«Κάντε καταγγελίες στο ΣΕΗ όλοι τώρα» - Πυρ και μανία ο Σπύρος Μπιμπίλας

«Μου έρχονται πληροφορίες ότι συμβαίνουν απίθανα περιστατικά σε περιοδείες»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Κάντε καταγγελίες στο ΣΕΗ όλοι τώρα» - Πυρ και μανία ο Σπύρος Μπιμπίλας

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ξέσπασε φανερά ο Σπύρος Μπιμπίλας καθώς θέλησε να κάνει μια ανάρτηση στην οποία καλεί τους ηθοποιούς να κάνουν καταγγελίες στο ΣΕΗ, όταν δεν υπάρχει σεβασμός απέναντι στα εργασιακά τους δικαιώματα. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε σε συγκέντρωση κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Το ξέσπασμα του Σπύρου Μπιμπίλα

«Λόγω της θέσης μου ως Προέδρου του ΣΕΗ, μου έρχονται πληροφορίες ότι συμβαίνουν απίθανα περιστατικά σε περιοδείες. Σε περιοδεία στην Ευβοια δήμαρχος δεν άφησε θίασο να παίξει γιατί έκανε παράνομα μικρή αφισοκολληση.

Στην Καβαλα άλλος θίασος υφίσταται χυδαιες απειλές από ηθοποιό εργοδοτη γιατί διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες διαβίωσης. Αλλού δίνουν μόνο τα εκτός έδρας χωρίς μισθό, αλλού χωρίς πλήρη ενσημα, αλλού παίζουν χωρίς ρεπό 16 μερες και μάλιστα τραγωδια, αλλού έκαναν τζάμπα πρόβες για να παίξουν δήθεν 10 η 15 παραστάσεις και παίζουν μόνο 3 η 4!

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΣΕΗ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ! ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ, ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΣΕΗ ΔΥΝΑΤΟ».

«Για έναν καθαρότερο κόσμο χωρίς...»

Μετά την επίσημη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και την καταδίκη καταδίκη του άλλοτε καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη για δύο βιασμούς, σχολίασε εκτός από τον Μάριο Αθανασίου και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, μέσα από ανάρτησή του στα social media.

Πιο συγκεκριμένα ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του σε 12 χρόνια για κάθε πράξη, και αποσύρθηκε σε διάσκεψη, ενώ παρότι η πλευρά του σκηνοθέτη ζήτησε να ληφθεί υπόψη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καλής συμπεριφοράς το δικαστήριο το απέρριψε, ανακοινώνοντας λίγο αργότερα τα καθέκαστα.

«Ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης! Σεβόμαστε την Δικαιοσύνη κι αυτό που αποφάσισε είναι μήνυμα για έναν καθαρότερο κόσμο, χωρίς κακοποιητικές εξουσίες και προσβολές της ελευθερίας του ατόμου!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η όλο νόημα ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για την απόφαση στη δίκη Λιγνάδη