Τραγουδάει πάνω από τη φουσκωμένη κοιλίτσα της Λάουρα Νάργες - Το γλυκό στιγμιότυπο με το Χρήστο Σαντικάι

Φουλ τρυφερός χαζομπαμπάς!

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Τραγουδάει πάνω από τη φουσκωμένη κοιλίτσα της Λάουρα Νάργες - Το γλυκό στιγμιότυπο με το Χρήστο Σαντικάι

Η Λάουρα Νάργες βιώνει μια πολύ όμορφη περίοδο στη ζωή της αφού μαζί με τον άντρα της, Χρήστο Σαντικάι σε λίγους μήνες θα έχουν για πρώτη φορά στην αγκαλιά τους, το πρώτο τους παιδάκι. Όσο περνάει ο καιρός οι ετοιμασίες έχουν πάρει φωτιά, για τις οποίες μας κρατάει ενήμερους μέσα από το instagram (όπως και για την αγορά των πρώτων βρεφικών ρούχων).

Η γλυκιά φωτογραφία της Λάουρα Νάργες με το Χρήστο Σαντικάι

Μάλιστα, στο πιο πρόσφατο story της η μέλλουσα μανούλα το βράδυ της Δευτέρας 11/7 μας έδειξε την κοιλίτσα της, στην οποία δίνει ένα γλυκό φιλί για καληνύχτα ο αγαπημένος της, ο οποίος και αυτός ανυπομονεί να κρατήσει στα χέρια του το αγοράκι τους.

Η ραδιοφωνική παραγωγός έγραψε την εξής γλυκιά και χιουμοριστική λεζάντα: «Νανούρισμα από τον μπαμπάκα (Εμένα δε με αφήνει να του τραγουδάω για να ''μη μάθει στα φάλτσα''... δε καταλαβαίνω γιατί το λέει αυτό. Θα γίνω μία μέρα popstar επίτηδες!!»

γλυκιά φωτογραφία Νάργες με Σαντικάι

Τι είναι η υπερέμεση της κύησης, που ταλαιπώρησε τη Λάουρα Νάργες τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της

Πριν ένα μήνα περίπου η Λάουρα Νάργες εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσίως μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της, καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Οι δύο γυναίκες μίλησαν για την περίοδο της εγκυμοσύνης τους και τους πρώτους δύσκολους μήνες (δείτε εδώ το απίστευτο σκηνικό που έγινε όταν μπήκε η Λάουρα στο πλατό).

Η Λάουρα Νάργες αποκάλυψε πως βίωσε άσχημα τους πρώτους μήνες της κύησής της, καθώς έπασχε από υπερέμεση. Η Ελένη Μενεγάκη εκμυστηρεύτηκε πως το πρώτο τρίμηνο για εκείνη ήταν δύσκολο και μάλιστα χαρακτήρισε τον εαυτό της «φουλ παραξενίδου» εκείνο το διάστημα.

Σαντικάι - Νάργες

Η ναυτία και ο έμετος στην κύηση είναι συχνά συμπτώματα που εκδηλώνονται στο 70-85% των εγκύων. Πέραν όμως του “αναμενόμενου”, η υπερέμεση της κύησης είναι η σπάνια εκείνη κατάσταση (0,5-2% των κυήσεων), η οποία χαρακτηρίζεται από επίμονη και σοβαρή ναυτία και εμέτους κατά τη διάρκεια της κύησης που οδηγούν σε αφυδάτωση, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, διατροφική ανεπάρκεια έως και απώλεια βάρους.

Τα αίτια για την υπερέμεση της κύησης δεν είναι γνωστά. Φαίνεται ότι διάφοροι ορμονικοί παράγοντες συμβάλλουν στην εμφάνισή της, όπως η αύξηση της β-χοριακής γοναδοτροπίνης, της οιστραδιόλης και πιθανόν της προγεστερόνης. Είναι πιο συχνή σε νέες μητέρες, σε αυτές που έχουν ιστορικό με ημικρανίες, σε περιπτώσεις πολύδυμων κυήσεων και σε γυναίκες με ιστορικό υπερέμεσης της κύησης σε προηγούμενη κύηση.

Ο κίνδυνος εμφάνισης υπερέμεσης αυξάνει σε περιπτώσεις υπερθυρεοειδισμού, γαστρεντερικών διαταραχών, ιλίγγων, σακχαρώδη διαβήτη προ κύησης, ενώ έχει ενοχοποιηθεί ακόμη και η ψυχολογική προδιάθεση.

Τα συμπτώματα αρχίζουν νωρίς στο πρώτο τρίμηνο, από την 5η κιόλας εβδομάδα σε πολλές περιπτώσεις, ενώ σε ποσοστό 50% παρέρχονται στις 15-16 εβδομάδες, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 80% στις 20 εβδομάδες. Υπάρχει ένα 10% που θα εμφανίζει κάποιου βαθμού συμπτώματα σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι γυναίκες με υπερέμεση της κύησης παρουσιάζουν σοβαρή ναυτία, συχνούς εμέτους, ακόμα και εκσεσημασμένη σιελόρροια. Η έναρξη των συμπτωμάτων είναι πιο νωρίς σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν τη ναυτία και τους εμέτους της κύησης, έχει μεγαλύτερη διάρκεια και η κλινική τους εικόνα είναι πιο σοβαρή με αφυδάτωση και απώλεια βάρους. Μπορεί επίσης να υπάρχει ταχυκαρδία, αλλαγές στο θυμικό και στη διάθεση, αϋπνία, μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης, και αίσθημα άγχους ή κατάθλιψης.

Για την ασφαλή διάγνωση πρέπει να πραγματοποιείται υπερηχογραφικός έλεγχος, για τον αποκλεισμό μύλης κύησης και τη διερεύνηση πιθανής πολύδυμης κύησης.

Πηγή: maternacare.gr