«Δεν ξέρω τι ειπώθηκε και τι έγινε, αλλά...» - Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης απαντά για την υπόθεση Λιγνάδη

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Δεν ξέρω τι ειπώθηκε και τι έγινε, αλλά...» - Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης απαντά για την υπόθεση Λιγνάδη

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ο οποίος "τρελαίνεται" για τη μικρή του κόρη, παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στην εφημερίδα Real και μίλησε για την εκπομπή του στο MEGA, για τη χρονιά που πέρασε γενικότερα, για τις συνεργασίες που τον έχουν χαράξει, αλλά και για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Πιο συγκεκριμένα ο ηθοποιός έκανε έναν μικρό απολογισμό και κατέληξε στο γεγονός πως πολλές από τις δουλειές του του έχουν αφήσει πολύ όμορφες αναμνήσεις και είναι πολύ ικανοποιημένος από τις αποφάσεις που έχει πάρει μέχρι τώρα. Όσον αφορά τον σκηνοθέτη, ανέφερε πως αφήνει την υπόθεση στα χέρια της Δικαιοσύνης και ελπίζει.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Τσιμιτσέλη για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Συνεχίζεις στο Mega και στο «Fishy». Tελικά, σου ταίριαξε ο ρόλος σου σε αυτή την εκπομπή...

Με το «Fishy» έχω να κάνω 28 εκπομπές φέτος. Είμαι σε μια φάση δημιουργική, τρεξίματος από νησί σε νησί, με ταξίδια, προγνώσεις καιρού, υπολογισμούς για το πού έχει ισχυρούς ανέμους... Και προχωράω. Να φανταστείς ότι καταναλώνει το 95% του χρόνου μου, αλλά, σαφέστατα το απολαμβάνω.

Για παράδειγμα, είναι διαφορετική η κούραση στην Άνδρο και διαφορετική στην Αθήνα. Τα γυρίσματα είναι πιο κουραστικά απ' όσο αν κάνεις ένα σίριαλ, αλλά, μόνο και μόνο που αλλάζω παραστάσεις και είμαι κοντά στη θάλασσα, αισθάνομαι πολύ όμορφα.

Ελαφραίνει την κούραση, για να μην πω τη μετατρέπει σε ξεκούραση. Επίσης συνεχίζεται η σειρά της ΕΡΤ «Κι όμως είμαι ακόμη εδώ», που κάνουμε με την Κατερίνα Γερονικολού.

Γιάννης Τσιμιτσέλης

Κάνοντας έναν απολογισμό μετά από 22-23 χρόνια στον χώρο, τι νοσταλγείς περισσότερο και τι θα ήθελες να ζήσεις ξανά;

Κοιτάζω το παρελθόν και κρατώ τις καλύτερες αναμνήσεις από κάθε δουλειά που έχω κάνει. Είναι πάρα πολλές οι δουλειές που μου αρέσει πολύ η ανάμνησή τους. Αν ξεχωρίσω κάποια τώρα, σίγουρα θα μειώσω κάποια άλλη.

Σίγουρα έχει ένα προβάδισμα η ταινία «Για πάντα», που ήταν δική μου διασκευή, δική μου παραγωγή, δικό μου βήμα. Ηταν το πρώτο μου βήμα παραγωγής. Από εκεί και πέρα, είναι πάρα πολλά σίριαλ και πολλές ταινίες που έχω περάσει πάρα πολύ καλά.

Είσαι σε πολύ δημιουργική φάση. Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου;

Βρίσκομαι σε μια πολύ πρώιμη φάση, αλλά θέλω να κάνω παραγωγή σε μια ταινία. Είμαι στη διαδικασία του πρώτου draft σεναρίου. Το γράφει μια σεναριακή ομάδα που έχω επιλέξει και περιμένω να δω το αποτέλεσμα για να δρομολογηθεί κι αυτό σιγά-σιγά.

Η ζωή σου, όμως, δεν έχει σημαδευτεί από κάποια δουλειά;

Από όλες. Βλέπω, ας πούμε, σε επανάληψη κάποιο σίριαλ και μου έρχονται εικόνες από την περίοδο της ζωής μου τότε. Το τι έκανα τότε. Σε τι φάση βρισκόμουν τότε, πού έμενα, με ποιους ανθρώπους συναναστρεφόμουν, τι σκεφτόμουν... Βλέπω μια σκηνή και μου έρχεται ως ανάμνηση τι σκεφτόμουν τότε που γυρίζαμε.

Ποιος συνεργάτης σού λείπει περισσότερο;

Θα ήθελα να ξανασυνεργαστώ με πάρα πολύ κόσμο, με τον οποίο έχω δουλέψει μαζί. Σίγουρα θα ήθελα να ξαναδουλέψω με όσους συνεργάστηκα στο «Λούφα και παραλλαγή». Έχω πολύ καλή ανάμνηση από αυτή την παρέα. Επίσης θα ήθελα με άτομα από την «Πολυκατοικία», με τον Μανούσο, με τον Βασίλη Θωμόπουλο...

Θα ήθελες να μιλήσεις για τις αποφάσεις στις υποθέσεις Λιγνάδη και Φιλιππίδη;

Φυσικά δεν ήμουν παρών στο δικαστήριο και δεν ξέρω τι ειπώθηκε και τι έγινε, αλλά εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη και θέλω να την εμπιστεύομαι και πρέπει να την εμπιστεύομαι.

Τη βλέπουμε σπάνια αλλά είναι ίδιοι - Η ομοιότητα του ηθοποιού με τη μητέρα του Εύα

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης έχει μεγάλες αγάπες στη ζωή του, με πρώτη και καλύτερη την κορούλα του, φυσικά την Κατερίνα Γερονικολού αλλά την μητέρα του Εύα, στην οποία εκφράζει την αδυναμία του σε ιδιαίτερες ημέρες και στιγμές.

Ο ηθοποιός δεν συνηθίζει να κάνει συχνά δημόσιες εμφανίσεις μαζί της, αλλά έχει μιλήσει σε συνεντεύξεις του για εκείνη, λέγοντας πως πάντα θα θυμάται τη βοήθειά της στα πρώτα του χρόνια στην ηθοποιία που όσο να ναι ι οικονομικές συνθήκες για εκείνον δεν ήταν και οι πιο ευνοϊκές.

Τσιμιτσέλης - μητέρα