«Δόξα τω Θεώ...» - ''Σάλος'' με τις δηλώσεις του Γαρδέλη για την αποφυλάκιση του Φιλιππίδη

« Για μένα είναι ο μεγαλύτερος...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Δόξα τω Θεώ...» - ''Σάλος'' με τις δηλώσεις του Γαρδέλη για την αποφυλάκιση του Φιλιππίδη

Ο Σταμάτης Γαρδέλης παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα του ''Πρωινού'' την Τρίτη 5/7 και μεταξύ των όσων ανέφερε δε μπόρεσε να μην σχολιάσει και την πρόσφατη είδηση, πως η εισαγγελέας αποφάσισε την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο ηθοποιός γενικότερα είχε αποδείξει και στο παρελθόν πως έτρεφε μια συμπάθεια προς το πρόσωπο του κατηγορούμενου και συνεπώς η απόφαση αυτή τον χαροποίησε ιδιαίτερα. Μάλιστα τόνισε πως ο Φιλιππίδης είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, καθώς τον θεωρεί ως ένα εκ των σημαντικότερων προσώπων, που έχει ο χώρος του θεάτρου.

Οι δηλώσεις του Σταμάτη Γαρδέλη για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη

«Δόξα τω Θεώ αποφυλακίστηκε, μα είναι δυνατόν; Δεν ξέρω, έχω ενστάσεις. Για μένα είναι ο μεγαλύτερος ηθοποιός που έχουμε και έχει γίνει όλο αυτό το νοσηρό πράγμα και τον κρατάνε ενάμιση χρόνο μέσα», είπε αρχικά ο Σταμάτης Γαρδέλης.

«Είδα επίσης και για έναν βιασμό που έγινε την πρωτοχρονιά από κάποιον σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας που τελικά αθωώθηκε με βούλευμα. Δεν ξέρω τι να πω. Έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

«Είναι προκλητικό να λες ότι το θέατρο είναι ένα κρεβάτι. Το θέατρο είναι και σπουδή, είναι και σχολείο. Ο Αλέξης Κούγιας είναι μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνος του, οπότε μπορεί να λέει ότι θέλει».

«Θα συνεργαζόμουν μαζί του σαν τρελός..»

Ο Σταμάτης Γαρδέλης παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο Πρωινό, η οποία προβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας 13/6. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Γιώργο Κιμούλη, για τον οποίο μίλησε πρόσφατα και ο ηθοποιός Αντώνης Ξένος.

Δε παρέλειψε να σχολιάσει και την πρόσφατη αλλαγή στα μαλλιά του, για τις ανάγκες του ρόλου, που πρόκειται να υποδυθεί στην καλοκαιρινή παραγωγή «Αριστοφάνης - Ηρώνδας: Contra tempo», που θα παρουσιάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε δημιουργική σύνθεση κειμένων του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα, όπου και πρωταγωνιστεί.

«Της μητέρας μου δεν της άρεσε καθόλου η αλλαγή στο μαλλί. Είναι συντηρητική δεν θέλει πολλές αλλαγές στη ζωή της», είπε ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Όσο για τον Γιώργο Κιμούλη και τον Πέτρο Φιλιππίδη, δήλωσε: «Ο Γιώργος Κιμούλης είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός, που έχει δημιουργήσει σχολή και στο παίξιμό του και στην αλήθειά του σε αυτά που έχει κάνει. Όπως και ο Πέτρος Φιλιππίδης, είναι ένας τεράστιος ηθοποιός. Τώρα τι έχει συμβεί, θα το δούμε... Θα συνεργαζόμουν μαζί του σαν τρελός. Τι είναι αυτό το πράγμα που έγινε με τον Πέτρο...», κατέληξε ο Σταμάτης Γαρδέλης.