«Κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια μου...» - Το άγνωστο περιστατικό της Κατερίνας Στικούδη από την παιδική της ηλικία

«Σοκαρίστηκα με...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια μου...» - Το άγνωστο περιστατικό της Κατερίνας Στικούδη από την παιδική της ηλικία

Η Κατερίνα Στικούδη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ''Instyle'' και μεταξύ των δηλώσεων, που έκανε μίλησε πολύ ανοιχτά για τα κακόβουλα σχόλια, που κατά καιρούς έχει δεχτεί από μικρό παιδί μέχρι και σήμερα, που είναι αναγνωρίσιμη.

Γενικότερα, έχει αποδείξει πως όταν έρχεται σε δύσκολη θέση ξέρει να τις χειρίζεται αναλόγως. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θέλει να αφήνει χώρο για τοξικές σκέψεις και συμπεριφορές στη ζωή της, επομένως τις αποβάλλει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Στικούδη για τα κακόβουλα σχόλια

Όλο αυτό το «δεν μασάω» attitude το έχεις εκ γενετής; Έχεις ένα είδος πανοπλίας, πώς το καταφέρνεις αυτό;

Αυτή η πανοπλία ξεκίνησε από όταν άρχισα να ασχολούμαι με την κολύμβηση και να κάνω πρωταθλητισμό. Πάντα ήμουν συγκεντρωμένη στο τι κάνω εγώ κι όχι στο τι κάνει ο ανταγωνιστής, ο γείτονας, ο πίσω, ο μπρος, δεν με ενδιαφέρει.

Ξαφνικά υπήρξε η συμμετοχή στο Your Face Sounds Familiar κι αναθεώρησαν και μετά ξαφνικά το ξανα ξέχασαν και ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Είναι μια κατάσταση που δεν έχει τελειωμό γιατί μας αρέσει να είμαστε επικριτές και να λέμε τις κακίες χωρίς να το σκεφτόμαστε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαστε επικριτικά με τους άλλους. Ας συγκεντρώσουμε την ενέργεια σε εμάς. Και δεν με ένοιαζε ποτέ να είμαι αρεστή, ούτε καν σε όλο το σχολείο.

Κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια μου ένα λεύκωμα, όταν ήμουν στη Γ’ Γυμνασίου, και σοκαρίστηκα με τα λόγια που έγραφαν οι συμμαθητές. Το βρήκα και το πέταξα. Κάποια πράγματα ήταν όμορφα και τα κράτησα, κάποια έντονα κι άσχημα τα άφησα πίσω. Ενδεικτικά «πω πω με αυτό το κολυμβητήριο μυρίζεις χλώριο».

Κατερίνα Στικούδη

Ήταν γραμμένο αυτό. Δεν είχα παρατηρήσει τα βλέμματα, ούτε τι εξυπηρετούσε ένα τέτοιου είδους σχόλιο, τώρα κοιτώ πίσω και τα σκέφτομαι. Ένιωσα θλίψη αλλά έμεινα στο καλό που υπάρχει πάντα δίπλα στο κακό.

Για παράδειγμα, αυτήν την περίοδο στα Mad Awards, δύο φίλες μου με ρωτούσαν σχετικά με κάποια άσχημα σχόλια που δέχτηκα και τους ξηγούσα πως δεν χρειάζεται να μένουν σε αυτό το ένα αρνητικό αλλά στα υπόλοιπα θετικά. Έτσι είναι. Έχουμε την τάση να μας ενδιαφέρει ο τσακωμός, η ίντριγκα, η κακία.

''Eίπα ευχαριστώ πολύ και αποχώρησα''

Η Κατερίνα Στικούδη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Instyle όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα απαιτητικά σκηνικά που έχει κληθεί μέχρι τώρα να ανταπεξέλθει στη δουλειά της, αλλά και στα ''όχι'' που έχει χρειαστεί να πει έως και σήμερα, μέχρι να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε και ένα άγνωστο περιστατικό από τα παρασκήνια της συμμετοχής της σε ταινία.

Η γνωστή τραγουδίστρια και performer, παρ' ότι πάντα ευγενής δε μασάει τα λόγια της όταν χρειάζεται και πάντα απαντάει κατάλληλα σε όσους θίγουν τη δουλειά και την προσωπικότητά της. Μάλιστα πρόσφατα σε άλλη συνέντευξή της στην Popaganda, είχε απαντήσει στα όσα σεξιστικά σχόλια ακούγονται γύρω από την εμφάνισή της μετά τη μητρότητα.

-Είχες στην καριέρα σου δύσκολες στιγμές ή κάτι πολύ απαιτητικό και δύσκολο να διαχειριστείς;

«Κατά καιρούς έρχονται τέτοιες στιγμές αλλά είμαι πάρα πολύ ψύχραιμη. Την ώρα που γίνεται κάτι που θα μπορούσε να με εξοργίσει, μένω εγκρατής, αλλά την επόμενη μέρα σκέφτομαι τι μπορεί να έχει γίνει και νευριάζω περισσότερο. Όμως ευτυχώς αυτή η διαδικασία έχει σύντομη διάρκεια. Για παράδειγμα, έρχεται ένας συνεργάτης μου, που γνώρισα πρόσφατα και μου λέει «δεν στο είχα». Τι σημαίνει αυτό; Πως να νιώσω για το γεγονός ότι δεν αντιλαμβανόταν πως τραγουδάω και παίζω πιάνο; Δεν ξέρω αν αυτό καταγράφεται ως θετικό σχόλιο ή έχει αρνητική χροιά. Σιώπησα. Το κάνω πολλές φορές. Είναι περίεργο το συναίσθημα. Ουδέν σχόλιο και προχωράω».

-Υπάρχει project που έχεις απορρίψει ανεξάρτητα από το οικονομικό;

«Είμαι του όχι. Και πλέον δεν είναι κριτήριο τα χρήματα. Ποτέ δεν ήταν. Εγώ κλείνω τα μάτια και φαντάζομαι τον εαυτό μου κάπου. Αν δεν τον φανταστώ, φεύγω. Έχει τύχει να δώσω τα χέρια, να διαβάσω σενάριο, το οποίο είχε αλλαχθεί και δεν ήταν αυτό που μου είχαν δώσει και έφυγα στο παρά πέντε από ταινία. Ήμασταν στο reading για να ξεκινήσουμε. Δεν ένιωσα καλά, είπα την αλήθεια μου και πως κάποιος άλλος στη θέση μου θα ταιριάζει καλύτερα σε αυτό, είπα ευχαριστώ πολύ και αποχώρησα. Με ευγένεια, χωρίς να προσβάλω κανέναν και λέγοντας αυτό που νιώθω. Με την αλήθεια δεν χάνεις, με το ψέμα χρειάζεται να σκεφτείς πολύ τι έχεις πει και αυτό δεν το αντέχω, κουράζομαι».