''Είμαι κατηγορηματικός και κάθετος'' - Ο Γιάννης Λιγνάδης ξεσπά για τις ''γλώσσες'' που μιλούν για μεσολάβηση στη δίκη του αδερφού του

''Είναι ένα χυδαίο ψεύδος...''

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Είμαι κατηγορηματικός και κάθετος'' - Ο Γιάννης Λιγνάδης ξεσπά για τις ''γλώσσες'' που μιλούν για μεσολάβηση στη δίκη του αδερφού του

Μετά το άκουσμα της απόφασης για την ποινή του Δημήτρη Λιγνάδη, ο αδερφός του Γιάννης μίλησε στην εκπομπή Alpha Τώρα το πρωί της Πέμπτης 14/7. Μεταξύ άλλων ξέσπασε και για εκείνους που υπαινίσσονται ότι υπήρξε διαμεσολάβηση από ''ψηλά'' ώστε να γλιτώσει τις βαριές ποινές ο σκηνοθέτης. Ακόμα αναφέρθηκε και στην συναισθηματική κατάσταση του αδερφού του μετά την απόφαση του Δικαστηρίου.

Για την ιστορία ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε χθες 13/7 σε 12 χρόνια φυλάκισης για δύο από τους 4 βιασμούς που κατηγορείτο, ωστόσο το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του αναγνώρισε κάποιες ελαφρύνσεις και έτσι θα αποφυλακιστεί προσωρινά, με όρους, αφού πρώτα καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Λιγνάδη για τις φήμες διαμεσολάβησης στη δίκη του αδερφού του

Υποστήριξε λοιπόν στην εκπομπή του Alpha:

«Υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες δεν τις γνωρίζω που πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου να γίνει η αποφυλάκισή του. Θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις με αφορμή μια τηλεοπτική εκπομπή που είχα την ατυχία να παρακολουθήσω το πρωί σε κρατικό κανάλι.

Ειπώθηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν φίλος του πρωθυπουργού. Για να τελειώνει αυτή η υπόθεση αυτό είναι ένα χυδαίο ψεύδος. Δεν υπήρξε ποτέ φίλος του Μητσοτάκη. Είμαι κατηγορηματικός και κάθετος» τόνισε ο Γιάννης Λιγνάδης.

Kαι συνέχισε ως εξής:

«Ο ίδιος έδωσε τη μάχη του για τη δίκη. Οι λιγοστοί που του συμπαρασταθήκαμε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, άνθρωποι της οικογένειας και του φιλικού του περιβάλλοντος. Υπήρξε η απειλή και ο φόβος. Ο άξιος δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας στάθηκε μόνος απέναντι σε ένα οργανωμένο σύστημα, ένα παραπολιτικό μόρφωμα με έντονο οπαδικό κοινό. Γίνεται εργαλείο για πολιτικά παιχνίδια.

Η δικαιοσύνη καταδίκασε τον αδερφό μου. Είμαι βέβαιος ότι δεν έχει διαπράξει κανέναν βιασμό. Φυσικά πιστεύω ότι στο Εφετείο θα αθωωθεί. Έχω επικοινωνήσει μαζί του για τυπικά ζητήματα. Έχει καταταλαιπωρηθεί, έχει κατέστη εχθρός του λαού, είναι ένας άνθρωπος κυνηγημένος. Πώς θέλετε να αισθάνεται;» δήλωσε ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Για έναν καθαρότερο κόσμο χωρίς...» - Η όλο νόημα ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για την απόφαση στη δίκη Λιγνάδη

Μετά την επίσημη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και την καταδίκη καταδίκη του άλλοτε καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη για δύο βιασμούς, σχολίασε εκτός από τον Μάριο Αθανασίου και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, μέσα από ανάρτησή του στα social media.

Πιο συγκεκριμένα ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του σε 12 χρόνια για κάθε πράξη, και αποσύρθηκε σε διάσκεψη, ενώ παρότι η πλευρά του σκηνοθέτη ζήτησε να ληφθεί υπόψη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καλής συμπεριφοράς το δικαστήριο το απέρριψε, ανακοινώνοντας λίγο αργότερα τα καθέκαστα.

«Ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης! Σεβόμαστε την Δικαιοσύνη κι αυτό που αποφάσισε είναι μήνυμα για έναν καθαρότερο κόσμο, χωρίς κακοποιητικές εξουσίες και προσβολές της ελευθερίας του ατόμου!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η όλο νόημα ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για την απόφαση στη δίκη Λιγνάδη