«Είχα το όνειρο και την τεράστια επιθυμία...» - Η εξομολόγηση του Μάριου Αθανασίου για τους ρόλους που δεν μπόρεσε να υποδυθεί

Μίλησε και για την Επίδαυρο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Είχα το όνειρο και την τεράστια επιθυμία...» - Η εξομολόγηση του Μάριου Αθανασίου για τους ρόλους που δεν μπόρεσε να υποδυθεί

Ο Μάριος Αθανασίου παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και μίλησε για την υποκριτική και την επιυθυμία κάθε ηθοποιού να παίξει στην Επίδαυρο, με τις δηλώσεις του να είναι αρκετά έντονες γι' αυτό το ζήτημα. Ωστόσο, δεν στάθηκε μονάχα εκεί, αλλά αντιθέτως αποκάλυψε τους ρόλους που θα ήθελε να έχει παίξει στην καριέρα του και δεν του δόθηκε η ευκαιρία.

Εξήγησε, δηλαδή, πως όταν σπόυδαζε ακόμα είχε τελείωσε διαφορετικές βλέψεις και όνειρα για τους ρόλους που υποδήθηκε ή που θα ήθελε να υποδυθεί σε σχέση με τις επιθυμίες που έχει σε αυτή τη φάση της ζωής του.

Οι δηλώσεις του Μάριου Αθανασίου

Ποιο ρόλο θα θέλατε να ερμηνεύσετε και δεν έχετε, μέχρι στιγμής;

Βγαίνοντας από τη σχολή είχα το όνειρο και την τεράστια επιθυμία να ερμηνεύσω κλασικά κείμενα και να υπηρετήσω τον λόγο των μεγάλων συγγραφέων. Όμως, για να σου είμαι και απόλυτα ειλικρινής, στην πορεία δεν μπόρεσε να είναι αυτή η επιλογή μου.

Δεν ήρθαν έτσι τα πράγματα, ακολούθησα άλλα βήματα, άδραξα άλλες ευκαιρίες. Για παράδειγμα η τραγωδία «Αίαντας» του Σοφοκλή είναι ένα κείμενο που λατρεύω και πολύ θα ήθελα να είχε έρθει στα χέρια μου. Όμως, είπαμε, βάδισα σε άλλους δρόμους.

Μάριος Αθανασίου

Τι κάνει την Επίδαυρο ένα από τα πιο ξεχωριστά και περιώνυμα θέατρα στον πλανήτη;

Η Επίδαυρος είναι ένα παγκοσμίου φήμης θέατρο που μέσα από εκεί αυλίζει ο πολιτισμός όχι μίας χώρας, αλλά ενός ολόκληρου κόσμου. Η Επίδαυρος είναι το σημείο που φέρνει τους Έλληνες σε επαφή με την… αρχή τους, με την αρχή μας. Μας γυρίζει 2.500 χρόνια και πριν και δεν το λέω από… μουσιακής απόψεως. Η Επίδαυρος για μένα είναι η μοναδική ίσως ανοιχτή πύλη για να περάσεις στο παρελθόν, για να γυρίσεις πίσω, για να ζήσεις την ιστορία.

«Σε μία δύο περιπτώσεις, έχω μετανιώσει που...»

Ο Μάριος Αθανασίου παραχώρησε μία άκρως αφοπλιστική συνέντευξη στο Secret και την Μαριάνθη Κουνιά και δήλωσε πως θεωρεί μεγάλη νίκη όσα έχουν καταφέρει οι καλλιτέχνες τον τελευταίο χρόνο -όσον αφορά το κίνημα #metoo, που ξεκίνησε πέρυσι.

«Ενωθήκαμε, γίναμε μια γροθιά. Υπάρχει μια ικανοποίηση για το πώς έχουμε αντιδράσει οι περισσότεροι στο σύνολό μας. Η διάθεση συσπείρωσης και υπεράσπισης των θυμάτων που έδειξε ο χώρος μας νομίζω πως είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο είμαστε περήφανοι».

Στη συνέχεια, ο Μάριος Αθανασίου αποκαλύπτει: «Εγώ έχω αίσθηση κάποιων ανάλογων κακών περιστατικών, αλλά όχι τόσο έντονων όσο αυτά που έχουν καταγγελθεί. Στη μία από τις τέσσερις καταγγελίες είχα και προσωπική επαφή. Είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με κάποιους ανθρώπους και τις περισσότερες φορές το διαχειριζόμουν.

Και σε μία-δύο περιπτώσεις, τώρα που το βλέπω πιο ψύχραιμα, έχω μετανιώσει που δεν αντέδρασα πιο έντονα τότε που συνέβαινε. Είχα την αίσθηση ότι κάποιοι άνθρωποι έπρεπε να φύγουν από τον χώρο μας. Από την άλλη, όμως, οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι εξαιρετικού επιπέδου και υπέροχοι δάσκαλοι», αποκάλυψε ο ηθοποιός - ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στο στόχαστρο του Αλέξη Κούγια.

Μάριος Αθανασίου