''Δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμη για κάθαρση'': Ξεσπά η Τζένη Διαγούπη αναφερόμενη στο metoo

Η ηθοποιός δεν ''μάσησε'' τα λόγια της...

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμη για κάθαρση'': Ξεσπά η Τζένη Διαγούπη αναφερόμενη στο metoo

Η ηθοποιός Τζένη Διαγούπη μας έχει συνηθίσει να παίρνει θέση ενάντια σε όλα τα κακώς κείμενα της κοινωνίας, ενώ δε φοβάται να κάνει αποκαλύψεις και για τις δύσκολες στιγμές της. Αυτή τη φορά έδωσε συνέντευξη στο 7 μέρες Tv και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις αποκαλύψεις που έγιναν και στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης με αφορμή το ελληνικό metoo.

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε και για την εμφάνισή της και τα ρατσιστικά σχόλια που έχει ακούσει κατά καιρούς ιδιαίτερα με αφορμή τα κιλά της. Ωστόσο όπως είπε στην ηλικία της έχει κάνει βήματα ως προς την αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών ενώ χαίρεται που σιγά - σιγά ανατρέπονται τέτοια πρότυπα ομορφιάς.

Η θέση της Τζένης Διαγούπη γύρω από το ελληνικό metoo

-Πριν από ενάμιση χρόνο άνοιξε ο μεγάλος κύκλος του ελληνικού metoo. Πιστεύετε ότι οι επώνυμες καταγγελίες συναδέλφων σας που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας σηματοδότησαν την κάθαρση στο χώρο του θεάτρου;

«Δεν μπορούσε να μιλάμε ακόμη για κάθαρση. Η δικαιοσύνη θα δώσει το φως για να γίνει αυτό. Πιστεύω, ωστόσο, ότι θα συμβεί σύντομα και εύχομαι να βγουν και άλλα πράγματα που είναι καταχωνιασμένα σε ντουλάπες και συρτάρια. Δεν τελειώνει εδώ.

Υπάρχουν πολλοί επαγγελματικοί χώροι –και όχι μόνο του θεάματος- που μαστίζονται από κακοποιητικές συμπεριφορές. Δεν είναι ανάγκη κάποιος να έχει πέσει θύμα βιασμού για να γίνει μια καταγγελία. Η κακοποιητική συμπεριφορά υπάρχει παντού και έχει πολλές εκφάνσεις».

Είχε απαντήσει και για την υπόθεση Φιλιππίδη

Την Τζένη Διαγούπη, γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από το ρόλο της στην αγαπημένη σειρά Χαιρέτα μου Τον Πλάτανο, η οποία δυστυχώς έριξε αυλαία για τη φετινή σεζόν. Η ηθοποιός, η οποία έχει πολλά χρόνια στο χώρο της υποκριτικής και μακρά φιλία και συνεργασία με το Νίκο Μουτσινά, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν, όπου και μίλησε για την επίμαχη υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον οποίο και συνεργαζόταν στη σειρά την πρώτη σεζόν πριν βγουν στο φως οι κατηγορίες. Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες ο ηθοποιός αποφυλακίστηκε.

Οι δηλώσεις της Τζένης Διαγούπη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

-Έχουν ξεκινήσει οι δίκες των συναδέλφων σας, που έχουν καταγγελθεί για πολύ σοβαρά αδικήματα. Πιστεύετε ότι όλο αυτό θα βοηθήσει στο να μην ξανά συμβούν ανάλογα απαράδεχτα σκηνικά;

«Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει να μην συμβούν, μπορεί ωστόσο να σκεφτούν κάποιοι άνθρωποι τις πράξεις τους λίγο παραπάνω. Εγώ θα ήθελα να υπάρξει δικαιοσύνη. Η τιμωρία έχει ήδη γίνει, γιατί η κοινωνία έχει δει και έχει πάρει την απόφασή της και το κοινωνικό γεγονός είναι πιο δυνατό από οποιοδήποτε δικαστήριο. Απλά όταν τα πράγματα φτάνουν στη δικαιοσύνη, καλό είναι να αποφασίζει εκείνη γι’ αυτά».

-Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», ωστόσο η σειρά δεν στιγματίστηκε από αυτό…

«Όχι δεν στιγματίστηκε, γιατί ήταν άμεση ή αντίδραση και από την ΕΡΤ και από τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη. Τον απομάκρυναν από τη σειρά, από τη στιγμή που υπήρξε ένα γεγονός το οποίο έπρεπε να διερευνηθεί».

-Σοκαριστήκατε με όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται;

«Όχι, δεν σοκαρίστηκα με τίποτα. Με τι να σοκαριστώ; Με ένα γεγονός το οποίο λάμβανε χώρα αρκετά χρόνια; Το καλό είναι που έγιναν όλα αυτά γνωστά και στην κοινωνία».

-Ψυχοθεραπεία έχετε κάνει ποτέ;

«Όχι, ωστόσο έχω παρακολουθήσει μια ομάδα κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, όπου προσπαθούσαμε να σκεφτούμε λίγο πιο θετικά αυτό που μας συμβαίνει. Με βοήθησε αρκετά. Ήταν πολύ ωραίο και χρήσιμο».

Τζένη Διαγούπη