Εξελίξεις με την υγεία του Πέτρου Φιλιππίδη μετά το εγκεφαλικό

Οι αποκαλύψεις του δικηγόρου του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εξελίξεις με την υγεία του Πέτρου Φιλιππίδη μετά το εγκεφαλικό

Στο Γενικό Κρατικό Νικαίας συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε τα ξημερώματα της Παρασκευής (1/7). Από τα πρώτα άτομα που τον επισκέφθηκαν ηταν η σύζυγος και ο γιος του, καθώς και ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σήμερα Σάββατο 2/7 στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι, δημοσιογράφος μετέφερε όλες τις εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση του, ενώ αποκαλύψεις για την υπόθεση έκανε ο δικηγόρος του.

Οι εξελίξεις με την υγεία του Πέτρου Φιλιππίδη

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο ηθοποιός είναι εκτός κινδύνου. όμως επιβάλλεται η συνέχιση της νοσηλείας του καθώς πάσχει από υποκείμενο νόσημα και είναι αναγκαίο να παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Να σημειωθεί επίσης, πως αφέθηκε ελεύθερος μετά το πέρας των 12 μηνών προσωρινής κράτησης για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και για τις οποίες δικάζεται.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του

«Η προσωρινή κράτηση είναι το έσχατο μέσο δικονομικού καταναγκασμού, το οποίο έχει σκοπό μονάχα να εξασφαλίσει την παρουσία του κατηγορουμένου στο ακροατήριο» σημείωσε ο δικηγόρος.

«Η προσωρινή κράτηση δεν αποτελεί προκαταβολή ποινής, ούτε η παράταση ή μη της προσωρινής κράτησης αποτελεί πρόκριμα για το εάν ο κατηγορούμενος θα αθωωθεί» επεσήμανε.

«Η κατάθεση της εντολέως μου ήταν συγκλονιστική, ξεπέρασε τον φόβο και την ανασφάλεια και είπε την αλήθεια. Βγήκε έξω και κατέρρευσε» δήλωσε ο δικηγόρος.

«Σκοτωμός» στο Twitter για την αποφυλάκιση του

Ομόφωνα δεκτό έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση προσωρινής κράτησης του. Με την ίδια απόφαση του επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την αποφυλάκιση του γνωστού ηθοποιού με το σκεπτικό ότι δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες. Έτσι, εισηγήθηκε να αφεθεί ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το χάσταγκ #Φιλιππιδης μέσα σε λίγη ώρα έφτασε στις πρώτες θέσεις στα trends, με χιλιάδες χρήστες να ξεσπούν για την ελληνική δικαιοσύνη, μιας κι ένας άνθρωπος που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες αποφυλακίζεται.

Τα σχόλια στο Twitter για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη 3Τα σχόλια στο Twitter για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη 4Τα σχόλια στο Twitter για την αποφυλάκιση του Πέτρου ΦιλιππίδηΤα σχόλια στο Twitter για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη 2