«Η καταγγελία στον Κιμούλη ήταν λίγο άστοχη» - Η συνέντευξη του Αντώνη Ξένου που θα συζητηθεί

«Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτό το κόλπο του MeToo»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Η καταγγελία στον Κιμούλη ήταν λίγο άστοχη» - Η συνέντευξη του Αντώνη Ξένου που θα συζητηθεί

Το πρωί της Παρασκευής 27/5 συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Δημήτρη Σιδηρόπουλο, έδωσε ο γνωστός ηθοποιός και σύζυγος της Ελένης Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος. Μεταξύ άλλων μίλησε για το θέατρο, το γάμο του, το κίνημα metoo, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος έχει διαγραφεί από το ΣΕΗ.

Η συνέντευξη του Αντώνη Ξένου

«Το θέατρο το φτιάξαμε με τη σύζυγο και την κόρη που “έσπαγε” χαρμάνια, δυσκολευτήκαμε πολύ. Δεν υπήρχαν ούτε τοίχοι, το χτίσαμε από την αρχή. Ήμασταν στο έλεος του Θεού και της πανδημίας, δεν ήξερες τι να κάνεις, φτάσαμε στην απελπιστική θέση να πούμε ότι σταματάμε. Αλλά τελικά συνεχίζουμε», είπε αρχικά ο Αντώνης Ξένος.

«Με την Ελένη Γερασιμίδου γνωριστήκαμε στο σωματείο. Όταν έδωσα το πρώτο φιλί στην Ελένη ζαλίστηκα και έπεσα πάνω σε μια κολόνα. Ο γκρινιάρης είμαι εγώ στο γάμο μας, φωνάζω. Είμαστε 42 χρόνια μαζί με την Ελένη, ο γάμος περνάει από διακυμάνσεις. Εμείς ευτυχώς τον τσακωμό τον έχουμε και μέχρι σήμερα».

«Η κόρη μας κοιμόταν στις αγκαλιές των θεατών, δεν έχουμε δικαίωμα να την αποτρέψουμε να γίνει ηθοποιός».

Αναφερόμενος σε παιδιά που βγαίνουν από διάφορα reality και στη συνέχεια ασχολούνται με την υποκριτική, και κατά πόσο θα συνεργαζόταν μαζί τους, ο Αντώνης Ξένος είπε: «Έχουμε τίποτα κοινό με αυτούς που βγαίνουν από τα reality; Μιλάμε άλλη γλώσσα. Εμείς μιλάμε τη γλώσσα της δημιουργίας».

Μιλώντας για το κίνημα MeToo και το αν και ο ίδιος έχει δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές, ο Αντώνης Ξένος είπε: «Δεν έχω υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές. Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτό το κόλπο του MeToo. Αυτά θα ανατραπούν κάποια στιγμή. Είναι ήδη στο στάδιο της ανατροπής. Μετά τι θα πουν αυτοί που έχουν εμπλακεί τόσο πολύ; Η εξουσία του πρώτου έχει ως αποτέλεσμα αυτά που ακούμε για το MeToo, συνέβαιναν και θα συμβαίνουν.

Το MeToo ξεκίνησε λίγο στραβά. Αναφέρομαι στον Κιμούλη, η καταγγελία ήταν λίγο άστοχη. Ο Κιμούλης είναι δύσκολος, ένας οραματιστής του θεάτρου, ένας μεγάλος καλλιτέχνης. Του Κιμούλη του εμπιστεύτηκα την κόρη μου, να τη μορφώσει και έφτιαξε ένα παιδί ολοκληρωμένο και μεστό, έτοιμο να ακολουθήσει το δρόμο του θεάτρου».

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τη διαγραφή του

Το πρωί της Τετάρτης 25/5 ο Περικλής Λιανός παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του πρωινού, ενόψει της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, και σχολίασε τη διαγραφή του (του Φιλιππίδη) από το ΣΕΗ όπως και του Κιμούλη και του Χαϊκάλη. Ο ίδιος δήλωσε πως δε συμφωνεί με αυτή την απόφαση.

Έτσι, λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμο στο Facebook.

«Τελευταία λόγω πολλών ερμηνειών πολλών συνεντεύξεων ηθοποιών από τις πολυάριθμες εκπομπές που μας πολιορκούν με θέμα την συμπεριφορά των καταγγελομενων ηθοποιών , καλό θα είναι και οι ερωτώντες να μην είναι τόσο επίμονοι με σκοπό να βγάλουν λαυρακι από τις δηλώσεις που γίνονται με συνασθηματικές φορτίσεις, αλλά και οι ερωτώμενοι να προσέχουν τι λένε ώστε να μην είναι μηνύσιμα αυτα που λενε, να μην ανακατεύουν αλλά ονόματα χωρίς να έχουν πάρει έγκριση από τους αναφερόμενους από αυτούς, και κυριως οταν εκφερουν άποψη για τις διαδικασίες που τηρεί νομιμα το ΣΕΗ, να αυτοελεγχονται γιατί με έκπληξη μου διαβάζω συνέντευξη αδελφικου φίλου να κριτικάρει την καθ όλα νόμιμη διαγραφή μελών από το ΣΕΗ λόγω οριακής απαρτίας, στην οποία απαρτία δεν ήρθε καν ούτε οι ίδιος!!! Δηλαδή αν όλοι λειτουργούν με αδιαφορία όπως αυτός έκανε, πώς θα υπάρξει μεγάλη απαρτία? Ας προσέχουμε λοιπόν τι λέμε! Επίσης επειδή πολύς λόγος γίνεται για τις φωτογραφίες από πρεμιέρες που απεικονίζουν καταγγελομενους με μάρτυρες κατηγορίας η καταγγελοντες, ας καταλάβουν επιτέλους ότι στις παραστάσεις παίζουν κι άλλοι άνθρωποι εκτός των καταγγελομένων και στην τελική εκείνη την εποχή της συνωμοσίας σιωπής από όλους όλοι ζούσαμε κάτω από ειδικό καθεστώς».

αναρτηση μπιμπίλα