Ένας χρόνος χωρίς τον Τόλη Βοσκόπουλο - Η σημαντική απώλεια ενός μεγάλου καλλιτέχνη

Σαν σήμερα πέρυσι τον Ιούλιο...

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Ένας χρόνος χωρίς τον Τόλη Βοσκόπουλο - Η σημαντική απώλεια ενός μεγάλου καλλιτέχνη

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος, από την ημέρα που η χώρα έχασε έναν εκ των σπουδαιότερων καλλιτεχνών που πέρασε ποτέ από την χώρα, του Τόλη Βοσκόπουλο. Η είδηση είχε πέσει σαν "βόμβα" βυθίζοντας στο πένθος, φίλους, συνεργάτες και άτομα που τον λάτρεψαν μέσα από τα τραγούδια του, αλλά και την οικογένεια του, πρώτη από όλους, με την κόρη του, Μαρία Βοσκοπούλου, και την γυναίκα του Άντζελα Γκερέκου, να μην μπορούν να πιστέψουν ότι συνέβη.

Ένας χρόνος χωρίς τον Τόλη Βοσκόπουλο

Πριν λίγες μέρες, είχε πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο του καλλιτέχνη (δείτε εδώ φωτογραφίες) όπου για ακόμη μία φορά οικογένεια και γνωστοί έδωσαν το παρόν και τίμησαν με την παρουσία τους τον αείμνηστο τραγουδιστή και την σημαντική αυτή η μέρα.

 Ένας χρόνος χωρίς τον Τόλη Βοσκόπουλο

Εδώ και ένα χρόνο, η ηθοποιός κάθε μήνα κάνει μία ανάρτηση στις 19, (δείτε εδώ την συγκινητική ανάρτηση για την γιορτή του) μιας και αυτή είναι η ημερομηνία που έφυγε από τη ζωή, ανεβάζοντας κοινά τους στιγμιότυπα από όλα αυτά τα χρόνια που έζησαν μαζί, και κρατώντας έτσι ζωντανή, με όλους τους πιθανούς τρόπους, την ανάμνησή του.

Η Άντζελα Γκερέκου τραγούδησε Βοσκόπουλο στο φινάλε της Γης της Ελιάς και έφερε δάκρυα στο κοινό

Η Γη της Ελιάς έριξε αυλαία για την πρώτη σεζόν το βράδυ της Πέμπτης (30/6) και μάλιστα έκλεισε με τον πιο συγκινητικό τρόπο, με τον γάμο της Βασιλικής και του Φίλιππου. Μία σκηνή από το γλέντι, με πρωταγωνίστρια την Άντζελα Γκερέκου ήταν αρκετή για να κάνει το κοινό να συγκινηθεί βαθύτατα.

Συγκεκριμένα, μετά τον πρώτο χορό του ζευγαριού, ο Φίλιππος σηκώθηκε να χορέψει ζεϊμπέκικο και αμέσως ξεκίνησε να παίζει το «Πριν χαθεί το όνειρό μας» του Τόλη Βοσκόπουλου.

Η Αθηνά, δηλαδή η Άντζελα Γκερέκου σηκώθηκε από τη θέση της και ξεκίνησε να τραγουδάει. Το κοινό συγκλονίστηκε τη στιγμή που η ηθοποιός κοιτάει συγκινημένη τον ουρανό. Αυτό άλλωστε φαίνεται πως είναι ένα από τα αγαπημένα της τραγούδια μιας και το είχε τραγουδήσει με τη Μάρω Κοντού και τη Λυδία Κονιόρδου στα γυρίσματα της σειράς, λίγο καιρό μετά τον θάνατο του συζύγου της.