«Η Δικαιοσύνη λειτουργεί διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο!» - Απασφάλισε ο Τζιόβας για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

Όσα ανέφερε ο ηθοποιός για την έκβαση της δίκης

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Η Δικαιοσύνη λειτουργεί διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο!» - Απασφάλισε ο Τζιόβας για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

Μετά το άκουσμα της καταδίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς, αλλά όχι της φυλάκισής του, πολλοί ήταν οι ηθοποιοί, που ξέσπασαν "κατηγορώντας" την δικαιοσύνη, όπως ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και η Εβελίνα Παπούλια, μέσω δημοσιεύσεών τους για το γεγονός.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 14/7, στην εκπομπή μέρα Μέρα μεσημέρι με την Μάριον μίλησε ο Ορέστης Τζιόβας για την απόφαση αυτή, ο οποίος σαν "καταπέλτης" τοποθετήθηκε, όπως κάνει πάντα, για την υπόθεση.

Οι αφοπλιστικές δηλώσεις του Ορέστη Τζιόβα

«Η αρχική πρωτόδικη απόφαση μας έκανε να χαρούμε όλους για τη Δικαιοσύνη αλλά η άμεση απόφαση να ανασταλεί η ποινή και να πάει στο Εφετείο χωρίς να είναι φυλακισμένος, μας έχει κάνει όλους τεράστια εντύπωση. Περιμέναμε κάτι διαφορετικό και πραγματικά είναι οξύμωρο για κάποιον που υπάρχει υποψία και δεν έχει αποδειχθεί ακόμα το έγκλημά του να κρίνεται προφυλακιστέος κι αφού αποδειχθεί το έγκλημά του να κυκλοφορεί ελεύθερος»

«Αρχικά θα μιλήσω για την κοινωνία ότι δημιουργείται κάτι δεδικασμένο, το οποίο επιτρέπει σε ανθρώπους να εγκληματούν γνωρίζοντας πως θα έχουν την εύνοια της Δικαιοσύνης. Βλέπουμε ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο.

Το σωστό είναι αυτό να λαμβάνονται υπόψιν ελαφρυντικά κι οτιδήποτε αλλά βλέπουμε ανθρώπους φυλακισμένους για πολύ μικρότερα εγκλήματα, τα οποία δεν συγκρίνονται μεταξύ τους αλλά υπάρχει μια ηθική σύγκριση» σημείωσε ο Ορέστης Τζιόβας.

«Δεν έχει πάτο το μπ@@@λο που ζούμε»

Η Μαίρη Συνατσάκη είναι μία από τις γυναίκες της ελληνικής showbiz που ασχολούνται ενεργά με όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας και προσπαθεί να υπερασπίζεται τις μειονότητες και τα δικαιώματα των ανθρώπων γενικότερα. Βλέποντας, λοιπόν, την Τετάρτη 13/7 τί συνέβη στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, "ξέσπασε" με μία σοκαριστική ανάρτηση.

Σε συνέχεια αυτής, το βράδυ της ίδιας ημέρας, έκανε repost ένα στόρι στο οποίο γινόταν σύγκριση με την ποινή που έλαβε μία καθαρίστρια που βρέθηκε με πλαστό απολυτήριο Λυκείου και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης, με την ποινή του σκηνοθέτη, ο οποίος καταδικάστησε σε 12 χρόνια ισόβιας κάθειρξης, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον θυμό της με την αδικία που συμβαίνει προς το πρόσωπο των θυμάτων, ενώ θεωρεί πως έτσι αμαυρώνεται η ελληνική δικαιοσύνη, και κατά τον σχολιασμό της χρησιμοποίησε έντονο υβριστικό λόγο.

«Δεν έχει πάτο το μπ@@@λο που ζούμε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μαίρη Συνατσάκη