Φωτιά Πεντέλη: «Κάψατε τα πάντα ρε καθίκια» - Ασυγκράτητος ο Δημήτρης Αλεξάνδρου

Απογοήτευση!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φωτιά Πεντέλη: «Κάψατε τα πάντα ρε καθίκια» - Ασυγκράτητος ο Δημήτρης Αλεξάνδρου

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Πεντέλη πλήθος κόσμου έσπευσε να σχολιάσει την κατάσταση και να μιλήσει για την αδυναμία της εξουσίας να αποτρέψει τέτοιου είδους γεγονότα, είτε μέσω Twitter είτε μέσω της τηλεόρασης ακόμα. Πολλοί είναι, όμως, και οι διάσημοι που χρησιμοποιούν τα social media τους για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για τους ίδιους λόγους. Ανάμεσά τους είναι και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου.

Το γνωστό μοντέλο ανέβασε το μεσημέρι της Τετάρτης 20/7 ένα στόρι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου μιλούσε για την προσπάθεια που κάνει ο κόσμος τόσο καιρό για να "βοηθήσει" τον πλανήτη χρησιμοποιώντας χάρτινα αντικείμενα αντί για πλαστικά, μία προσπάθεια που καταστρέφεται από την πρώτη σπίθα που δημιουργείται σε κάποιο δάσος της χώρας.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Αλεξάνδρου για την φωτιά στην Πεντέλη

Δημήτρης Αλεξάνδρου

Άλλη μία διάσημη που ξέσπασε είναι η Πηνελόπη Πλάκα

Το απόγευμα της Τρίτης 19/7 ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη και έκτοτε επικρατεί το χάος, καθώς μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης 20/7 η φωτιά δεν έχει ηρεμήσει και πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Λαζαρίδη.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την τραγωδία, η Πηνελόπη Πλάκα θέλησε, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, να μιλήσει για όσα συμβαίνουν, ξεσπώντας για το γεγονός πως οι πολιτικοί προσπαθούν να επιρρίψουν ευθύνες την ίδια στιγμή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βοήθεια με οποιονδήποτε τρόπο.

«Παιδιά, συγγνώμη τώρα, για να καταλάβω. Είμαστε στα καλά μας; Εδώ καίγεται ολόκληρος ο κόσμος, καίγεται η Αθήνα, καίγονται τα σπίτια των ανθρώπων, χάνουν τις περιουσίες τους, οι ίδιοι αυτοκτονούν, δεν είναι καλά, τρελαίνονται, τα ζώα καίγονται ζωντανά, τα έχουνε δέσει, τα έχουν αφήσει, καίγονται τα δέντρα, γα@@@ το περιβάλλον, συγγνώμη. Είναι δυνατόν;

Κι εμείς καθόμαστε και βλέπουμε τα πολιτικά παιχνίδια του ενός και του άλλου, ποιος την έχει μεγαλύτερη, ποιος ήταν καλύτερος και ποιος είναι χειρότερος, ποιος δεν θα βγει και ποιος θα βγει. Είμαστε στα καλά μας; Εδώ άνθρωποι πολεμάνε για να σώσουν αυτά τα πράγματα. Αυτοί οι έρημοι οι πυροσβέστες, που δόξα τον πανάγαθο Θεό που είναι εκεί πέρα, κι εμείς καθόμαστε και κάνουμε πολιτική; Είμαστε στα καλά μας;

Χέ@@@ για το ποια κυβέρνηση κυβερνάει αυτή τη στιγμή, δεν με ενδιαφέρει, δεν παίρνω κανενός το μέρος. Εγώ ξέρω ότι είτε ο ένας είτε ο άλλος, κανένας δεν παίρνει μέτρα, κανένας δεν κάνει τίποτα και είμαστε κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές. Δηλαδή έλεος πια. Ας το βουλώσουνε πια και αυτοί που πρέπει να βοηθήσουν ας βοηθήσουν. Και όλοι μας, ό,τι μπορεί ο καθένας. Δεν γίνεται τώρα πολιτική αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Πηνελόπη Πλάκα