«Κλειδώστε τα ανήλικα σπίτι» - Πυρ και μανία η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατά του Δημήτρη Λιγνάδη

Η "γροθιά" προς την δικαιοσύνη

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Κλειδώστε τα ανήλικα σπίτι» - Πυρ και μανία η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατά του Δημήτρη Λιγνάδη

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου θέλησε να τοποθετηθεί δημοσίως και να αναφερθεί σχετικά με την δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη καθώς απελευθερώθηκε μέχρι να γίνει το εφετείο. Όπως είναι λογικό οι αντιδράσεις στα social media είναι σφοδρότατες καθώς όσοι έχουν τοποθετηθεί δεν έχουν διστάσει να τονίσουν πως υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση για την δικαιοσύνη.

Μεταξύ άλλων, η Ιωάννα Παλιοσπύρου με ανάρτηση που έκανε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram έγραψε χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τύχη μου (μέσα) που ο θύτης μου δεν ήταν «γνωστός σκηνοθέτης», «γνωστός ηθοποιός» και αποδόθηκε δικαιοσύνη. (Έστω και αυτή που έχουμε τέλος πάντων). Για τα υπόλοιπα θύματα, συγγνώμη και ντροπή. Οι υπόλοιποι κλειδώστε τα ανήλικα παιδιά στο σπίτι για να γλιτώσετε. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί».

Η ανάρτηση της Παλιοσπύρου κατά του Λιγνάδη

Ανάρτηση Ιωάννας Παλιοσπύρου κατά του Δημήτρη Λιγνάδη

''Αν συγκεντρώσουμε μέχρι το μεσημέρι τα 30.000...'' - Ο Αλέξης Κούγιας αποκαλύπτει για την αποφυλάκιση του σκηνοθέτη

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» του ΑΝΤ1 βρέθηκε σήμερα το πρωί 14/7 ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη και πέρα από τις αιχμές που άφησε για τα κίνητρα πίσω από τις κατηγορίες του πελάτη του, μίλησε και για τις πιθανότητες αποφυλάκισής του, αλλά και για το ποσό των 30.000 ευρώ που απαιτείται για να ολοκληρωθεί αυτή.

Υπενθυμίζεται πως χθες 13/7 βγήκε η οριστική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης για δύο από τους 4 βιασμούς, που κατηγορείτο, αλλά κρίθηκε αποφυλακιστέος με όρους μέχρι να γίνει αυτό, πράγμα που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από το ακροατήριο αλλά και από την κοινή γνώμη.

Υποστήριξε λοιπόν ο γνωστός ποινικολόγος:

«Μου είχε κάνει εντύπωση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα αυτή την υπόθεση η πολιτικοποίησή της. Όπως θυμάστε από την πρώτη στιγμή είχα μιλήσει για κατασκευασμένη υπόθεση και στο δικαστήριο αυτούς τους πέντε μήνες με στοιχεία αδιάσειστα μέρα προς μέρα κατά την αγόρευσή μου χρησιμοποίησα ένα γραπτό υπόμνημα 250 σελίδων όπου ανεδείχθη ότι συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» στρατευμένοι όμως σε μια πολιτική παράταξη μέσα από τα ΜΜΕ, κατασκεύασαν την υπόθεση αυτή με αρχικό στόχο τον κ. Λιγνάδη, γιατί οι άνθρωποι αυτοί είχαν στενή προσωπική σχέση με έναν σκηνοθέτη και έναν περίεργο τύπο από την Γερμανία που ήρθε στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να εξοντώσει τον Λιγνάδη.

Η απόφαση από πλευράς τακτικής δικαιοσύνης είναι αθωωτική για τον Δημήτρη Λιγνάδη, δεν είναι η μισή πλευρά, είναι ολόκληρη. Θέλω να καταλάβετε ότι ο κ. Λιγνάδης ανέδειξε ότι η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη. Δυστυχώς οι πολιτικοί ανεξαρτήτως χρώματος χρησιμοποιούν την Δικαιοσύνη. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί την έννοια της Δικαιοσύνης» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά το πότε και πώς θα συγκεντρώσει τα 30.000 ευρώ ο Δημήτρης Λιγνάδης για να αποφυλακιστεί, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Γίνεται προσπάθεια, ειδικά από τους ανθρώπους που ήρθαν και τον υποστήριξαν. Γιατί ο κύριος Λιγνάδης έχει καταστραφεί οικονομικά, όπως και η οικογένειά του. Αν προλάβουμε και συγκεντρώσουμε μέχρι το μεσημέρι τα 30.000 ευρώ, μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αφεθεί ελεύθερος σήμερα».