Δίκη Λιγνάδη: Οι πρώτες δηλώσεις του Κούγια μετά την απόφαση εισαγγελέα - «Ουσιαστικά πρόσβαλε τη διαδικασία!»

Χαμός έξω από το δικαστήριο

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δίκη Λιγνάδη: Οι πρώτες δηλώσεις του Κούγια μετά την απόφαση εισαγγελέα - «Ουσιαστικά πρόσβαλε τη διαδικασία!»

Σε τελική ευθεία μπήκε στην ουσία η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς την Τετάρτη 29/6 πάρθηκε η απόφαση του εισαγγελέα σχετικά με την πρόταση του για το αν πρέπει ή όχι να κριθεί ένοχος ο θεατράνθρωπός. Ανάμεσα στα άτομα που περίμεναν την απόφαση ήταν κι ο αδερφός του κατηγορούμενου, Γιάννης Λιγνάδης, ο οποίος εξακολουθεί να εμμένει στην πεποίθηση πως όλα όσα ακούγονται είναι προϊόν σκευωρίας.

Το μεσημέρι λοιπόν της ίδιας ημέρας και αφού έγινε γνωστό το γεγονός πως ο εισαγγελέας πρότεινε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης να κηρυχθεί ένοχος για τις τρεις περιπτώσεις βιασμού, ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας έκανε δηλώσεις εκφράζοντας με λίγα λόγια την απογοήτευσή του για το γεγονός.

Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας μετά την πρόταση του εισαγγελέα

«Κατωτάτου ουσιαστικού και νομικού επιπέδου η εισαγγελική αγόρευση. Εξέθεσε την εισαγγελική έδρα και έφερε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση το δικαστήριο. Με την πρότασή του ο κύριος εισαγγελέας ουσιαστικά πρόσβαλε τη διαδικασία, η οποία ήταν κατανυχτική 5 μήνες. Αγνόησε παντελώς τα όσα ρώτησε το δικαστήριο, οι ένορκοι και οι δικηγόροι.

Και ουσιαστικά έγραψε από το σπίτι του ένα ταπεινό πόνημα πολύ χαμηλού νομικού επιπέδου, το οποίο ήταν αντιγραφή του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Σε μια δίκη που διαρκεί 5,5 μήνες δε μπορείς να έρχεσαι και να κάνεις μια αγόρευση μιας ώρας που είναι αντιγραφή του παραπεμπτικού βουλεύματος… Είναι άνευ σημασίας η αγόρευσή του και δε μου δημιούργησε κανέναν ουσιαστικό και νομικό προβληματισμό. Με τον Δημήτρη Λιγνάδη δεν πρόλαβα να μιλήσω γιατί έχω μια πολύ σοβαρή δουλειά να κάνω και βγήκα αμέσως έξω» ήταν τα λεγόμενα του μεταξύ άλλων.

«Αρπάχτηκε» με ακτιβίστριες έξω από τα δικαστήρια

Μετά την ένταση που σημειώθηκε μεταξύ του Αλέξη Κούγια και μιας δημοσιογράφου της εκπομπής Super Κατερίνα, ο γνωστός ποινικολόγος ήρθε σε αντιπαράθεση και με δύο ακτιβίστριες έξω από τα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ολοκλήρωνε τις δηλώσεις του στους ρεπόρτερ των εκπομπών, μία ακτιβίστρια τον αποκάλεσε ψεύτη, με τον ίδιο να απαντάει ευθύς αμέσως.

«Με το που ολοκλήρωσε τις δηλώσεις σε εμάς εδώ, υπήρχε κόσμος πίσω από τις κάμερες», είπε αρχικά η Άννα Ζηρδέλη.

ΑΚΤ: Είσαι ψεύτης.

Α.Κ.: Δεν σου απαντάω εσένα.

ΑΚΤ: Είσαι ψεύτης.

ΑΚΤ: Και το οργανωμένο κύκλωμα είσαι επίσης

Α.Κ.: Άντε περαστικά!