Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

«Δέν έχω δουλέψει με τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη αλλά...» - Η οργή του Χρήστου Φωτίδη για όσα έχουν συμβεί

Σχετικά με τις καταγγελίες και το θέατρο

«Δέν έχω δουλέψει με τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη αλλά...» - Η οργή του Χρήστου Φωτίδη για όσα έχουν συμβεί
News 18.08.2022 22:16
Από Πέννυ Μαστοράκου

Σε μία άκρως αποκαλυπτική και εξομολογητική συνέντευξη, προχώρησε ο αγαπητός και ιδιαίτερα "ταπεινός" Χρήστος Φωτίδης, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του στην υποκριτική, δεν απασχόλησε ποτέ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρά μόνο με την δουλειά του, ή για να τοποθετηθεί για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο του, όπως το metoo.

Πρόσφατα λοιπόν, μίλησε στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου με αφορμή τη συμμετοχή του στην τρίτη σεζόν της καθημερινής σειράς της ΕΡΤ, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που ήρθαν στο φως μέσα από το κίνημα metoo.

Άκρως αφοπλιστικός ο Χρήστος Φωτίδης

Έκανες την έκπληξη με τον τηλεοπτικό ρόλο του χουντικού ταξίαρχου Σκαφά στις «Άγριες Μέλισσες» στον Γ’κύκλο.

Ναι. Και «ξανασυστήθηκα» με τη γυναίκα μου. Άλλαξα λουκ, τα μαλλιά μου και άφησα μουστάκι. Μεγάλη αλλαγή. Ακόμα και κάποιοι που με είδαν στις Άγριες Μέλισσες, με γνώρισαν από τη φωνή μου που είναι χαρακτηριστική γιατί έχω κάνει πολλά διαφημιστικά. Και παρόλο που αυτοί οι ρόλοι των χουντικών είναι αντιπαθητικοί, εγώ εισέπραξα πολλή αγάπη από τον κόσμο. Ήταν να παίξω το ρόλο του νοματάρχη αλλά τελικά έκανα τον ταξίαρχο.

 Η οργή του Χρήστου Φωτίδη για τις καταγγελίες

Τους τελευταίους μήνες το θέατρο «σείεται» από το θέμα των καταγγελιών στη Δικαιοσύνη των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και των κακοποιήσεων. Τα περίμενες αυτές;

Όχι, με τίποτα. Η έκπληξη μου ήταν παραπάνω από μεγάλη. Δεν έχω δουλέψει με τον Δημήτρη Λιγνάδη και με τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι τέτοια πράγματα μπορεί να τα κάνουν καλλιτέχνες με την πραγματική έννοια του όρου του καλλιτέχνη ή του ηθοποιού. Το λέει η λέξη: ποιεί ήθος. Αυτό σημαίνει ηθοποιός. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το θέατρο και τους πραγματικούς «εργάτες» του που είναι χιλιάδες. Όλο αυτό με εξοργίζει σε απίστευτο βαθμό.

Νέο δικαστικό κεφάλαιο ανοίγει στην υπόθεση Λιγνάδη

Η αποφυλάκιση του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, παρά την καταδίκη του σε 12 χρόνια για δύο βιασμούς, προκάλεσε την αντίδραση πολλών ανθρώπων και κυρίως αυτών που ανήκουν στο θέαμα. Τις τελευταίες μέρες παρ' όλα αυτά αρκετά είναι και τα δημοσιεύματα συμπόνιας προς το πρόσωπό του, όπως ένα που ανέβηκε στην Καθημερινή και προκάλεσε την αντίδραση της ηθοποιού Λένας Δροσάκη.

Και έρχεται τώρα η εισαγγελία Εφετών και ανοίγει νέο δικαστικό κεφάλαιο για την υπόθεση Λιγνάδη μετά την έφεση που άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά δύο σκελών της πρόσφατης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Eφετών Βασιλική Χαλβά, άσκησε έφεση στο σκέλος εκείνο της απόφασης με την οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης, κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, αθώος για την πρώτη κατηγορία σε βάρος του και συγκεκριμένα για βιασμό ανηλίκου άνδρα, το 2011.

Η εισαγγελέας έκρινε ότι από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και την μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή, προκύπτει πως το συγκεκριμένο αδίκημα έχει τελεστεί.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός άσκησε έφεση και κατά του σκέλους εκείνου της απόφασης που αφορά το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος. Κατά την κρίση της εισαγγελικού λειτουργού στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου θα έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάσθηκε.

Κατά την εισαγγελέα οι μεγαλύτερες ποινές θα έπρεπε να έχουν επιβληθεί στον σκηνοθέτη και ηθοποιό, λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

Υπόθεση Λιγνάδη

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Ντρέπομαι με όλα αυτά, είμαστε σκυλιά...» - Απασφάλισε ο Γεράσιμος Γεννατάς για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

''Είχε τύχει να συνεργαστώ μαζί του κι έφυγα από παράσταση '' - Ο Λευτέρης Ελευθερίου αποκαλύπτει για τον Λιγνάδη

Share