«Και τι έγινε;» - Σοκάρει ο Θοδωρής Ρωμανίδης για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη

Οι δηλώσεις του θα συζητηθούν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Και τι έγινε;» - Σοκάρει ο Θοδωρής Ρωμανίδης για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη

Το πρωί της Παρασκευής 8/7 ο Θοδωρής Ρωμανίδης, ο οποίος συνήθως συγκλονίζει με τις δηλώσεις του, παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Super Κατερίνα, και μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη, σχετικά με την αποφυλάκισή του, αλλά και για την περίοδο κατά την οποία είχε χρειαστεί να συνεργαστούν.

Ο ηθοποιός εξήγησε πως είναι πολύ διαβασμένος σχετικά με αυτή την υπόθεση, ενώ δεν του φαίνεται κακό που αποφυλακίστηκε, διότι θεωρεί πως όταν βγει η δικαστική απόφαση, σε περίπτωση που βγει εις βάρος του, θα μπει στη φυλακή μια για πάντα. Όσον αφορά την συνεργασία τους, επισήμανε πως όλα πήγαν καλά και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Οι δηλώσεις του Θοδωρή Ρωμανίδη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Είπαν για διαφορετικούς λόγους ότι αποφυλακίστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης. Για λόγους υγείας, ενώ δεν είναι για λόγους υγείας. Εγώ έκατσα και διάβασα, όμως, για να μην μου πουν ότι δεν ξέρω γιατί αποφυλακίστηκε! Και τι έγινε που αποφυλακίστηκε; Σπίτι του θα είναι και κάθε δεκαπέντε μέρες θα παρουσιάζετε, κάποια στιγμή θα βγει η απόφαση και αν είναι καταδικαστική θα μπει πλέον για τα καλά μέσα», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Περίμενα πολύ πιο πριν να το πάθει το εγκεφαλικό! Επειδή ξέρω τον χαρακτήρα του, έλεγα ότι χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο μέσα στην φυλακή. Ξέρω ότι λόγω του προβλήματος της υγείας του όλο αυτό πολλαπλασιάζεται μέσα του».

«Αυτό που μπορώ να πω μόνο και το λέω από πέρσι είναι ότι είχαμε μια καλή συνεργασία στους «Ψύλλους στ’ αυτιά». Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες. Εμένα δυο, τρεις φορές μόνο μου φώναξε και μάλιστα την μια φορά περίμενα να μου πετάξει κανένα τασάκι στο κεφάλι γιατί δεν βγήκα στη σκηνή», κατέληξε.

«Δεν υπάρχει χειρότερο αδίκημα για εμένα από το να βιάσεις ανήλικο!»

Στον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη (δείτε εδώ τι κατέθεσε μάρτυρας στη δίκη του) αναφέρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 1/5 ο ηθοποιός Θοδωρής Ρωμανίδης σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην κάμερα του Open Weekend. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι καλέστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ωστόσο δεν πήγε (η αποκάλυψη της Τουμασάτου για το λόγο που πήγε στη δίκη του) .

«Σε κάποιες καταγγελίες που συνέβησαν για συμπεριφορά στο θέατρο, δεν έπεσε κανένας από τα σύννεφα. Πέσαμε από τα σύννεφα, αν αποδειχθεί, στην υπόθεση των βιασμών. Πάντα πρέπει να βάζουμε κι αυτό, γιατί έτσι πρέπει. Και να μιλούσες, τι θα γινόταν; Θα ήσουν έξω από τη δουλειά.

Όταν είδα τον Πέτρο Φιλιππίδη με τις χειροπέδες ανθρώπινα συγκινήθηκα πάρα πολύ και σοκαρίστηκα. Μία γραπτή κατάθεση την έδωσα. Με κάλεσαν ως μάρτυρα υπεράσπισής του, αλλά δεν πήγα. Η γραπτή κατάθεση που έδωσα αφορούσε το τι σχέση είχα εγώ με τον Πέτρο» ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός.

«Εξοργίζομαι όταν ακούω να μιλάνε για τον γιο του, γιατί ο γιος του είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός. Πρέπει να κάνει την πορεία του. Ακόμα και να αθωωθεί ο Πέτρος, θα μείνει στον Δημήτρη αυτό. Δε γίνεται αυτό το πράγμα. Και να αθωωθεί, στη συνείδηση του κόσμου θα είναι ένοχος» πρόσθεσε ο Θοδωρής Ρωμανίδης.

Αναφορικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο Θοδωρής Ρωμανίδης εξομολογήθηκε πως ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης του έλεγε ότι ζει αρχαιοελληνικά σαν τον Σωκράτη. «Δεν μιλάγαμε για ανήλικους τότε. Ξέραμε για ενήλικες. Ότι του άρεσε αυτός ο τρόπος ζωής. Δεν υπάρχει χειρότερο αδίκημα για εμένα από το να βιάσεις ανήλικο!»