«Για να καταλάβουν τις συνέπειες των πράξεών τους...» - ''Κόλαφος'' ο Σταύρος Θεοδωράκης για τους εμπρηστές

«Τα πράγματα θα χειροτερέψουν»

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Για να καταλάβουν τις συνέπειες των πράξεών τους...» - ''Κόλαφος'' ο Σταύρος Θεοδωράκης για τους εμπρηστές

Πλήθος κόσμου έσπευσε να σχολιάσει την κατάσταση με τις φωτιές των τελευταίων ημερών και να μιλήσει για την αδυναμία της εξουσίας να αποτρέψει τέτοιου είδους γεγονότα, είτε μέσω Twitter είτε μέσω της τηλεόρασης ακόμα. Το σχόλιό του για τις φωτιές έκανε στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη για τις φωτιές

«Αυτό που βλέπουμε είναι μόνο ένα τρέιλερ αυτών που έρχονται. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος και στις μεγάλες πυρκαγιές στην Ευρώπη.

«Ο Γκουτιέρες είπε ότι η Ευρώπη αποφάσισε να αυτοκτονήσει για τα μέτρα που δεν πήρε για την κλιματική αλλαγή. Οι 27 χώρες πρέπει να αναπτύξουν πολύ μεγαλύτερη αλληλεγγύη ώστε όπου τα μέσα δεν χρησιμοποιούνται να πηγαίνουν αλλού» είπε επισημαίνοντας ότι υπάρχει ακόμα πολλή γραφειοκρατία.

Τέλος σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη δημοσιότητα στο θέμα των εμπρηστών.

«Όχι για να στιγματίσουμε τον βοσκό στην στάνη που έβαλε φωτιά αλλά για να καταλάβουν οι άλλοι βοσκοί τις συνέπειες των πράξεών τους. Η Πελοπόννησος κάηκε από μια γιαγιά που ήθελε να ψήσει κεφτέδες στην αυλή της, μην πω για το Μάτι».

«Έχουμε πια μισήσει την ίδια τη ζωή» - ''Καταπέλτης'' η Ελένη Ράντου για την φωτιά στην Πεντέλη

Η φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη 19/7 στην Πεντέλη προκάλεσε χάος στους πολίτες της Αθήνας, καθώς κινδύνευσαν ζωές και πολλοί κάτοικοι της περιοχής χρειάστηκε να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να μεταφερθούν σε κάποιο ασφαλές μέρος.

Ορισμένοι, δυστυχώς, έχασαν τις κατοικίες τους, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Ελένη Γερασιμίδου, ωστόσο κάποιοι κατάφεραν να σώσουν τα ακίνητά τους.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την τραγωδία, σοκαρισμένη δήλωσε με ανάρτησή της στο Facebook η Ελένη Ράντου με το θέαμα που αντίκρισε επιστρέφοντας από τις ολιγοήμερες διακοπές της στην Ψέριμο.

«Επέστρεψα χτες από έναν ευλογημένο τόπο με 30 κατοίκους χωρίς τηλεόραση, χωρίς ανάγκη για κινητό, με ανθρώπους που επικοινωνούν με λίγα και ουσιαστικά λόγια.

Και πάνω από την Αθήνα αντικρίζω κόκκινους απειλητικούς καπνούς και επιστρέφω βίαια στην πραγματικότητα του παρατεταμένου σοκ που ζούμε χρόνια τώρα, ειδικά στη μητρόπολη, που το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο και σκέφτομαι πόση βία ψυχολογική και όχι μόνο καταπίνουμε, πόση ματαίωση, πόση θλίψη… Πόση αδικία, πόση ανασφάλεια, πόση απώλεια, πόσο α στερητικό.

Και παύω να αναρωτιέμαι γιατί γεννάμε τόσο μίσος. Έχουμε πια μισήσει την ίδια τη ζωή. Δεν παλεύονται άλλο οι καταστροφές μας. Καμιά ύπαρξη δεν μπορεί να τις αντέξει» έγραψε.