Δίκη Λιγνάδη: Έφτασε η ώρα της κρίσης - Σήμερα η απόφαση για την υπόθεση των τεσσάρων βιασμών

Εκτός απροόπτου το δικαστήριο θα αποφασίσει σήμερα για την ενοχή ή την αθώωση του

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Δίκη Λιγνάδη: Έφτασε η ώρα της κρίσης - Σήμερα η απόφαση για την υπόθεση των τεσσάρων βιασμών

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τον Δημήτρη Λιγνάδη και την πολύκροτη δίκη του καθώς σήμερα Τετάρτη 13/7 εκτός απροόπτου το δικαστήριο θα λάβει απόφαση σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο σκηνοθέτης και πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, αναφορικά με τέσσερις βιασμούς. Υπενθυμίζεται πως ο Λιγνάδης δικάζεται από τον περασμένο Φεβρουάριο, και οι υποθέσεις του αφορούν άντρες αλλά και ανήλικα παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29/6 ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του σκηνοθέτη τουλάχιστον για τους τρεις από τους τέσσερις βιασμούς, με τον συνήγορο υπεράσπισης του Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια να ξεσπά και να χαρακτηρίζει κατωτάτου ουσιαστικού και νομικού επιπέδου αυτή την απόφαση, θεωρώντας πως η έδρα αγνόησε τις καταθέσεις υπέρ του πελάτη του.

Η αγόρευση του εισαγγελέα που προηγήθηκε

Έχει προηγηθεί η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του από νεαρούς άνδρες για βιασμό τους ενώ ήταν ανήλικοι. «Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλο, καταγωγή και στάτους κοινωνικό. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί την διάπραξη των εγκλημάτων. Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω και της ανηλικότητας τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης ήταν ο εύκολος στόχος του κατηγορούμενου, καθώς του διασφάλιζαν τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορούμενου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

«Παραδέχεται πως τα ανήλικα τον έκαναν να περνάει δροσερά...» - Απασφάλισε η Τζεφ Μοντάνα για τον Λιγνάδη

Μετά την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη την Δευτέρα 27/6 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η Τζεφ Μοντάνα, μίλησε αποκλειστικά στο Super Κατερίνα, και στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με την εκπομπή αναφέρθηκε σε όλα όσα ακούγονται περί σκευωρίας εις βάρος του και ψευδείς καταγγελίες.

Η ίδια δήλωσε κατηγορηματικά πως όλη αυτή η υπόθεση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προϊόν κάποιας σκευωρίας, όπως θέλει να υποστηρίζει η πλευρά του σκηνοθέτη.

«Δεν ήρθε κάποιος αρχηγός συμμορίας, ούτε κάποιος σκευωρός να μας χτυπήσει την πόρτα και να μας ζητήσει να συμμετάσχουμε σε μια οργανωμένη σκευωρία εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη. Είναι το αίσθημα δικαιοσύνης που μας έφερε σε αυτή τη θέση. Δε θα θυσιάζαμε την ιδιωτικότητά μας για να τρέχουμε στα δικαστήρια και να μιλάμε για βαθιά τραυματικά βιώματά μας. Δεν έχουμε κανένα οικονομικό όφελος. Ξοδέψαμε χρόνο, ξοδέψαμε ενέργεια και μονομαχήσαμε με λιοντάρια του φασισμού» είπε η Τζεφ Μοντάνα και συνέχισε:

«Δεν είναι δήθεν βιώματα, είναι πραγματικά βιώματα. Τραυματίστηκαν οι ψυχές και τα σώματά τους και παρόλα αυτά βρήκαν τη δύναμη να καθίσουν όλες αυτές τις μέρες απέναντί του… Δεν υπάρχει καμία σκευωρία… Ο Λιγνάδης παραδέχεται ότι δεν είναι άγιος, παραδέχεται πως τα ανήλικα προσφυγόπουλα τον έκαναν να περνάει δροσερά, ότι έσπαγε πλάκα μαζί τους, ότι τα σπίτωνε και τα έβαζε να σφουγγαρίζουν τα πατώματα αλλά στο θεαθήναι έκανε παρέα με πρόσωπα υψηλού κοινωνικού κύρους όπως η κυρία Κούρκουλα.

Με λυπεί που μετά από τόσο καιρό στη φυλακή παραμένει εξίσου εγωκεντρικός, απαξιωτικός και υπερόπτης» κατέληξε η Τζεφ Μοντάνα.