«Θα γίνει μία προσπάθεια να βρεθούν...» - Το υπέρογκο ποσό που θα χρειαστεί ο Φιλιππίδης ως εγγύηση για να αποφυλακιστεί

Στην αρχή ήταν να επιβληθεί εγγύηση 50.000 ευρώ αλλά τελικά...

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Θα γίνει μία προσπάθεια να βρεθούν...» - Το υπέρογκο ποσό που θα χρειαστεί ο Φιλιππίδης ως εγγύηση για να αποφυλακιστεί

Τεράστιο θέμα συζήτησης έχει προκύψει από την Παρασκευή 1/7, όταν έγινε γνωστή η είδηση πως ο Πέτρος Φιλιππίδης υπέστη εγκεφαλικό και εξαιτίας της εξαιρετικά άσχημης κατάστασης της υγείας του θα αποφυλακιστεί υπό όρους.

Πιο συγκεκριμένα αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους και πλέον αναμένει την έγκριση των γιατρών για να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο που συνεχίζει να νοσηλεύεται, μετά το ελαφρύ εγκεφαλικό που υπέστη.

Που θα βρει τα χρήματα για την εγγύηση ο Φιλιππίδης

Το μεσημέρι του Σαββάτου 2/7 στο «Καλύτερα δε γίνεται», ο συνήγορος υπεράσπισης του Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο ίδιος εξήγησε πως η υγεία του ηθοποιού βελτιώθηκε, ενώ, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πού θα βγει ο πελάτης του τα 20.000 που χρειάζεται για να αποφυλακιστεί.

«Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να επιβληθεί εγγύηση 50.000 ευρώ. Όταν προσκομίσαμε έγγραφα πως όλα του τα υπάρχοντα είναι υποθηκευμένα και μάλιστα το σπίτι του βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 27 Ιουλίου και πλέον δεν έχει ούτε δικαιώματα από τις ταινίες και τις σειρές που δεν παίζουν στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, το κατανόησε το δικαστήριο. Για αυτό και περιόρισε το ποσό της εγγύησης από 50.000 ευρώ σε 20.000 ευρώ. Θα γίνει μια προσπάθεια από την οικογένειά του για να βρεθούν αυτά τα 20.000 ευρώ.

Και σας λέω και δημόσια αν δεν τα καταφέρουν, θα βοηθήσω και εγώ προσωπικά για να συγκεντρωθεί το ποσό της εγγυήσεως. Το λέω γιατί αισθάνομαι πως ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι αθώος, τον γνωρίζω από την περίοδο που τα παιδιά μας έπαιζαν μπάσκετ. Ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα, τουλάχιστον σε μένα. Είμαι πεπεισμένος διαβάζοντας τη δικογραφία ότι είναι αθώος».

Τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου και ο γιος τους, Δημήτρης

Μετά από ομόφωνη απόφαση, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης για τον Πέτρο Φιλιππίδη με περιοριστικούς όρους. Το δικαστήριο επέβαλλε στον Πέτρο Φιλιππίδη τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Ωστόσο, νωρίτερα, ο ηθοποιός οδηγήθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με ισχαιμικό έμφρακτο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου και ο γιος τους, Δημήτρης Φιλιππίδης, επισκέφτηκαν τον Πέτρο Φιλιππίδη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαια για να τον δουν από κοντά.