«Τρία χρόνια ζήλευω...» - "Κόλαφος" ο Σταύρος Νικολαΐδης για τις Άγριες Μέλισσες

Θα ήθελε πολύ να συμμετέχει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Τρία χρόνια ζήλευω...» -

Ο Σταύρος Νικολαΐδης έχει απασχολήσει πολλές φορές το κοινό με τις δηλώσεις του, μία εκ των οποίων ήταν και η συζήτηση που έκανε για τον Μάρκο Σεφερλή και το Super Mammy. Ο ίδιος, όμως, μίλησε την Κυριακή 10/7 στην κάμερα της εκπομπής Open Weekend, για ένα τελείως διαφορετικό θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις Άγριες Μέλισσες, μία σειρά που γνώρισε μεγάλη επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια και στην οποία θα ήθελε να συμμετέχει και ο ηθοποιός. Επισήμανε επίσης και το θέμα των κακοποιητικών συμπεριφορών στον χώρο της υποκριτικής, δηλώνοντας πολύ χαρούμενος για τη νεολαία, που πλέον μιλάει "ανοιχτά" γι' αυτά τα ζητήματα.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Νικολαΐδη για τις Άγριες Μέλισσες

«Το “Δείπνο με φίλους” πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις. Ο θεατής θα δει στιγμές που σίγουρα έχει βιώσει. Τρία χρόνια ζηλεύω τις Άγριες Μέλισσες, δεν λέω κάτι πρωτότυπο. Είναι μια σειρά σταθμός στην τηλεόραση. Θα ήθελα πάρα πολύ να αποτελώ ακόμη κι ένα μικρό μέρος αυτής της σειράς», είπε αρχικά.

Σταύρος Νικολαΐδης

Και στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Η δική μου γενιά μεγάλωσε με τη θεωρία ότι το ταλέντο συμβαδίζει με την τρέλα και την κακή συμπεριφορά. Χαίρομαι που οι νεότερες γενιές δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους».

«Γνώριζα ότι ο Φιλιππίδης ήταν δύσκολος άνθρωπος»

Ο Σταύρος Νικολαΐδης παραχώρησε συνέντευξη στην «Espresso» όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τον χώρο της υποκριτικής ενώ από την άλλη δεν δίστασε να αναφερθεί και για τον χώρο της υποκριτής καθώς τόσο ο Πέτρος Φιλιππίδης όσο και ο Παύλος Χαϊκάλης έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα. Μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε και για το ρόλο του ως Μιχαλάκης στα εγκλήματα.

Σταύρος Νικολαϊδης

Έπαιξες και με τον Παύλο Χαϊκάλη και γνώριζες τον Πέτρο Φιλιππίδη. Τι πιστεύεις για όσα συμβαίνουν;

Θεωρώ πως σε ορισμένα θέματα υπάρχει υπερβολή. Στο θέμα του Χαϊκάλη δεν υπάρχει καμιά καταδίκη. Δεν έχει φτάσει στον εισαγγελέα θέμα δικό του. Να καταστραφεί η ζωή ενός ανθρώπου χωρίς να υπάρχει καταδίκη από δικαστήριο, δεν το θεωρώ σωστό.

Οπου υπάρχει καταδικαστική απόφαση από το κράτος, ναι, είμαι μαζί τους και καλώς γίνεται και πρέπει να βγαίνουν αυτά τα θέματα. Αν με ρωτάς προσωπικά, δεν είχα τέτοια εικόνα για τον Παύλο. Με τον Φιλιππίδη δεν είχα συνεργαστεί ποτέ, όμως γνώριζα ότι ήταν δύσκολος άνθρωπος και εγωκεντρικός. Εγώ τον έβλεπα και τον θαύμαζα, και τον θεωρώ σπουδαίο ηθοποιό. Είμαι υπέρ του κινήματος #MeToo και τα θύματα που έχουν πληγωθεί πρέπει να δικαιωθούν.

Ανεξαρτήτως του χρόνου που θα ειπωθούν, οι καταγγελίες πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω. Ομως μη φτάσουμε και στο αντίθετο άκρο και στη δαιμονοποίηση όλων των πραγμάτων. Δεν τολμάμε πια να μιλήσουμε, να σατιρίσουμε, να γελάσουμε. Με το σίριαλ του Μάρκου Σεφερλή, με ένα ανέκδοτο που λέγεται από πολύ παλιά (σ.σ.: με τον βιαστή στον δρόμο), έγινε ο χαμός και λένε πλέον ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αστεία με τους βιασμούς.

Και ερωτώ: Γιατί, παιδιά, δεν μπορούμε να κάνουμε αστεία με τους βιασμούς; Και με τον βιασμό κάνουμε αστεία, και με τον θάνατο κάνουμε αστεία και με τα πάντα μπορούμε να κάνουμε αστεία. Αυτό είναι το χιούμορ. Δηλαδή πριν από 20 χρόνια που λεγόταν αυτό το ανέκδοτο, δεν υπήρχαν βιασμοί;

Τώρα τι άλλαξε ξαφνικά; Το ότι βιάζονται από γνωστούς; Δηλαδή πλέον δεν μπορούμε ούτε να μιλήσουμε; Υποψιάζομαι πως όλο αυτό μπορεί να είναι και κατευθυνόμενο και είναι τρομερά υπερβολικά να γίνονται όλα για μια τηλεοπτική σειρά.

Eχεις κάνει και άλλα επαγγέλματα για να βιοποριστείς;

Κατά καιρούς έχω κάνει αρκετά για να μπορέσω να επιβιώσω. Και με μπαρ έχω ασχοληθεί, και ένα μαγαζί με οπτικά είχα ανοίξει. Όταν πέσαμε μέσα στην οικονομική κρίση, το επάγγελμα του ηθοποιού είχε διαλυθεί. Θα μπορούσα να κάνω τα πάντα για να μην πεινάσει η οικογένειά μου.

Όπως έκανα όταν επέστρεψα από τη Λάρισα το 2011 και δεν υπήρχαν δουλειές στο θέατρο. Πήγα και δούλεψα στη μεταφορική εταιρία που έχει η αδερφή μου. Ομως αντιμετώπισα δυσκολίες, γιατί μόλις με έβλεπαν μου έλεγαν: «Οπ, τι έγινε; Δεν υπάρχει δουλειά και βρήκες τη μεταφορική;» Ολο αυτό σε πληγώνει

!Αυτή την περίοδο πού σε βρίσκουμε;

Τελειώνουμε από το θέατρο Άλμα με το έργο «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω», πάμε Θεσσαλονίκη και μετά ξεκινάω με μια πολύ όμορφη παράσταση για τις τελευταίες μέρες του Χρυσοστόμου Σμύρνης με τον Χάρη Εμμανουήλ, την Τάνια Τρύπη, τον Παναγιώτη Πετράκη, τον Χρήστο Κάλοου και με πολλά τραγούδια από τη Σμύρνη.