Συνελήφθη ο εγγονός του Σταύρου Νιάρχου από τις μυστικές υπηρεσίες του Κονγκό

Υπάρχουν πληροφορίες πως προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Συνελήφθη ο εγγονός του Σταύρου Νιάρχου από τις μυστικές υπηρεσίες του Κονγκό

Πριν λίγο καιρό είχαν χαρές και γεννητούρια στην οικογένεια, όμως τώρα τ πράγματα είναι σοβαρά για την οικογένεια του αείμνηστου Σταύρου Νιάρχου, μιας και πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό πως ο εγγονός του, Νικόλας Σταύρος Νιάρχος συνελήφθη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Τι συνέβη με τον εγγονό του Σταύρου Νιάρχου

Ο εγγονός του εφοπλιστή συνελήφθη από τις υπηρεσίες πληροφοριών επειδή προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις που δρουν στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπως ανέφερε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο Νικόλας Νιάρχος είναι πρωτότοκος γιος του Σπύρου Νιάρχου και της fashion designer Daphne Guinness, ανιψιός του Φίλιππου Νιάρχου και πρώτος ξάδελφος μεταξύ άλλων του Σταύρου και της Ευγενίας Νιάρχου. Σύμφωνα με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τις οποίες επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δημοσιογράφος, καθώς και ένας Κογκολέζος συνάδελφός του συνελήφθησαν την Τετάρτη στο Λουμπούμπασι, στο νοτιοανατολικό Κονγκό, και οδηγήθηκαν στην πρωτεύουσα Κινσάσα.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τη σύλληψη, λέγοντας ότι ο Νιάρχος κρατείται στην Κινσάσα από την υπηρεσία πληροφοριών ANR.

«Η ANR μετέφερε τον δημοσιογράφο Νικόλα Νιάρχο στην Κινσάσα για να τον ανακρίνει για τις στενές επαφές του με ένοπλες ομάδες, ιδίως με τους Μπακάτα Κατάνγκα. Έκανε κινήσεις χωρίς να ειδοποιηθούν προηγουμένως οι αρχές», συνέχισε ο αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «πρέπει να επαγρυπνά» μετά τη δολοφονία δύο μελών του ΟΗΕ το 2017.

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα - Τι συνέβη στην "μοιραία" πτήση του Antonov που κατέληξε σε τραγωδία

Με κομμένη την ανάσα η κοινή γνώμη και τα ξένα ΜΜΕ, παρακολουθούν τις εξελίξεις της τραγωδία που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 16/7, όταν το ουκρανικό αεροσκάφος Antonov, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε σκορπώντας την θλίψη στις οικογένειες και όχι μόνο των 8 επιβαινόντων του, που αποτελούσαν το βασικό πλήρωμα.

Σε επίσημη ενημέρωση για την πτώση του αεροσκάφους Antonov 12 στην περιοχή της Καβάλας το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 προέβη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επισημαίνοντας πως για το αεροπορικό δυστύχημα έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων.

Το ουκρανικού νηολογίου αεροσκάφος τύπου Antonov 12, απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Νις στην Σερβία με οκταμελές πλήρωμα και εντεκάμιση τόνους επικίνδυνο φορτίο, και σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης θα...διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr