - Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Κατερίνας Διδασκάλου

Όσο κοντεύει προς το μεγάλο φινάλε η αγαπημένη σειρά Άγριες Μέλισσες, ένας ένας οι ηθοποιοί στέλνουν το δικό τους αποχαιρετιστήριο μήνυμα, όπως έκανε πρόσφατα και η Θεωφανία Παπαθωμά. Συγκίνηση και χαρά δηλώνουν στις δημοσιεύσεις τους ο κάθε ηθοποιός ξεχωριστά.

Έτσι, και η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου θέλησε να αποχαιρετήσει την σειρά και έτσι έκανε μία δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram. Συγκεκριμένα πόσταρε ένα βίντεο, που απεικονίζεται η ίδια στο Διαφάνι να αγναντεύει το σπίτι των Σταμίρηδων και έγραψε:

Η ανάρτηση της Κατερίνας Διδασκάλου

«Τελευταίες μέρες γυρισμάτων. Μια δουλειά που είναι απάντηση σε προσευχές. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους τους συντελεστές, τους συναδέλφους ηθοποιούς, τη σκηνοθετική ομάδα, τους ενδυματολόγους, την υπέροχη συγγραφική ομάδα, την εταιρεία παραγωγής του κ. Καραγιάννη και τον @ant1.

Καλή αντάμωση και σε άλλες υπέροχες εμπνευστικές δουλειές!» έγραψε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Διδασκάλου στην λεζάντα της ανάρτησής της.

Η εκπομπή «Πάμε Δανάη» το πρωί της Τρίτης 15/3 φιλοξένησε την Κατερίνα Διδασκάλου, η οποία έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Η ηθοποιός μίλησε για τα απιδιά της, την σχέση της με τον έρωτα και τη ζωή αλλά και για την πιο δύσκολη στιγμή της στις «Άγριες Μέλισσες». (Δείτε τι θα γίνει στο σημερινό επεισόδιο)

Η συνέντευξη της Κατερίνας Διδασκάλου

«Μου έδιναν πάντα τα μεγαλύτερα και δυσκολότερα ποιήματα στις γιορτές του σχολείου γιατί μιλούσα δυνατό, καθαρά και τα μάθαινα γρήγορα. Ήμουν άριστη μαθήτρια. Όταν βρέθηκα με υποτροφία στα 20 μου στη Νέα Υόρκη, που ήταν και είναι η Μέκκα των τεχνών, ήταν κάτι το καταπληχτικό. Στη Νέα Υόρκη απέκτησα τις κόρες μου, δε φοβήθηκα ποτέ την οικογένεια ή ότι ένα παιδί μπορεί να σε πάει πίσω», εξομολογήθηκε η ηθοποιός.

Για την σχέση με τα παιδιά συνέχισε: «Κατά κάποιον τρόπο τα παιδιά μου με έσωσαν με όλες τις έννοιες, με γείωσαν και κατάλαβα την πραγματική διάσταση των πραγμάτων. Οι κόρες μου με είδαν ανταγωνιστικά στην εφηβεία. Η Μαρκέλλα γύρισε και μου είπε ‘ποια νομίζεις ότι είσαι; Επειδή σου στέλνουν λουλούδια’. Όταν η κόρη μου μου είπε πως ο συμμαθητής της ήθελε να με παντρευτεί, το αντέστρεψα και της είπα ‘τι να με κάνει εμένα την γριά; Εσένα θέλει’. Πάντα έλεγα στον γιο μου να φέρεται στα κορίτσια όπως εκείνος θα ήθελε να φέρονται τα αγόρια στις αδελφές του».

Η ηθοποιός μίλησε και για την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο: «Μπήκα στον ενδέκατο χρόνο παίζοντας την Ερατώ στο έργο ‘Η Πόρνη από Πάνω’, την λάτρεψα από την πρώτη ανάγνωση. Η Ερατώ δεινοπαθεί γιατί δεν παντρεύτηκε από έρωτα αλλά για να ξεφύγει από το τραγικό και βάναυσο οικογενειακό της περιβάλλον. Επαναλαμβάνεται το ίδιο σχήμα, ένας βάναυσος άντρας με μια υποτακτική γυναίκα, που ως πρότυπο το είχε γνωρίσει από τον πατέρα και τη μάνα της. ‘Η Πόρνη από Πάνω’ κάνει αυτήν την επιτυχία γιατί μιλάει σε όλες τις εποχές, σε όλες τις ηλικίες, σε όλα τα φύλα και σε ανθρώπους με διαφορετικά υπόβαθρα».

Ο έρωτας στην ζωή της ηθοποιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Σήμερα η Κατερίνα Διδασκάλου δηλώνει ερωτευμένη και ελπίζω όλο αυτό που νιώθει να εξελιχθεί σε κάποια βαθύτερα συναισθήματα, όπως η αγάπη: «Ναι, είμαι ερωτευμένη. Είμαι ερωτευμένη με τη ζωή που μου έχει φέρει έναν άνθρωπο με τον οποίο νιώθω τόσο καλά. Όπως πολύ καλά λέει ο αγαπημένος μου, ‘το ζητούμενο είναι η ερωτική χημεία να εξελιχθεί σε αγάπη, δυαδικότητα, συντροφικότητα. Δεν είναι το πιο απλό πράγμα να ανακοινώσεις ως μαμά στα παιδιά ότι είσαι ερωτευμένη, αλλά τα παιδιά μου είναι γενναία».

Η ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μοιράστηκε και την πιο δύσκολη σκηνή της στις «Άγριες Μέλισσες»: «Η δυσκολότερη σκηνή που έπρεπε να γυρίσω ως Μυρσίνη στις ‘Άγριες Μέλισσες’ ήταν η σκηνή που βρήκαν τον γιο της, Σέργιο, νεκρό στο πρώτο επεισόδιο. Θα ήθελα η Μυρσίνη να βρει την κάθαρση, να βρει ειρήνη μέσα της για να συγχωρέσει τον εαυτό της, τις φόνισσες του γιου της και τον γιο της. Τη Μυρσίνη την βλέπω με τον Δούκα στο πλευρό της. Η σχέση Δούκα και Μυρσίνης δε γίνεται να διαρραγεί και θεωρώ πως είναι σχεδόν ο ορισμός του τέλειου ζευγαριού».

Όσον αφορά τις αισθητικές επενδύσεις η Κατερίνα Διδασκάλου ανέφερε πως: «Δεν είναι εύκολη η απόφασή μου να μην επέμβω στο πρόσωπό μου και δεν κρύβω ότι συχνά-πυκνά το σκέφτομαι. Οφείλω στον εαυτό μου και στον κόσμο να διατηρήσω την έκφραση και την εκφραστικότητα που απαιτούνται από τη δουλειά μου, να μη γίνω μια μάσκα».