«Η γιατρός μου με ενημέρωσε...» - Η Κατερίνα Μονογυιού αποκαλύπτει για την απόφασή της να κάνει κρυοσυντήρηση ωαρίων

Πρόκειται να περάσει νέο νομοσχέδιο στη Βουλή

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Η γιατρός μου με ενημέρωσε...» - Η Κατερίνα Μονογυιού αποκαλύπτει για την απόφασή της να κάνει κρυοσυντήρηση ωαρίων

Η Κατερίνα Μονογυιού βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Alpha τώρα» το πρωί της Παρασκευής 15/7. Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για την απόφασή της να κάνει κρυοσυντήρηση ωαρίων, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ενώ δεν θέλησε να πει πολλά, σχετικά με την απώλεια του αδερφού της, Τζώρτζη Μονογυιού, πριν μερικούς μήνες.

Οι αποκαλυτικές δηλώσεις της Κατερίνας Μονογυιού

«Ήμουν σε διάσταση τότε με τον σύζυγό μου και ήθελα να μπω στη διαδικασία να φυλάξω το δικό μου γενετικό υλικό, τα ωάριά μου. Η γιατρός μου με ενημέρωσε πως δεν μπορώ να το κάνω, επειδή υπάρχει κόλλημα στον νόμο. Μου είπε ότι λόγω του ότι είμαι σε διάσταση, δεν μπορώ να κάνω φύλαξη ωαρίων», είπε αρχικά η Κατερίνα Μονογυιού.

Η Κατερίνα Μονογυιού αναφέρθηκε στη συνέχεια και στις κινήσεις που έκανε, προκειμένου να έρθει πιο γρήγορα το νέο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Όσον αφορά το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του αδερφού της, Τζώρτζη Μονογυιού, η Κατερίνα Μονογιού είπε: «Περιμένουμε από την Περιφέρεια να μπουν οι μπάρες. Έχω πάρει υπόσχεση από τον Περιφερειάρχη ότι οι μπάρες θα μπουν. Δυστυχώς η γραφειοκρατία λίγο καθυστερεί.

Το ξέρω πάρα πολύ καλά πως κινδυνεύουν οι οδηγοί, αλλά μην μπούμε σε αυτό το κομμάτι. Όχι μόνο για το δικό μας το παιδί, αλλά για όλους. Η τοποθέτηση ήταν κάτι που θα γινόταν, αλλά ο Τζώρτζης δεν ήταν τυχερός, όπως και άλλα παιδιά».

Συγκινεί η Κατερίνα Μονογυιού πέντε μήνες μετά τον θάνατό του Τζώρτζη - «Ήμασταν δεμένα αδέλφια»

Το μεσημέρι της Κυριακής (15/5) η Κατερίνα Μονογυιού βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Όλα Γκουντ» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Πιο συγκεκριμένα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μετά από σχεδόν πέντε μήνες όπου έχασε τον αγαπημένος τη αδερφό, Τζώρτζη Μονογυιό σε τροχαίο με τη Ferrari, δεν δίστασε να "σπάσει" την σιωπή της και να εξηγήσει τον λόγο που τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της προτιμούν να μην μιλούν για τον ίδιο.

«Να σας πω κάτι; Όταν φεύγει ένας νέος άνθρωπος, είναι πολύ λυπηρό. Και να σκεφτούμε ότι οι άνθρωποι που φεύγουν πιο γρήγορα, πάνε κοντά στον Θεό, στην αγκαλιά του Χριστού, αναπαύονται και… Δεν θέλω να σταθώ τόσο στον αδελφό μου, όχι γιατί δεν το αξίζει να μιλάω γι’ αυτόν, γιατί μπορεί να βρεθεί κόσμος και να πει ότι εγώ προβάλλομαι μέσα από αυτό το τραγικό γεγονός. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί.

Και γι’ αυτό κάναμε σιωπή οικογενειακώς. Και πάντα το συγκεκριμένο γεγονός στη ζωή μας, θα το κρατάμε χαμηλά. Όπως ήταν κι εκείνος άλλωστε… Δεν θα ήθελε κι εκείνος ούτε να με βλέπει να μην προχωράω στη ζωή μου. Συμπεριφέρομαι, όπως θα ήθελε εκείνος.

Ήμασταν δεμένα αδέλφια, δεν βρισκόμασταν πολύ συχνά, γιατί κι εκείνος έτρεχε με τα δικά του κι εγώ. Όμως ήταν ένας κανονικός αδελφός, που ήταν δίπλα στην αδελφή του. Προχωράμε».