«Πολύ επικίνδυνη κατάσταση...» - Ασύλληπτο ξέσπασμα από τη Ζέτα Δούκα για την κακοκαιρία

''Άστραψε και βρόντηξε''

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Πολύ επικίνδυνη κατάσταση...» - Ασύλληπτο ξέσπασμα από τη Ζέτα Δούκα για την κακοκαιρία

Πολύ μεγάλη κακοκαιρία έχει πλήξει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα και παρ' όλο που δόθηκε νωρίτερα ανακοίνωση, με σκοπό να προσέξουν τόσο οι πολίτες και παράλληλα να πάρουν τα μέτρα τους οι αρμόδιες αρχές, η κατάσταση ξέφυγε.

Ανάμεσα στις περιοχές, που επλήγησαν με πλημμύρες και εγκλωβισμούς ήταν η Βουλιαγμένη Αττικής, στην οποία βρέθηκε την Τρίτη 22/8 η Ζέτα Δούκα και με φωτογραφίες τραβηγμένες από το κινητό της έθιξε την κατάσταση στα social media. Η ηθοποιός αποτύπωσε πολύ εύστοχα την αναταραχή στους δρόμους και με πολύ συγκεκριμένα κείμενα ζήτησε ευθύνες από τον δήμο για την απουσία του.

Το ξέσπασμα της Ζέτας Δούκα για την κακοκαιρία

«Βουλιαγμένης, ύψος Βούλας τώρα. Ποτάμια και χείμαρροι. κοτρόνες και σταματημένα αυτοκίνητα. Είμαι 1,30 ώρα στο δρόμο για μια απόσταση 30 λεπτών. Πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Για μια ακόμη φορά, ανύπαρκτη πρόνοια. Ποτάμια με πέτρες από το βουνό. Και όλα τα φρεάτια βουλωμένα. Τραγικό. Ντροπή».

Ζέτα Δούκα - Κακοκαιρία

Ζέτα Δούκα - Ξέσπασμα

Το ανατριχιαστικό βίντεο της ηθοποιού για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

Η Ζέτα Δούκα φανερά προβληματισμένη το απόγευμα της Δευτέρας 1/8 έκανε μια ανάρτηση στο προφίλ της στο instagram στο οποίο μιλούσε η ίδια φορώντας, όχι τυχαία, ένα μπλουζάκι που έγραφε τον όρο '' Γυναικοκτονία''.

Με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των περιστατικών με δολοφονημένες γυναίκες στη χώρα και το ξέσπασμα του λαού, η ηθοποιός θέλησε να παροτρύνει τον κόσμο να συμμετέχει σε ένα ειδικό ψήφισμα, ώστε ο όρος να πάρει τη σωστή θέση στην κοινωνία, να αναγνωρίζεται και να ακούγεται ξεκάθαρα.

«Σήμερα το πρωί ξυπνήσαμε με την είδηση μιας ακόμη γυναικοκτονίας, ενός εγκλήματος δηλαδή που το θύμα είναι γυναίκα μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα και επειδή κάποιος άνδρας θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα και μπορεί να της αφαιρέσει τη ζωή.

Ο όρος «Γυναικοκτονία» δεν έχει καθιερωθεί ούτε αποτυπωθεί από την κοινωνία και την δικαιοσύνη έτσι όπως πρέπει και για τις διαστάσεις που έχει πάρει. Γι’ αυτόν το λόγο, το @strongme_woman έχει ξεκινήσει ένα ψήφισμα.
Μπες στο σύνδεσμο που θα βρεις στο προφίλ του @strongme_woman και ψήφισε για την νομική κατοχύρωση του. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Πες τη γυναικοκτονία με το όνομά της».