Σούσουρο με την ανάρτηση όλο νόημα του Σάκη Ρουβά - Το δημόσιο «ευχαριστώ»

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σούσουρο με την ανάρτηση όλο νόημα του Σάκη Ρουβά - Το δημόσιο «ευχαριστώ»

Για δυο σχεδόν συνεχόμενες ημέρες οι κάτοικοι στην Πεντέλη και στις γύρω περιοχές παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (19/7) το Νταού Πεντέλης.

Μάλιστα, αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι ξέσπασαν φανερά μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς αναφορικά με τις καταστριοφές που προκάλεσε στο πέρασμά της η πύρινη λαίλαπα μιας και εχθές 21/7 ανακοινώθηκαν τα τα μέτρα στήριξης προς τους πυρόπληκτους.

Μεταξύ άλλων, ο Σάκης Ρουβάς ο οποίος είναι αρκετά ενεργός μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, δεν δίστασε να δημοσιεύσει μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram καθώς θέλησε να ευχαριστήσει δημοσίως τους πυροσβέστες.

Η ανάρτηση του Σάκη Ρουβά

Ανάρτηση Σάκη Ρουβά

Δωρέαν ψυχολογική υποστήριξη για τους πληγέντες της φωτιάς στην Πεντέλη

Η κατάσταση της χώρας μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη είναι πολύ κρίσιμη, καθώς χιλιάδες κόσμος ξεριζώθηκε από τα σπίτια του, ώστε να βρεθεί σε ασφαλή σημεία. Αρκετοί άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους να τυλίγονται στις φλόγες, ενώ ένας κάτοικος της περιοχής έδωσε τέλος στη ζωή του, αφού το σπίτι του κάηκε για 3η φορά.

Στην προσπάθεια να αποτραπούν τέτοιου είδους κινήσεις και να μπορέσουν οι πυρόπληκτοι να επανέλθουν ψυχικά μετά από αυτό το σοκ, πολλοί οργανισμοί παρέχουν δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, η Ομοσπονδία φορέων Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ και οι φορείς της παρέχουν πολυεπίπεδη υποστήριξη στους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Βόρεια και Ανατολική Αττική (Πεντέλη, νέα Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι):

  • μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 10306 δωρεάν και ανώνυμα παρέχεται σε όποιον καλέσει ψυχοκοινωνική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρό σε ενήλικες, μέσω της επιλογής 1 και σε παιδιά μέσω της επιλογής 3.
  • Επίσης πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας επιτόπου στις πληγείσες περιοχές (μόλις επιχειρησιακά κριθεί δυνατόν ) μέσω κλιμακίων επαγγελματιών ψυχικής υγείας και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Κλιμάκιο βρίσκετε ήδη στην περιοχή της Πεντέλης.
  • Παράλληλα θα πραγματοποιείται παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας των πυρόπληκτων
  • Επίσης πραγματοποιείται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στην Παιανία Αναπαύσεως 39 στο Κέντρο Ημέρας «το Περιβολάκι»