"Έδωσε την παράσταση και πληρώθηκε" - «Σκοτωμός» στο Twitter για την αποφυλάκιση του Φιλιππίδη

Ξέσπασαν με την απόφαση του δικαστηρίου να τον αφήσει ελεύθερο παρά τις κατηγορίες βιασμού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ομόφωνα δεκτό έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Αποφυλακίζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης

Με την ίδια απόφαση του επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ. Στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγος του, Ελπίδα Νίνου, ξέσπασε σε κλάματα.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την αποφυλάκιση του γνωστού ηθοποιού με το σκεπτικό ότι δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες. Έτσι, εισηγήθηκε να αφεθεί ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

«Ο κατηγορούμενος δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος στο χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η δίκη του και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κρατηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος», ανέφερε η εισαγγελέας.

 Βγήκε η απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ο ηθοποιός, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί και ανακοίνωσαν και στο ακροατήριο και οι συνήγοροί του, νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα σχόλια στο Twitter για την αποφυλάκισή του

Όπως ήταν αναμενόμενο, το χάσταγκ #Φιλιππιδης μέσα σε λίγη ώρα έφτασε στις πρώτες θέσεις στα trends, με χιλιάδες χρήστες να ξεσπούν για την ελληνική δικαιοσύνη, μιας κι ένας άνθρωπος που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες αποφυλακίζεται.

Τα σχόλια στο Twitter για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη 3
Τα σχόλια στο Twitter για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη 4
Τα σχόλια στο Twitter για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη
Τα σχόλια στο Twitter για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη 2