«Τον κρέμασαν στα μανταλάκια και του κατέστρεψαν την...» - Απασφάλισε ο Τάσος Κωστής για τον Κιμούλη

Δηλώσεις που θα συζητηθούν

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Τον κρέμασαν στα μανταλάκια και του κατέστρεψαν την...» - Απασφάλισε ο Τάσος Κωστής για τον Κιμούλη

Ο Τάσος Κωστής, είναι ένας εκ των ηθοποιών, που στήριξε την άποψή του και δεν "μάσησε" τα λόγια του όταν ξέσπασε η κατάσταση με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου αλλά και της τηλεόρασης, και είχε στηρίξει εξαρχής, ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε μέσα από τις δηλώσεις του, τον Γιώργο Κιμούλη.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, μίλησε στο Open Weekend και την Ξανθίππη Βουτσαλά για το #metoo, τις υποθέσεις που βγήκαν στη δημοσιότητα, αλλά και για τον ηθοποιό, που διεγράφη από το ΣΕΗ.

Οι δηλώσεις του Τάσου Κωστή που θα συζητηθούν

«Οι κατηγορίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι πολύ βαριές, άλλο σεξουαλική προτίμηση και άλλο κακοποίηση ανηλίκου. Είναι δολοφονία χαρακτήρα αυτό. Εγώ διαφωνώ γιατί οι δίκες γίνονται κλειστές, αφού τα έχετε πει όλα στην τηλεόραση.

Έναν άνθρωπο τον καταστρέψαμε που δεν δουλεύει όπως και τον Παύλο Χαϊκάλη. Τι έκανε; Ποιο είναι αυτό το ποινικά κολάσιμο που έχει; Τον Γιώργο Κιμούλη τον κρέμασαν στα μανταλάκια και του κατέστρεψαν την καριέρα», είπε ο Τάσος Κωστής.

«Με τον Δημήτρη Λιγνάδη δεν θα συνεργαζόμουν ποτέ, για λόγους συμπεριφοράς. Εάν ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν καταδικαστεί, πάει να πει ότι είναι αθώος, οπότε γιατί να μην συνεργαστώ;».

Ζητάει 200.000 ευρώ από ΣΕΗ ο Κιμούλης

Αγωγή στο ΣΕΗ έκανε ο Γιώργος Κιμούλης μέσω του δικηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου και ζητά 200.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη. Συγκεκριμένα, ζητά να ακυρώσει το Σωματείο την απόφαση διαγραφής του και υποστηρίζει πως λειτούργησε καταχρηστικά, ύποπτα και εν τέλει έκνομα.

«Με βάση τραγελαφικές ενέργειες προέκυψε η διαγραφή του Γεωργίου Κιμούλη, ενός ανθρώπου με καριέρα και ιστορία στον χώρο του θεάτρου, στο πλαίσιο αριβισμού και προσπάθειας εκμετάλλευσης τηλεοπτικού χρόνου από ανερχόμενους τηλεαστέρες του κωμικού δράματος, που στοχεύουν στην γρήγορη ανέλιξη τους, με οποιεσδήποτε πράξεις.

Ο εντολέας μου, μακριά από τηλεοπτικές εκπομπές, μακριά από κροκοδείλια δάκρυα και κακοσκηνοθετημένες συμπαιγνίες, απαντά, ακολουθώντας μόνο τη νόμιμη οδό, ασκώντας τα δικαιώματα του και διεκδικώντας την δικαστική προστασία των νομίμων συμφερόντων του» σημειώνει ο κ. Καπερνάρος.

Ο κ. Καπερνάρος αναφέρει ορισμένους λόγους οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο δείχνουν γιατί πρέπει να ακυρωθεί η διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη από το ΣΕΗ:

  • Ουδόλως προκύπτει ότι ενημερώθηκαν τα ψηφίσαντα μέλη για τους δικούς μου ισχυρισμούς, ενώ ενημερώθηκαν επί των ψευδών εις βάρος μου καταθέσεων.
  • Ουδόλως προκύπτει ότι τα ψηφίσαντα μέλη ενημερώθηκαν για τις μαρτυρικές καταθέσεις υπέρ εμού, ενώ γίνεται εκτενέστατη αναφορά στις μαρτυρικές καταθέσεις εναντίον μου.
  • Σύμφωνα με το καταστατικό του εναγόμενου Σωματείου, έπρεπε να λάβουν χώρα τρεις συνελεύσεις, μέχρι να διαπιστωθεί η ύπαρξη απαρτίας. Εκ των στοιχείων, ουδόλως προκύπτει ότι έλαβαν χώρα οι δύο δήθεν αναβληθείσες, προ της τελικής, συνελεύσεις. Δηλαδή, ουδόλως προκύπτει ότι τηρήθηκαν τα καταστατικά άρθρα, περί νόμιμης διεξαγωγής συνέλευσης. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι ο εντολέας μου κλήθηκε μόνον (!!!) και απευθείας στην τρίτη κατά σειρά συνέλευση.
  • Ουδόλως προκύπτει ότι τηρήθηκε η καταστατική απαρτία.
  • Υπέρ της διαγραφής του ψήφισαν μόλις 154 (!!!) ηθοποιοί-μέλη του σωματείου, εκ των οποίων τουλάχιστον 78 κατέχουν θέσεις στην Διοίκηση του Σ.Ε.Η., ενώ σίγουρα επιστρατεύθηκαν και οι καταγγέλλοντες/ουσες, συνεπώς πρόκειται για μία καθαρά κατασκευασμένη διαγραφή.
  • Ψευδέστατα αναφέρονται 13 εις βάρος του καταγγελίες, εκ των οποίων για τις 3, οι ίδιοι του Σ.Ε.Η., κάνουν μια μικρή μνεία στο τέλος του πολυσέλιδου κειμένου, ότι δεν πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν… κι όμως τις περιλαμβάνουν για δημιουργία ψευδεντυπώσεων.
  • Δολίως και καταχρηστικώς, περιλαμβάνουν στις, εις βάρος του, καταγγελίες, ως καταγγέλλοντες/ουσες, τους μάρτυρες υπεράσπισης της καταγγέλλουσας κ Ζέτας Δούκα, δηλαδή τον κ Ψαρρά και την κ Χρυσικού, με μόνο σκοπό να δημιουργήσουν δυσμενέστατο και άρα τιμωρητικό, εις βάρος του, κλίμα.
  • Για την διαγραφή του κ. Κιμούλη, επικαλούνται άρθρα, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο ανηρτημένο καταστατικό του εναγομένου Σωματείου!!!
  • Τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, βάσει των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών, καταφέρονται, μεροληπτούν και εν τέλει προσβάλλουν βαναύσως την προσωπικότητα του εντολέως μου.
  • Στα ίδια πρακτικά, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι αναγνωρίζουν τις παρατυπίες στις οποίες προβαίνουν, τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μέλος τους: «εν τάξει… γίνονται αυτά… γι’ αυτό είμαστε εδώ για να το μαζέψουμε»!

«Κατά τα λοιπά, δηλώνουμε ότι σε εμάς παρανομίες, παρατυπίες, αντικαταστατικές και έκνομες ενέργειες και δολιότητες δεν περνάνε. Εμείς, όποιον μας αδικεί, θα τον "ταράσσουμε" στην νομιμότητα» τονίζει ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη.

Η αγωγή του Γιώργου Κιμούλη