''Aπειλήθηκαν να μην πληρωθούν...'' - Καταιγιστικός ο Σπύρος Μπιμπίλας για τις καταγγελίες που φτάνουν στο ΣΕΗ

Πως εμπλέκεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη;

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Aπειλήθηκαν να μην πληρωθούν...'' - Καταιγιστικός ο Σπύρος Μπιμπίλας για τις καταγγελίες που φτάνουν στο ΣΕΗ

Με ένα νέο γύρο σοκαριστικών καταγγελιών στο ΣΕΗ επανήλθε στο facebook ο πρόεδρός του Σπύρος Μπιμπίλας, αφού με μια νέα μακροσκελή ανάρτηση καταγγέλλει τις απειλές που δέχονται ηθοποιοί κατά τις καλοκαιρινές τους περιοδίες, αλλά και το καθεστώς ανασφάλειας που βιώνουν. Παραδέχεται και ο ίδιος πως τα γεγονότα δείχνουν ότι θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι για το σωματείο των ηθοποιών, ενώ αναφέρθηκε και στην εμπλοκή των αντιδράσεων κατά του Λιγνάδη στις καταγγελίες.

Ο ίδιος πριν από λίγες μόλις μέρες είχε προτρέψει κάθε μέλος του Σωματείου Ηθοποιών να κάνει καταγγελίες για ότι συμβαίνει στο χώρο δουλειάς του, καθώς ήδη είναι πολλά τα περιστατικά μη πληρωμών και αυθαιρεσίας από πλευράς εργοδοτών και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, επιθυμεί να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα κάθε παλιού και νέου ηθοποιού.

Η νέα ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα στο Facebook για τις καταγγελίες στο ΣΕΗ

Γράφει λοιπόν ο ηθοποιός και πρόεδρος του σωματείο:

Δυστυχώς φαίνεται ότι τα βάσανα των καλλιτεχνών δεν έχουν τελειωμό! Νέες πληροφορίες για περιστατικά που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στον χώρο μας κι είναι επιτακτική πλέον ανάγκη να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις! Ηθοποιοί που επελέγησαν από ακρόαση δεν άρεσαν μετά από μερικές πρόβες, αλλά δεν τους έγιναν προσλήψεις ως ορίζει ο νόμος κι απολύονται!!! Αλλού παράσταση που εγκρίθηκε από ΔΗΜΟ, διενεργήθηκε μπροστά σε κοινό, αλλά επειδή διαβάστηκε το Κείμενο του ΣΕΗ σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, απειλούνται να μην πληρωθούν!!!!

Σε μεγάλα στούντιο ηχογράφησης εν μέσω Αυγούστου ξεκινούν audio books για μεγάλο εκδοτικό οίκο, υπό τον όρο ότι οι ηθοποιοί θα απεμπολήσουν τα συγγενικά τους δικαιώματα!!!! Αυτά κι άλλα πολλά, κι αν προσθέσουμε και τα προβλήματα της προηγούμενης ανάρτησης μου σχετικά με τα κακώς κείμενα δείχνουν πόση δουλειά μας περιμένει φέτος στο ΣΕΗ!!!

Η ανάρτηση του Μπιμπίλα για τις καταγγελίες στο ΣΕΗ

Τι είχε δηλώσει με αφορμή τα πανό κατά του Λιγνάδη σε θεατρικές παραστάσεις

Μετά την δικαστική απόφαση για τον Λιγνάδη, προκλήθηκε σάλος και οργισμένες αντιδράσεις και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή 15/7, όπου απλοί πολίτες και συλλογικότητες διαδήλωσαν. Εκεί παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, μαζί με εκατοντάδες άλλους ηθοποιούς.

Πανό εναντίον της απόφασης του δικαστηρίου για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη σήκωσε σε παράσταση στην Καλαμάτα και ο χορευτής Πάνος Μαλακτός, ο οποίος εξήγησε τον λόγο για την κίνησή του αυτή.

Ο χορευτής παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Alpha Τώρα» την Δευτέρα 18/7 λέγοντας μεταξύ άλλων πως είχε πληροφορηθεί την παρουσία της Λίνας Μενδώνη στην παράσταση, και πώς δεν ήθελε να την αφήσει απλά να την απολαύσει.

«Για μένα ήταν αυτονόητο να σηκώσω το πανό», ανέφερε στην εκπομπή ο χορευτής.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε επίσης στην εκπομπή σχολιάζοντας την απόφαση του χορευτή, Πάνου Μαλακτού, να σηκώσει πανό διαμαρτυρόμενος για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Τα πανό δεν προέρχονται από το ΣΕΗ. Τη λαϊκή οργή δε μπορεί να την ελέγξει κάποιος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.