«Ήταν φίλος μου...» - Ο Μπιμπιλάς δε μπορεί να ''χωνέψει'' με τίποτα όσα συνέβησαν με τον Φιλιππίδη

Δε μιλάνε πια!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Ήταν φίλος μου...» - Ο Μπιμπιλάς δε μπορεί να ''χωνέψει'' με τίποτα όσα συνέβησαν με τον Φιλιππίδη

Ο Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε δηλώσεις στο περιοδικό ''Λοιπόν'' και ανάμεσα στα όσα ανέφερε ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ μίλησε και για τη υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος υπήρξε καλός του φίλος.

Είναι γεγονός, πως ο Μπιμπίλας στη δικαστική διαμάχη, που άνοιξε για τον κατηγορούμενο και φερόμενο βιαστή Φιλιππίδη δεν πήρε θέση υπέρ του, σεβόμενος τις καταγγελίες αλλά και την ελληνική δικαιοσύνη, που είναι αρμόδια να κάνει το έργο τη, ενώ θα μπορούσε να παραμείνει στην παρελθοντική τους στενή σχέση.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Όλη αυτή η διαδικασία αυτής της δίκης, είναι κάτι που με συγκλονίζει. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει παίξει ρόλο στη ζωή μου, ήταν χαρακτηρισμένος ως φίλος μου. Από τη στιγμή όμως που τα γεγονότα κι οι καταθέσεις πολλών ανθρώπων μου έδειξαν ένα δρόμο που δεν περίμενα, έχω απογοητευτεί πολύ από αυτόν τον άνθρωπο που θεωρούσα φίλο μου.

Στο δικαστήριο βλέπω έναν άνθρωπο φοβερά καταβεβλημένο αλλά θα ήθελα κι αυτός κι οι υπόλοιποι που κατηγορήθηκαν από το metοο να πούνε μια μεγάλη συγγνώμη αντί να στραφούν εναντίον των θυμάτων και των φερόμενων θυμάτων. Είναι φοβερό να μην έχουν αυτήν την ενσυναίσθηση και να ασκούν μόνο εξουσία πάνω σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους».

«Νομίζω ότι έκανε καλό σε όλη την κοινωνία. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε μέσω του metoo είναι ότι δεν πρέπει να βγαίνουμε οπουδήποτε και να καταγγέλλουμε αδιακρίτως. Αυτό πρέπει να γίνεται συντονισμένα, στα αρμόδια όργανα. Αυτό φώναζα από την αρχή».

Μπιμπίλας - Φιλιππίδης

Οι δηλώσεις του Μπιμπίλα για τον γιο του Φιλιππίδη

Στην εκπομπή «Απλές κουβέντες» όπου προβάλλεται μέσα από την συχνότητα του Open, ο Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε συνέντευξη όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για το κίνημα #metoo και την προσωπική σχέση που είχε ο ίδιος με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Μάλιστα, απόσπασμα από τη συνέντευξη του προβλήθηκε στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» όπου ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για τους ανθρώπους τους πολύ κοντινούς μου -ξέρετε για ποιον μιλάω, τον Πέτρο Φιλιππίδη με τον οποίο είχα μια συνεργασία περίπου δεκαετίας –

Ήταν ένας άνθρωπος της ζωής μου, ένας άνθρωπος που μπορούσα να του εμπιστεύομαι δικά μου πράγματα, ένας άνθρωπος που με είχε βοηθήσει πάρα πολύ και στην καριέρα μου και σε προσωπικά προβλήματα, πολλές φορές είχα επιστήσει την προσοχή ότι συμβαίνουν πράγματα περίεργα.

Επειδή όμως ο χαρακτήρας του είναι εκρηκτικός το θεωρούσαμε αυτό ένα φυσιολογικό πράγμα που συνέβαινε σε αυτόν τον άνθρωπο. Γι΄αυτά που του συμβαίνουν σήμερα, καλώς του συμβαίνουν γιατί τα κορίτσια που τον έχουν κατηγορήσει, είναι επίσης άνθρωποι της ζωής μου και εξίσου φίλες.

Νιώθω τεράστια θλίψη γι΄αυτόν τον άνθρωπο που καταστράφηκε μη προσέχοντας, μη βάζοντας αρχές στη ζωή του και όρια στο μέχρι που μπορεί να φτάσει η εξουσία. Δεν έλεγξε την εξουσία που είχε στα χέρια του και γι’ αυτό τώρα τιμωρείται. Νιώθω μεγάλη θλίψη γι΄αυτόν και την οικογένειά του.

Πιστεύω ότι για το παιδί του δεν έχει κανένα λόγο κανείς να λέει κάτι που βγαίνει στο επάγγελμα και είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός και θα πρέπει να του συμπαρασταθούμε».