Πάτρα: «Η μόνη απάντηση σε αυτές τις παράνομες συμπεριφορές...» - Πυρ και μανία ο Αλέξης Κούγιας κατά του Γρηγόρη Λέων

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Η μόνη απάντηση σε αυτές τις παράνομες συμπεριφορές...» - Πυρ και μανία ο Αλέξης Κούγιας κατά του Γρηγόρη Λέων

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Γρηγόρης Λέων προχώρησε σε δηλώσεις για την υπόθεση της Πάτρας, ύστερα από την απόφαση να αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και κάπως έτσι ξεκίνησε μία νέα κόντρα για τον δικηγόρο, ο οποίος δεν έχασε άλλο χρόνο και έδωσε την απάντησή του.

Τη Δευτέρα 29/8, λοιπόν, ανακοίνωσε με ένα νέο κείμενο πως πρόκειται να κινηθεί και τι συμβαίνει όσον αφορά την πελάτισσά του, αφήνοντας υπονοούμενα πως πλέον θα μηνύει όσους δημιουργούν μία προκατάληψη προς το όνομά της.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια μετά τις δηλώσεις του Γρηγόρη Λέω για την υπόθεση της Πάτρας

«Σήμερα πρωί πρωί, από τα ξημερώματα και την αρχή της νέας εβδομάδας, για να συντηρηθεί στην επικαιρότητα η δικαστική τραγωδία της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου, ένας ιδιώτης ιατροδικαστής που δεν έχει προβεί ποτέ σε επίσημη ιατροδικαστική υπηρεσία, σε άμεση ιατροδικαστική εξέταση πτώματος, χωρίς να έχει στα χέρια του την δικογραφία, χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος επίκαιρη ιατροδικαστική εξέταση στα άψυχα σώματα των τριών άτυχων κοριτσιών,

χωρίς να έχει γνώση της νέας δικογραφίας, η οποία εκκρεμεί ενώπιον της Ανακρίτριας κας Τζωρτζάτου, χωρίς να έχει υπόψιν παθολογοανατομικά στοιχεία, τα οποία τέθηκαν υπόψιν του νέου παθολοαγανατόμου από τη Θεσσαλονίκη και τα οποία με ποσοστό 90% εκρίθησαν ακατάλληλα για παθολογοανατομική επανεξέταση, τόλμησε για ακόμη μία φορά, όπως επί μήνες καθημερινά κάνει, να πλήξει άμεσα και έμμεσα το τεκμήριο αθωότητος της κας κατηγορουμένης και να εκθέσει επίσημες κορυφαίες ιατροδικαστές,

όπως τις κ.κ. Τσάκωνα και Τσιόλα, αλλά και τον κορυφαίο Έλληνα παθολογοανατόμο, καθηγητή ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αγαπητό και χρησιμοποιώντας μία έκθεση ιδεών-σενάριο, η οποία παρανόμως βρίσκεται στα χέρια δημοσιογράφων και η οποία βαπτίστηκε ιατροδικαστική επανεξέταση, χωρίς οι δύο νέοι ιατροδικαστές ούτε να έχουν εξετάσει τα νεκρά σώματα των τριών νεκρών κοριτσιών, ούτε να έχουν στη διάθεσή τους κατάλληλα επιστημονικά ευρήματα,

ισχυρίστηκε ψευδώς στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού που ενεφανίσθη, ότι δήθεν αυτή η επανεξέταση είναι ισχυρότερη από τις δύο πραγματικές ιατροδικαστικές εξετάσεις των πραγματικών και ανιδιοτελών ιατροδικαστών, γιατί δήθεν έχει λάβει υπόψιν και νέα στοιχεία, δημιουργώντας μία προκατάληψη της κοινής γνώμης εις βάρος της κας κατηγορουμένης.

Όπως έχω δεσμευτεί η μόνη απάντηση σε αυτές τις παράνομες συμπεριφορές θα είναι η έκδοση απαντητικών ανακοινώσεων, χωρίς καμία τηλεοπτική εμφάνιση και κατάθεση μηνύσεων και αγωγών σε όλους όσους παρανομούν, είτε είναι ιατροδικαστές, είτε είναι παθολογοανατόμοι, είτε είναι δικηγόροι, είτε είναι δημοσιογράφοι. Άμεσα θα ζητήσω την συνδρομή του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου και του ιατρικού συλλόγου Αθηνών, ώστε αυτή η παρανομία που θίγει τη δημοκρατία και την ορθή απονομή της δικαιοσύνης να σταματήσει», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: NDP

«Ανέλαβα την πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα»

Σοκ προκάλεσε η είδηση πως ο Αλέξης Κούγιας πρόκειται να αναλάβει την Ρούλα Πισπιρίγκου ως δικηγόρος υπεράσπισής της καθώς η ίδια κατηγορείται για τους 2 θανάτους των κοριτσίων της οι οποίες βρήκαν τραγικό τέλος, ωστόσο τα ερωτήματα συνεχίζουν να παραμένουν αναπάντητα αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Από την άλλη, ο γνωστός ποινικολόγος υποστηρίζει πως η 33χρονη μητέρα είναι αθώα και μάλιστα δηλώνει αηδιασμένος από τα όσα έγιναν σε βάρος της καθώς σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά: «Ανέλαβα την πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, παραχώρησε νέες δηλώσεις στο flamis.gr όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ανέλαβα την πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε πως «έχω αηδιάσει με όσα έγιναν σε βάρος της 33χρονης μητέρας των 3 κοριτσιών».