Ο Κλέων Γρηγοριάδης μήνυσε τον Αλέξη Κούγια - «Στα εξωφρενικά του ψέματα εναντίον μας, απαντάμε...»

Τι συνέβη που πυροδότησε αυτή την "έκρηξη";

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Ο Κλέων Γρηγοριάδης μήνυσε τον Αλέξη Κούγια - «Στα εξωφρενικά του ψέματα εναντίον μας, απαντάμε...»

Εδώ και λίγες ώρες έχει γίνει γνωστό πως ο Αλέξης Κούγιας θα λάβει, αν δεν έχει ήδη λάβει, μήνυση και αγωγή από τον ηθοποιό και βουλευτή του MεΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης. Ο ίδιος μέσα από ανάρτησή του έκανε γνωστό το γεγονός και αφορμή στάθηκαν σύμφωνα με εκείνον όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη (δείτε εδώ την αγόρευση του δικηγόρου στη δίκη), μεταξύ άλλων για την οικογένεια του.

Η ανάρτηση του Κλέων Γρηγοριάδη για την μήνυση

«Ο κύριος Αλέξης Κούγιας, κατά την αγόρευσή του στη δίκη Λιγνάδη, επιχείρησε να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς μας. Στα εξωφρενικά του ψέματα εναντίον μας, απαντάμε με κοινή μας μήνυση και αγωγή σε βάρος του. Τυχόν ποσό που θα επιδικασθεί ως αποζημίωση, θα αποδοθεί εν συνόλω στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

 Ο Κλέων Γρηγοριάδης μήνυσε τον Αλέξη Κούγια

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο της δίκης Λιγνάδη ο γνωστός ποινικολόγος φέρεται να έκανε την εξής αναφορά στην αγόρευσή του: «Ο βουλευτής του κόμματος Μέρα25, Κλέων Γρηγοριάδης, έχω υπάρξει δικηγόρος του, η μητέρα του παιδιού του τον κατηγόρησε, μια φανταστική μητέρα, ότι αποπλάνησε το παιδί του. Δεν είδε το παιδί του χρόνια μέχρι να απαλλαγεί και έκανα ερώτηση και τρέχανε στα δικαστήρια και αυτός και μια δυστυχισμένη μητέρα. Την ίδια μέρα τρέχαμε για την υπόθεση Λιγνάδη».

«Δεν θα παίξω το παιχνίδι του, αυτή είναι η δουλειά του!»

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό το πρωί της Πέμπτης 7/7 ήταν ο πολύ αγαπητός, Μάριος Αθανασίου, ο οποίος πρόσφατα είχε κάνει δηλώσεις για τον Αλέξη Κούγια "προκαλώντας" την οργή του, και την απάντησή του, μέσω της οποίας στην ουσία αναφέρει πως θα τα πουν στα δικαστήρια.

Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παρουσία του στις δίκες Φιλιππίδη και Λιγνάδη, ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Κούγια μετά την απόφασή του να κινηθεί νομικά προς τον ηθοποιό, ο οποίος υπέγραψε την ανοιχτή επιστολή καταγγέλλοντας τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο γνωστός ποινικολόγος.

«Είδα τη δήλωση του Αλέξη Κούγια για τις δηλώσεις μου, όπου υποστήριζα ότι υπερασπίζεται μόνο κατηγορούμενους. Δεν με αφορά να μπω σε διαδικασία ερωτήσεων και απαντήσεων με τον Αλέξη Κούγια. Όταν θα έρθει η ώρα, θα το αντιμετωπίσουμε, δεν θα παίξω το παιχνίδι του. Αυτή είναι η δουλειά του, υπερασπίζεται έναν άνθρωπο, αλλά το κάνει με έναν τρόπο που εμένα δεν μου αρέσει»

«Δεν μου αρέσει το πώς αντιμετωπίζουμε θύματα κακοποίησης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, οι άνθρωποι βγαίνουν και τρέμουν εκεί πέρα. Όταν αυτός ο δικηγόρος κάνει την δουλειά του εκτός των ορίων και συνεχίζει το ίδιο και εκτός αίθουσας, δηλαδή προσπαθείς να προκαλέσεις φόβο, τρόμο, αναμπουμπούλα και κάνεις διάφορα τέτοια, πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Νομίζω ότι όλος ο τρόπος που έχει χειριστεί το θέμα, δεν είναι ο ενδεδειγμένος».

«Μαζεύτηκαν 700 άνθρωποι για να υπογράψουν και όχι 340 που αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας. Υπάρχει μια αίσθηση εκφοβισμού, χωρίς λόγο» είπε κλείνοντας ο ηθοποιός.