«Πάντως το αίσθημα δικαιοσύνης είναι τεράστιο κενό» - ''Καταπέλτης'' η Αχτσιόγλου κατά της δικαστικής απόφασης για τον Λιγνάδη

Η οργισμένη ανάρτησή της

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Πάντως το αίσθημα δικαιοσύνης είναι τεράστιο κενό» - ''Καταπέλτης'' η Αχτσιόγλου κατά της δικαστικής απόφασης για τον Λιγνάδη

Σάλος έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης την Τετάρτη 15/7 για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος αν και καταδικάστηκε για δύο βιασμούς, αποφυλακίσθηκε με περιοριστικούς όρους. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει βγει ήδη από την φυλακή μιας και πλήρωσε την εγγύηση και οι αντιδράσεις του κόσμου είναι αμέτρητες.

Ανάμεσα σε εκείνους που εξέφρασε ανοιχτά την δυσαρέσκειά της ήταν η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία προχώρησε σε μία ανάρτηση, όπως και πολλοί ακόμα.

Η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου

Η βουλευτής δεν έμεινε άπραγη και έδωσε μια αποστομωτική απάντηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. «Εκτός φυλακών αυτός που σκότωσε τον Γρηγορόπουλο, αυτός που σκότωσε τον Ζακ Κωστόπουλο, εκτός και ο ένοχος για τους βιασμούς ανηλίκων. Δε ξέρω πόσο πληρούται το αίσθημα ασφάλειας. Πάντως το αίσθημα δικαιοσύνης είναι τεράστιο κενό».

Αχτσιόγλου κατά της δικαστικής απόφασης για τον Λιγνάδη

«Η Δικαιοσύνη λειτουργεί διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο!»

Μετά το άκουσμα της καταδίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς, αλλά όχι της φυλάκισής του, πολλοί ήταν οι ηθοποιοί, που ξέσπασαν "κατηγορώντας" την δικαιοσύνη, όπως ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και η Εβελίνα Παπούλια, μέσω δημοσιεύσεών τους για το γεγονός.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 14/7, στην εκπομπή μέρα Μέρα μεσημέρι με την Μάριον μίλησε ο Ορέστης Τζιόβας για την απόφαση αυτή, ο οποίος σαν "καταπέλτης" τοποθετήθηκε, όπως κάνει πάντα, για την υπόθεση.

«Η αρχική πρωτόδικη απόφαση μας έκανε να χαρούμε όλους για τη Δικαιοσύνη αλλά η άμεση απόφαση να ανασταλεί η ποινή και να πάει στο Εφετείο χωρίς να είναι φυλακισμένος, μας έχει κάνει όλους τεράστια εντύπωση. Περιμέναμε κάτι διαφορετικό και πραγματικά είναι οξύμωρο για κάποιον που υπάρχει υποψία και δεν έχει αποδειχθεί ακόμα το έγκλημά του να κρίνεται προφυλακιστέος κι αφού αποδειχθεί το έγκλημά του να κυκλοφορεί ελεύθερος»

«Αρχικά θα μιλήσω για την κοινωνία ότι δημιουργείται κάτι δεδικασμένο, το οποίο επιτρέπει σε ανθρώπους να εγκληματούν γνωρίζοντας πως θα έχουν την εύνοια της Δικαιοσύνης. Βλέπουμε ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο.

Το σωστό είναι αυτό να λαμβάνονται υπόψιν ελαφρυντικά κι οτιδήποτε αλλά βλέπουμε ανθρώπους φυλακισμένους για πολύ μικρότερα εγκλήματα, τα οποία δεν συγκρίνονται μεταξύ τους αλλά υπάρχει μια ηθική σύγκριση» σημείωσε ο Ορέστης Τζιόβας.