«Ζωή χωρίς Χριστό και πίστη, είναι...» - Τα είπε όλα με μία φράση ο Κώστας Αποστολάκης

«Όλοι νοιαζόμαστε για το φθαρτό...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ζωή χωρίς Χριστό και πίστη, είναι...» - Τα είπε όλα με μία φράση ο Κώστας Αποστολάκης

Ο Κώστας Αποστολάκης είναι ένας ηθοποιός που έχει χαρίσει πολλές και ενδιαφέρουσε σκηνές για το κοινό και στην τηλεόραση, αλλά και στο θέατρο. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι το γεγονός πως δεν "μασάει τα λόγια του" και πάντα προσπαθεί να είναι ειλικρινής, ακόμη κι όταν αναφέρεται στον εαυτό του με σκληρό τρόπο.

Αρκετά συχνά μιλά για την πίστη του στο Θεό και πως αυτή τον έχει βοηθήσει να σωθεί από διάφορες επικίνδυνες καταστάσεις και το έκανε για άλλη μία φορά μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο περιοδικό 7 Μέρες Tv.

Οι δηλώσεις του Κώστα Αποστολάκη για την πίστη στο Θεό

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι σήμερα επιδιώκουν να μείνουν νέοι, να μη μεγαλώσουν ποτέ. Νοιάζονται κυρίως για το σώμα και όχι για το πνεύμα…

Ο Πλάτωνας έλεγε «το να φοβάται το παιδί το σκοτάδι είναι λογικό, το να φοβάται ο μεγάλος το φως είναι παράλογο». Το φως είναι το πνεύμα. Δεν το βλέπεις, σαν τον άνεμο, αλλά αυτό υπάρχει και το αισθάνεσαι.

Είναι φοβερό, αλλά σήμερα όλοι νοιαζόμαστε για το φθαρτό, για το σώμα, αυτό που θα πάει στο χώμα και δεν νοιαζόμαστε για το πως θα θρέψουμε την ψυχή μας η οποία θα ζήσει αιώνια, θα βγει από το σώμα και θα ταξιδέψει.

Κώστας Αποστολάκης

Τη θλίψη δεν τη φέρνει η φτώχεια αλλά η επιθυμία και η απληστία. Γιατί όσα ποτάμια και αν χυθούν στη θάλασσα, αυτή δεν γεμίζει. Ζούμε πιο πολύ από ποτέ στην εποχή της εικόνας. Όμως και η εξωτερική εμφάνιση είναι επίσης φθαρτή.

Όλος αυτός ο αγώνας για τη νεότητα, με κάθε είδους επέμβαση, αν δεν σου φέρει αυτά που επιθυμείς, στο τέλος θα σε ρίξει σε μεγαλύτερη θλίψη. Δεν ξέρω, αλλά ζωή χωρίς Χριστό και πίστη είναι τραγωδία, ταλαιπωρία, ένα δράμα χωρίς τελειωμό.

«Η ψυχή μου είχε κορεστεί πλέον από...»

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο συγκεκριμένος ηθοποιός έχει αναφερθεί στις δυσκολίες που πέρασε στην ζωή του, οι οποίες τον οδήγησαν στον δρόμο του Θεού, μέσα από τον οποίο έχει αναφέρει πως σώθηκε στην κυριολεξία.

Ο λόγος για τον Κώστας Αποστολάκης, που το πρωί της Δευτέρας 11/7 μίλησε στην εκπομπή, Love it για την επιθεώρηση που πρωταγωνιστεί στο θέατρο Άλσος, αλλά και την απόφαση να στραφεί ακόμα περισσότερο στον Θεό.

«Η πίστη είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα στον καθένα. Το «πιστεύω με τον δικό μου τρόπο» όμως δεν είναι προσωπικό θέμα. Υπάρχει συγκεκριμένη γραφή για το πως πιστεύεις, το Ευαγγέλιο. Ο δικός μου δρόμος είναι ένας δρόμος ψαξίματος που τον ζήτησα. Το Ευαγγέλιο πήγα να το διαβάσω 29 φορές και… 29 φορές νύσταζα και το έκλεινα στην πρώτη ή στη δεύτερη σελίδα. Δεν ήμουν έτοιμος να το κάνω».

«Σε αυτό με οδήγησε το γεγονός ότι η ψυχή μου είχε κορεστεί πλέον από τον λεγόμενο πλεονασμό της υποκριτικής ζωής. Δηλαδή και από μένα και από τους άλλους. Τώρα όμως η υποκρισία των άλλων δεν με ενδιαφέρει. Δεν την παρατηρώ, ενώ πριν την έβαζα μέσα μου και έκανα και εγώ το ίδιο για να μπορέσω να επιβιώσω».

«Αυτή η αλλαγή μέσα μου έγινε πριν από δυόμιση χρόνια. Προσπαθώ να είμαι αληθινός σε μένα, στη δύναμη που πιστεύω και να είμαι ειλικρινής όσο γίνεται. Επειδή είμαστε από σάρκα και κόκαλα είναι πολύ δύσκολο να σου φύγει η αμφιβολία και ο φόβος της επιβίωσης».