«Ήταν σοκαριστικό ότι πήρα το ρόλο...» - Ο Πυρπασόπουλος από τις Κάννες στην συνεργασία με κορυφαίο ξένο σκηνοθέτη

Συμμετέχει στο «Crimes of the future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ήταν σοκαριστικό ότι πήρα το ρόλο...» - Ο Πυρπασόπουλος από τις Κάννες στην συνεργασία με κορυφαίο ξένο σκηνοθέτη

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο οποίος βιώνει την πιο ωραία περίοδο της ζωής του ως μπαμπάς για πρώτη φορά, βιώνει και μία τεράστια επιτυχία στα επαγγελματικά του μετά τις Κάννες, και την συμμετοχή στο «Crimes of the future» του κορυφαίου ξένου σκηνοθέτη Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Ο ηθοποιός, μίλησε στο 7ΜέρεςTV και μίλησε για το πώς είναι να παίζεις σε μια ταινία την οποία σκηνοθετεί ο σπουδαίος σκηνοθέτης, αλλά μας έδωσε και κάποιες περαιτέρω πληροφορίες για το ρόλο.

Η νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Πυρπασόπουλος

Αυτήν τη φορά, σας βλέπουμε σε μια ταινία. Συμμετέχετε στο «Crimes of the future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Πώς έγινε η επαφή;

Με προσέγγισε ο casting director Σταύρος Ράπτης και μου ζήτησε να κάνω ένα βίντεο για το ρόλο που έψαχνε. Γύρισα ένα self tape, το έστειλα και η απάντηση ήρθε κατευθείαν θετική. Ήταν έκπληξη και σοκαριστικό ότι πήρα το ρόλο με τη μία. Αλλά έμαθα στη συνέχεια από συναδέλφους που ήταν ήδη στην ταινία ότι έτσι λειτουργεί ο Κρόνενμπεργκ. Προφανώς η εμπειρία του, η γνώση και το ταλέντο του τον καθοδηγούν σε αυτό τον τρόπο επιλογής.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος εξομολογείται για την συνεργασία με κορυφαίο ξένο σκηνοθέτη

Από τη δική σας πλευρά, πόσο δύσκολο είναι να περιμένεις αν θα σε εγκρίνουν ή όχι; Βοηθούν τα χρόνια ώστε να συνηθίσει κάποιος αυτήν τη διαδικασία;

Αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι της δουλειάς. Γιατί άρσεις και ονειρεύεσαι πράγματα και έχεις αγωνία για το αν θα πάρεις τη δουλειά ή όχι. Με τον καιρό και τα χρόνια, όμως, μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι και δεν το σκέφτεσαι μέχρι να χτυπήσει το τηλέφωνο. Αν η απάντηση είναι αρνητική, μια απογοήτευση την τρως. Αν είναι θετική, είναι πολύ καλύτερα!

Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας, είναι λίγο τρομακτική η προοπτική της ανθρώπινης εξέλιξης έτσι όπως την οραματίζεται ο Κρόνενμπεργκ...

Δεν είμαστε και πάρα πολύ μακριά από αυτό. Οι επιστημονικές έρευνες έχουν ανακαλύψει ότι το μικροπλαστικό το προσλαμβάνουμε μέσω της τροφικής αλυσίδας, υπάρχει, δηλαδή, μέσα μας. Στην ταινία, οι άνθρωποι έχουν μεταλλαχτεί, τρώνε πλαστικό και το αφομοιώνουν. Κάτι λέει αυτό για το περιβάλλον και το πού οδηγούμαστε.

«Ένιωσα πολύ υπερήφανος»

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, εμφανίστηκε με live σύνδεση στην εκπομπή της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου, Στούντιο 4 για να μιλήσει για τη εμπειρία που βίωσε σε αυτό το φαντασμαγορικό event καθώς και για την ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Crimes of the Future, στην οποία συμμετέχει και που έκανε πρεμιέρα στις 23/5 στην Κρουαζέτ.

«Πέρασα καταπληκτικά, αξέχαστα, είναι μοναδική εμπειρία», είπε αρχικά και συνέχισε: «Ένιωσα πολύ υπερήφανος, πολύ τυχερός που βρέθηκα και είχα την τύχη να συνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους. Και είναι μια μοναδική εμπειρία, αξέχαστη που θα μου μείνει»

Όσο για τις φήμες πως αποχώρησε κόσμος από την ταινία λόγω σκληρότητας και βίας, το διέψευσε.