«Κανένας άναδρος δεν μπορεί να μας φιμώσει» - Οι πρώτες δηλώσεις των δημοσιογράφων για τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις του Χατζηνικολάου

Τίποτα δεν τους φοβίζει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Κανένας άναδρος δεν μπορεί να μας φιμώσει» - Οι πρώτες δηλώσεις των δημοσιογράφων για τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις του Χατζηνικολάου

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, τα ξημερώματα της Τετάρτης 13/7 έκανε γνωστή την είδηση για την φωτιά στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και του ραδιοφώνου του, REAL News και FM μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Παρόλο που οι περισσότεροι βγήκαν σώοι από το κτίριο, μία ραδιοφωνική παραγωγός, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όπως ανακοίνωσε ο ANT1 το βράδυ της ίδιας ημέρας, η γυναίκα είναι καλά και δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, ωστόσο εάν ο απεγκλωβισμός της είχε αργήσει, όλα θα ήταν διαφορετικά. Στην εκπομπή μίλησαν και η Κάτια Μακρή με τον Άκη Παυλόπουλο, δηλώνοντας πως κανείς δεν μπορεί να τους φιμώσει, ενώ οι εργαζόμενοι του σταθμού, νωρίτερα, μέσω του ραδιοφώνου της REAL εξέμπεμψαν ξανά και μετέδοσαν το ίδιο μήνυμα.

Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις της REAL

«Κανένα γκαζάκι, καμία κουκούλα, κανένας άνανδρος που έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή μιας εργαζόμενης συναδέλφου, μητέρας δύο παιδιών δεν μπορεί να μας φιμώσει», είπε χαρακτηριστικά ο Άκης Παυλόπουλος.

Δύο οι δράστες για τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις

Όπως επιβεβαιώθηκε αργότερα, η πυρκαγιά πρόηλθε από εμπρηστική επίθεση και μέσα από το δελτίο ειδήσεων στο κανάλι του OPEN βγήκαν στο φως οι πρώτες πληροφορίες για τους δράστες.

Φαίνεται, λοιπόν, πως βρέθηκαν τρία γκαζάκια και ένα πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, καθώς και μία μονωτική ταινία στην είσοδο του κτιρίου και ο ένας από τους αγνώστους έβαλε φωτιά στο μπουκάλι και έτρεξε μακριά.

Από τις κάμερες ασφαλείας στη γύρω περιοχή υπάρχει πολύ υλικό που εξετάζεται και οι Αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ήταν δύο τουλάχιστον οι δράστες της επίθεσης, γιατί το ένα άτομο ήταν αυτό που άφησε τον εμπρηστικό μηχανισμό στα σκαλοπάτια, ενώ το δεύτερο άτομο είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα βίντεο που οι δράστες έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, όσο στο να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας από την περιοχή που να φαίνεται να κινούνται πριν αφήσουν τον εμπρηστικό μηχανισμό. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για αλληλέγγυους σε αναρχικό απεργό πείνας που ζητά την αποφυλάκισή του.