Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος "κατακεραύνωσε" τον Λιγνάδη - «Διαπιστώθηκε ότι ήταν βιαστής»

Η ανάρτηση όλο νόημα στο Instagram

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Το μεσημέρι της Πέμπτης 14/7 ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να βγει από τις φυλακές υπό περιοριστικούς όρους μετά από 17 μήνες καθώς πρόκειται να δικαστεί ξανά σε δεύτερο βαθμό, μετά από την απόφαση του δικαστηρίου να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Από την άλλη, στα social media έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από χιλιάδες χρήστες αναφορικά με την υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη. Ανάμεσά τους ήταν και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος θέλησε να τοποθετηθεί δημόσιο προκειμένου να εκφέρει την δική του άποψη.

Μεταξύ άλλων ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τώρα που διαπιστώθηκε ότι ήταν βιαστής αφέθηκε ελεύθερος. Δεν ήταν θέμα δικαιοσύνης… Ήταν θέμα περιέργειας».

Η ανάρτηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου για την υπόθεση Λιγνάδη

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος - Ανάρτηση κατά του Δημήτρη Λιγνάδη

''Είμαι κατηγορηματικός και κάθετος''

Μετά το άκουσμα της απόφασης για την ποινή του Δημήτρη Λιγνάδη, ο αδερφός του Γιάννης μίλησε στην εκπομπή Alpha Τώρα το πρωί της Πέμπτης 14/7. Μεταξύ άλλων ξέσπασε και για εκείνους που υπαινίσσονται ότι υπήρξε διαμεσολάβηση από ''ψηλά'' ώστε να γλιτώσει τις βαριές ποινές ο σκηνοθέτης. Ακόμα αναφέρθηκε και στην συναισθηματική κατάσταση του αδερφού του μετά την απόφαση του Δικαστηρίου.

Για την ιστορία ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε χθες 13/7 σε 12 χρόνια φυλάκισης για δύο από τους 4 βιασμούς που κατηγορείτο, ωστόσο το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του αναγνώρισε κάποιες ελαφρύνσεις και έτσι θα αποφυλακιστεί προσωρινά, με όρους, αφού πρώτα καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Υποστήριξε λοιπόν στην εκπομπή του Alpha:

«Υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες δεν τις γνωρίζω που πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου να γίνει η αποφυλάκισή του. Θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις με αφορμή μια τηλεοπτική εκπομπή που είχα την ατυχία να παρακολουθήσω το πρωί σε κρατικό κανάλι.

Ειπώθηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν φίλος του πρωθυπουργού. Για να τελειώνει αυτή η υπόθεση αυτό είναι ένα χυδαίο ψεύδος. Δεν υπήρξε ποτέ φίλος του Μητσοτάκη. Είμαι κατηγορηματικός και κάθετος» τόνισε ο Γιάννης Λιγνάδης.

Kαι συνέχισε ως εξής:

«Ο ίδιος έδωσε τη μάχη του για τη δίκη. Οι λιγοστοί που του συμπαρασταθήκαμε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, άνθρωποι της οικογένειας και του φιλικού του περιβάλλοντος. Υπήρξε η απειλή και ο φόβος. Ο άξιος δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας στάθηκε μόνος απέναντι σε ένα οργανωμένο σύστημα, ένα παραπολιτικό μόρφωμα με έντονο οπαδικό κοινό. Γίνεται εργαλείο για πολιτικά παιχνίδια.

Η δικαιοσύνη καταδίκασε τον αδερφό μου. Είμαι βέβαιος ότι δεν έχει διαπράξει κανέναν βιασμό. Φυσικά πιστεύω ότι στο Εφετείο θα αθωωθεί. Έχω επικοινωνήσει μαζί του για τυπικά ζητήματα. Έχει καταταλαιπωρηθεί, έχει κατέστη εχθρός του λαού, είναι ένας άνθρωπος κυνηγημένος. Πώς θέλετε να αισθάνεται;» δήλωσε ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη.